GR - Leírás

GR objektívek a világ kinyilvánítására, amely túlmutat a kompakt méreten

A GR DIGITAL széria utódjaként az új GR örökölte a széria koncepcióját, de alapspecifikációiban és funkcióiban továbbfejlődött az elődjéhez képest. . A megnövelt teljesítménynek köszönhetően a GR-t birtokolni és használni valódi élvezet, a funkciók széles skálájának, a zsebméretű váznak és a GR széria továbbcsiszolt designjának köszönhetően.

GR nagykövet

Fedezze fel Ön is a fotógalériát, ahol partner fotógráfusunk által készült fotókat tartalmaz. Ennek eléreséért kattintson ide: http://gr.ricoh-imaging.eu

Video bemutató

Új GR 18.3mm F2.8 objektív

A GR új fejlesztésű 28mm-es (kisfilmes formátummal ekvivalens), kompaktnak tervezett, de egészen a képszélekig nagyfelbontású, kontrasztos, de torzulástól és kromatikus aberrációtól mentes képeket szállító optikát rejt, köszönhetően a két aszférikus, és egy alacsony diszperzióju lencsetagnak. Mindezt a legnagyobb rekesznél, F2.8-nál, még ellenfényes szituációkban is. A kilencelemű diafragma gyönyörű mélységéletlen területeket és fénysugarakat biztosít.

Az egyedi, újonnan kifejlesztett objektív felépítése mellett, magas törésmutatójú üveget és alacsony szórású tulajdonságokat használtak, valamint az aszférikus nagy precizitású öntött üveg lencsék rendellenesség eltávolítására optimális helyet alakítottak ki, hogy a lehető legtöbb limitet elérve, még a képminőséget, a kép szélének közepétől mért kontrasztot, és a nagy felbontást illetően is. Az objektív konstrukcióval párosulva csökkent a szellemképek és a multi-bevonat minden felületen, az objektívek rendelkeznek a kiváló ellenállású háttérvilágítással. Természetesen a torzítás és a kromatikus aberráció az abszolút minimumra csökken, így érhető eé a legjobb általános optikai teljesítmény bármilyen GR modell esetén. Elegendő rekesz hatékonysággal és a 9-pengéjű írisz rekesz, szép homályos hatást érhetünk el, így a kép szélei minimális lecsengéssel érhetőek el. A gép továbbá fel van szerelve ND szűrővel, amely manuálisan szabályozható széles körű fényképészeti kifejeződést tesz lehetővé.

Széles, 16MP-es APS-C CMOS szenzor

Magas érzékenységű, széles dinamikusartományú APS-C nagy méretű CMOS érzékelővel van felszerelve (kb. 16,2 megapixel (Effektív képpontok száma).) A javított árnyékzaj jellemzőit a rutinos nagy érzékenységű fényképezés ISO 3200 teszi lehetővé (Max: ISO 25600). Azáltal, hogy a kamera aluláteresztő szűrő nélküli, a kiváló objektív jellemzőit használja, amely világos ábrázolása egészen a kép széléig. A tervezésnél az érzékelő és az objektív kölcsönösen optimálisan került kialakításra, és az integráció egy nagy formátumú érzékelővel, a GR egy kompakt, karcsú vázat kapott, megfelelően a névrokonához.

 

Újonnan fejlesztett GR ENGINE V

Az újonnan kifejlesztett APS-C méretű CMOS szenzor hozzáilesztéseként, egy új képfeldolgozó motort, GR MOTOR V-t fejlesztették. A nagy teljesítményű képfeldolgozó algoritmusok elnyomnak minden zajt, így természetes, éles képeket produkálhatunk, és elnyomja a színtelítettséget bizonyos színeknél, amelyek azt a tendenciát mutatják, hogy telítődnek.

 

A még jobb képminőség.

Még jobb képminőség. A fehéregyensúly funkciójú Multi-Pattern AUTO-val, a kompenzációs területek osztott, ami lehetővé teszi, hogy optimalizálja a színvisszaadást még több fényforrást. Mi több, a Dynamic Range kompenzációval, a kompenzáció pixel szinten javul, és a fényesség határainak szegélyei teljesen lecsökkennek. Ezek a fakettek a több hű színvisszaadás fáradhatatlan törekvéséből származnak, és így a képek csodálatosak lesznek.

Nagy sebességű működés

Az 1 másodperces (kb.) nagy sebességű indulás a pillanatnyi érzékenységért. Optimalizálásával az objektív vezetés és az AF algoritmusok, a nagy sebességű AF kb 0,2 másodperc fókuszálási sebessége lehetséges a Kontraszt AF-ban. Az időeltolódás lerövidült az abszolút minimumra: 4 mp-es sorozatfelvétel. Még a nagy sebességű ellenőrzések törekvése nem hagyja figyelmen kívül egy objektív akadályának mechanizmusát, úgy, hogy már nem kell használni az objektív sapkát. Ezekkel a funkciókkal, soha nem fogod hiányolni a váratlan fényképezési helyzeteket.

