Pentax Q7 - Áttekintés

  • Q7_colors.jpg
  • Q7_120color_it.jpg
  • Q7_02_yellow_001_it.jpg
  • Q7_02_silver_001_it.jpg
  • Q7_02_black_001_it.jpg
q7-product-logo.png

A legkisebb tükör nélküli cserélhető objektíves fényképezőgép

  • 1/1.7'' CMOS hátsó megvilágítású 12MP-es szenzor
  • Shake Reduction System
  • Gyors és precíz autófókusz
  • Full HD videófelvétel, Codec H.264
  • Dedikált objektívek és kiegészítők széles választéka

Links

LeírásBővebben

A PENTAX Q sorozat csúcsmodellje

Az új modell a PENTAX Q-sorozatának csúcsmodelljeként a testvérmodelleknél sokkal nagyobb képérzékelővel van felszerelve, a magasabb képminőség érdekében, megőrizve a szuperkompakt, ultrakönnyű vázat, amely kellemesesen simul a fotós tenyerébe.

A modellt a Q-sorozat zászlóshajójaként dobta piacra a PENTAX, amely a gondtalan, SLR-minőségű fotózás lehetőségét nyújtja mindenki számára. Az új, 1/1,7 inches hátulsó megvilágítású CMOS képérzékelőnek köszönhetően, – amely a legnagyobb a Q-sorozatú gépek között – olyan képminőséget nyújt, amellyel túlszárnyalja a testvérmodelljeit. Ezen kívül olyan fejlett jellemzők seregével is bír, amelyek a csúcskategóriájú gépek sajátjai, beleértve a magas érzékenységű felvételt ISO 12800-as érzékenységnél, szemben a Q10 modell ISO 6400-as érzékenységével, továbbfejlesztett berázáscsökkentő-képességet, csökkentett működési időeltolódást a bekapcsolás során és az expozíciók között, és a könnyű, felhasználóbarát működést. Ráadásul olyan kreatív eszközök sora jellemzi a Q7-et, mint a Bokeh Control és a Smart Effect, amelyek abban segítik a fotóst, hogy könnyen készíthessen még inkább személyre szabott képeket.

Extra nagyméretű 1/1,7 incses képérzékelő szenzor – a legnagyobb a Q sorozatban

Az új, 1/1,7 incses, hátsó megvilágítású képérzékelő szenzornak köszönhetően a PENTAX Q7 a legkiválóbb képminőséggel büszkélkedhet a Q sorozatban.
Ezt a képérzékelő szenzort a modern Q ENGINE nevű nagysebességű feldolgozómotorral párosítva, a Q7 nemcsak magas érzékenységű felvételekre képes ISO 12800-on, valamint gyönyörű képeket, színárnyalatok és textúrák hű reprodukálását nyújtja, hanem hatékonyan minimalizálja a bosszantó zajokat is minden ISO érzékenységi szinten. A PENTAX Q7 modell autófókuszának gyenge megvilágítás melletti pontosságát is javították, hajszálpontos fókuszálást biztosítva még a 0 EV fényérték mellett is. A nagyobb képérzékelő szenzor miatt a Q7 testvérmodelljeinél nagyobb látószöggel bír, ugyanazon objektív használata esetén*. Pl. a standard 02-es zoom optika használata mellett a látószög 23mm és 69mm közé esik 35mm-es formátumban (szemben a Q10 27,5 és 83mm közti látószögével). Hasonlóképpen, ha a Q Adaptert használjuk a K-bajonettes objektívhez a Q7-tel, az objektív fókusztávolsága kb. a 4,6-szeresére  (szemben a kb. 5,5-szeres értékkel a Q10 esetén.)

* A Q-bajonettes objektívekkel a látószögek közötti váltás az objektív típusától függően változhat


Kimagasló kezelhetőség

Az új Q ENGINE feldolgozómotor beépítésének, – amelynek 10%-kal magasabb a rendelkezésre állási ideje az elődmodellekhez képest – és az optimalizált algoritmusnak köszönhetően, a Q7 rövidebb – kb. 1 mp – bekapcsolási időt nyújt. Emellett ez gyorsabb reakciót is jelent fényképezés során, valamint az expozíciók közti idő lerövidülését is, kényelmesebbé és hibátlanná téve a gép működését minden felvételtípus esetén. A Quick Dial („gyorsvezérlő”) tárcsa, amelynek négy állásához a négy kedvenc funkciót rendelheti hozzá a fotós, sokoldalúbb, mint valaha, kiegészítve azzal, hogy az AF/MF kapcsoló, fókuszsegéd ki-/bekapcsoló és ND szűrő ki-/bekapcsolót is hozzárendelhetjük a tárcsa egyes állásaihoz.

Megbízható SR mechanizmus

A Q7 legújabb giro-szenzorral van felszerelve, a frissített SR (Shake Reduction) mechanizmus nem kevesebb, mint három zársebességgel kompenzálja a fényképezőgép rázkódását. Ennek eredményeképpen a Q7 éles, elmosódás-mentes képeket készít, még teleobjektív használata, sötétben történő, vaku nélküli fényképezés vagy szürkületi tájképek készítése esetén is.

Jó minőségű, full HD videofelvétel

A képfeldolgozó algoritmust érintő fejlesztéseknek köszönhetően a Q7 gyönyörű full HD-videofelvételeket rögzít (1920 x 1080 pixel, 30képkocka/másodperc, H.264-es formátumban), minimális zajjal még ISO 12800-as nagyérzékenységű felvétel esetén is. Az új HD vidofelvevő funkció még több kreativitást és vizuális kifejezést tesz lehetővé. A felhasználó videózás esetén is kiaknázhatja a fejlett képfeldolgozó eszközök nyújtotta előnyöket, mint a Smart Effect módokat,** egy sor egyéb, vázba épített videószerkesztő eszközt, és autófókusz működését videófelvétel készítése közben.

*Az érték eltérhet, amennyiben a kiválasztott Smart Effect mód nem szabványos képfrissítést igényel

Specifikációk Bővebben

Típus - Fényképezőgép típus Cserélhető objektíves digitális SL fényképezőgép
Objektív - Bajonett PENTAX Q bajonett

Kompatibilis objektívek: Q-bajonettes objektívek

Szenzor - Szenzor típus CMOS szenzor elsődleges színszűrővel
Szenzor - Névleges felbontás

Kb. 12.4 MP

Váz - Magasság 58mm
Váz - Szélesség 102mm
Váz - Színmélység 33.5mm
Váz - Súly

200g (feltöltött akkuval és SD kártyával), 180g (csak a váz)

 

Összeállítások Bővebben

Oldal tetejére