HD PENTAX-D FA 645 35mm F3.5 AL [IF] - Áttekintés

 • HD645_35_b-HOOD_.jpg
 • HD645DFA35mm.jpg
 • HD645DFA35mm_2.jpg
 • HD645_35_d.jpg
 • HD645_35_b-HOOD.jpg

 • Nagylátószögű objektív
 • Belső élességállítás (IF) a kompakt kialakításért
 • Lekerekített diafragma lamellák a gyönyörű bokeh effektus érdekében
 • HD bevonat az optimális fényáteresztésért és a visszaverődések minimalizásáért
 • SP (Super Protection) bevonat a víz- és a szennyeződések távoltartásáért
 • Aszférikus lencse (AL) az aberrációk csökkentéséért és a kristálytiszta képekért

Links

LeírásBővebben

Széles látószögű objektív középformátumú SLR rendszerhez, az éles és nagyfelbontású képekért.

Az új dizájn az éles rajzolatáról ismert SMC PENTAX-FA645 35mm F3.5AL [IF] objektíven alapul. Az új fejlesztésű, kiváló minőségű aszférikus elemnek köszönhetően a rendszer optimalizálva lett a digitális képalkotásra, minimális aberrációk mellett. A nagyfelbontású, kontrasztban gazdag képek érdekében megkapta a PENTAX HD bevonatát, ami így még alkalmasabbá teszi a kihívást jelentő, ellenfényes témák megörökítésére is.

Főbb jellemzők

Optikai dizájn a szuper-nagyfelbontású, középformátumú SLR fényképezőgépekhez

Az új fejlesztésű, kiváló minőségű öntött aszférikus elemnek, a nagy törésmutatójú és alacsony diszperziójú, valamint a hibrid aszférikus elemeknek köszönhetően az objektív kiválóan kompenzálja a kromatikus- és szférikus aberrációkat, továbbá a képszéleken is éles, megfelelő felbontású és világosságú képek rögzítését teszi lehetővé. A lencsék bevonata és a tubus belsejében használt fényvisszaverő anyag mind a digitális képalkotás egyedi sajátosságaihoz lettek optimalizálva. Ez lehetővé teszi a PENTAX középformátumú digitális SLR fényképezőgépek optimális működését, a becsillanások és a szellemképek minimalizálása mellett.

Tájfotózáshoz is tökéletes széles látószög

A 27,5mm-es (645Z/645D fényképezőgépekkel használva, 35mm-es formátumra számítva) gyújtótávolságával ideális választás táj- és épületfotók készítéséhez. A 0,3m-es közelpontjának és a 0,25-szörös nagyításának köszönhetően kiválóan használható közelfényképezéshez is, a környezet és a háttér megtartása mellett, ami segíti a mélységérzet kialakítását. Továbbá a belső élességállítás megkönnyíti az egyensúly megtartását, kézből történő fényképezés esetén, mivel a tubus mérete nem változik fókuszálás közben.

HD bevonat a nagyfelbontású képekért

Az objektív a PENTAX által fejlesztett többrétegű HD bevonattal* lett kezelve. A hagyományos többrétegű bevonatokkal szemben a PENTAX HD bevonata hatékonyabban szűri ki a becsillanásokat és jobb fényáteresztő képességet biztosít, kontrasztosabb, telítettebb, szellemképektől mentes fényképeket eredményezve rossz fényviszonyok között, például ellenfényben.

* A HD a „High Definition” rövidítése.

Lekerekített diafragma lamellák a természetes, gyönyörű bokeh érdekében.

Az objektív 9 elemből álló, lekerekített diafragmával rendelkezik, aminek köszönhetően természetes hatású, gyönyörű bokeh effektust kapunk, a pontszerű fényforrások csíkosodásának minimalizálása mellett.

Oldal tetejére