Teljes értékű AF funkciók

A hátsó kamera AF funkcióval van felszerelve, váltva az emelőkart és a gombokat. A kar nyomásával könnyen válthatunk a Folyamatos AF és AE / AF rögzítés között. A hüvelykujjal lehet váltani az AF-ről folyamatos AF-re, a karral lehet váltani AF-rögzítésre, és az AF zár után az AF gombbal lehet váltani az AE zárról, ha félig lenyomjuk az exponáló gombot, kiterjesztve a fényképezé lehetőségeit. Ez a modell is rendelkezik a Full-Press Pillanatkép funkcióval*, hogy kihagyja az AF-et és a fényképezés során a beállított távolságotl, amikor megnyomja az exponáló gombot egészen egyszerre. Az AE követés sebessége is javult. Ez a modell megfelelően reagál, elég gyorsan az operatőri munkához, ügyelve arra, hogy mindig szépen elkapja a fontos pillanatot, a megfelelő expozíciót.

* [ON] [OFF] választható. Csak akkor érhető el, ha a [Fókusz] be van állításva [Több AF], [Spot AF] vagy [Pinpoint AF].

Nagy felbontású, 3,0 típusú, 1,23 millió képpontos LCD kijelző

Az LCD képernyő használja az új védőburkolatot. A képernyő is fel van szerelve egy automatikus fényerő-beállítási funkcióval, és lehet hivatkozni erre kültéri használat során. A képernyő ráadásul szép és könnyen olvasható multi-tone méretezhető betűtípus karaktereit tartalmazza, színes sima grafikus kijelző, valamint egy jól látható kijelző az egyszerű kattintásokhoz.

Rekesz előnézeti kép gomb

Az új rekesz előnézet gomb a váz oldalán található. Ezzel a gombbal, ellenőrizhető a terület mélységélessége a fényképezés előtt. Nem csak ez használható a képbeállítás hatásánál, de ez is elérhetp a harmadik funkció gombtól, a hagyományos második funkciógomb folyatatásaként.

Elektronikus szinttel felszerelve

A kamera egy beépített elektronikus szinttel is fel van szerelve. Ezzel a funkcióval, ellenőrizhető a  kamera a vízszintes hajlama, első és hátsó (dőlés) irányban, felvétel közben. A szint megjelenik a képernyő alján, így a kattintás egyszerűvé válik.

Zsebméret a kiváló kezelhetőségért

Egy egyszerű kialakítás, amely tökéletesen illeszkedik a kézbe, és a markolatot is könnyű tartani. Annak ellenére, hogy egy széles formátumú érzékelővel van felszerelve körülbelül 8,9-szer szélesebb, mint a 1/1.7 típusú érzékelő területi aránya, a GR kialakítás versenyzett a váz méretért, amely megegyezik a GR film kamerájával. Magnézium ötvözetet használtak a váz anyagaként, így a kamera könnyű és rendkívül strapabíró. A GR kialakítása egy megbízható és tartós eszköz, hogy megfeleljen az elvárásoknak és azok szeretetének, akik birtokolják azt.

Soha nem kell kihagynod a pillanatot a Full Press Snap-pal

Ez a modell is rendelkezik s Full Press Snap-pel a nagysebességű sorozatfelvételért a távolság beállításánál, amikor megnyomjuk az exponáló gombot egészen, egyszer. A fókusztávolság előzőleg történő kiválasztásával (1 m, 1,5 m, 2 m, 2,5 m, 5 m, végtelen), a kattintás teljes lesz az AF aktiválása nélkül, a felvétel megtörténik, ha a hangulat megfelelő, és soha nem hiányzik a kattintás.

 

Egyedi expozíciós mód, valamint a záridő és a rekesz prioritás mód

A TAv mód (záridő és a rekesz prioritási mód), amely hagyományosan csak a Pentax márka DSLR fényképezőgépeiben van jelen, most tartalmaz egy expozíciós módot. Ebben az üzemmódban az ISO-érzékenység automatikusan beállítja a kívánt rekesz és záridő beállításokat. Ezekkel a funkciókkal, kifejező teljesítmény áll rendelkezésre, amely csak a GR, jelentősen javult nagy érzékenységű tulajdonságaival nem lehet megvalósítani.

 

Focus Assist és Move Target segíti a pontosabb fókuszálást

Ezekkel a funkciókkal megadhatjuk a tárgy bármely részét a mérésre, majd zárolja a fókuszt. A képernyő egy része felnagyítható, hangsúlyozva a körvonalakat vagy a kontrasztot, és a pontosabb hangsúlyt.

Eye-Fi card link funkció, az egyszerű képimportáláshoz okostelefonra

Az okostelefonokra és más eszközökre történő képimportálás egyszerűen megoldható egy Eye-Fi kártyával. Meg tudjuk nézni a helyi csatlakozást, a kiválasztott képeket átküldeni, és átküldeni két csökkentett méretet.

Magas minőségű Full HD filmek

A GR objektív és a széles-formátumú CMOS-érzékelő által nyújtott kiváló minőségű képalkotás, valamint a gyönyörű világ hangulatát és az elmosódás hatását lehet rögzíteni Full HD-ben, MPEG4 AVC/H.264 formátumban. Az AF is elérhető a videó rögzítése közben. A hatásokat is be lehet állítani a filmek esetén, amelyek a különböző kreatív kifejezésekhez könnyedén hozzáadható.

 

ND szűrő kézi és automatikus vezérléssel

A GR fel van szerelve egy ND szűrővel, mely használható a maximális rekesszel (F2.8). Az ND szűrő ON / OFF beállítása használható akár kézi vagy automata módban.

35mm Crop üzemmód megnöveli az expresszív képességeket

Ez a mód lehetővé teszi, a 35mm-es megfelelőjeként * történő gyújtótávolságot a fényképezésnél. A látószögek fel vannak osztva téma szerint, a kattintás kifejezésének kiterjesztett tartományában.

* egyenértékű a 35 mm-es a 35 mm-es formátumban * A legnagyobb képméret, amikor használatjuk a 35mm Crop üzemmódot, az M.

 

A makró mód lehetővé teszi az akár 10 centis fényképezést

Egy teljes takarmány-rendszer használatával a minimális teljesítmény megváltozása miatt a felvételi távolság,az éles kép és a csodálatos elmosódott hatások lehetségesek még maximális rekesz makró módban is. Ez a modell is rendelkezik az Auto Makró funkcióval, így a felvétel 10 cm-re az objektív végétől is lehetséges, makró módra történő váltás nélkül.

A kamerában lévő RAW fejlesztése

A különböző beállításokat a RAW képekhez most kell megtenni a kamerán a fényképezés után, és menti az új JPEG fájlt. Képeffektus alkalmazható a feldolgozás után kész.

 

Dedikált  21mm* nagylátószögű konverter

Ez egy újonnan kifejlesztett nagylátószögű konverziós objektív, mely a GR objektív tulajdonságait szem előtt tartva került kialakításra. Ez az objektív teljes mértékben kihasználja a GR mobilitását a szuper nagylátószögű fotózás során.

* egyenértékű a 21 mm-es a 35 mm-es formátumban * Az opcionális burkolat és az adapter szükséges csatolásra a nagylátószögű konverziós objektívhez

 

Hatás mód különböző módon kínálja a felvételi kifejezés kibővítését

A Positive Film Tone és Breach Bypass pozitív hírnevének, a Retro, a Hig-Ky, és Miniaturize hozzáadásra kerültek. Részletes beállítás lehetséges, még tovább bővül a fotográfiai kifejezés lehetőségeinek köre. Ezeket a hatások is alkalmazhatóak ,oközben a fényképezőgépen RAW feldolgozás történik.

Teljes értékű Auto sorozat

Nem csak ez a funkció gondoskodik expozíció sorozatról, de a konzolok különböző funkciói is, mint például a két fajta fehéregyensúly, effektek, dinamikus tartomány korrekció, és a kontraszt.

Javított Interval Composite funkció a még jobb teljesítményért

Az Interval Composite, az a népszerű funkció, amely folyamatosan lövi az éjszakai égboltot egy adott intervallumban, majd kibontja, és egyesíti egyetlen nagy fényes képadattá, hogy elkészítse a csillagok és a Hold könnyed pályáját, a látvány javításával. Legalább elérhető, mint egy új intervallum beállítás, amely lehetővé teszi a csatlakozást a még finomabb könnyű pályákhoz. Ez a funkció nem csak M módban érhető el, de lehet aktiválni Av, Tv, és TAv módokat is.

 

Multi-expozíció az élvezetes kreatív fotózáshoz

A Multi-expozíció egyesíthet akár öt képet. Részletes beállítás lehetséges, mint például a kitettség értékének az automatikus beállítása a felvételek számához, ezzel minden kép az összevonás előtt el lesz mentve, az elmentett képek minden alkalommal egyesülnek, stb Mivel a képek megismételhetőek közvetlenül utána van esélye, akkor könnyű létrehozni pontosan olyan kép van a fejünkben.


 

Funkció bővítés a firmware frissítésen keresztül

A funkció fokozó firmware frissítéseket, amelyek már népszerűek minden GR-sorozat modelljei esetén - a GR DIGITAL-tól a GR DIGITAL IV-ig - a tervek szerint rendelkezésre állnak az új GR számára is. A fényképezőgép firmware korszerűsítésvel, a felhasználó mindig a legújabb előnyöket kapja, a legfejlettebb funkciókat, hogy optimalizálja a fényképezőgép teljesítményét.

Oldal tetejére