K-3 - Áttekintés

 • K3_DAL1855WR.jpg
 • K3_18135.jpg
 • K3_18135_front2.jpg
 • K3_side1_18135.jpg
 • K3_18135_top.jpg

 • 92 ponton szigetelt időjárás-álló váz
 • 24 megapixeles stabilizált CMOS érzékelő optikai AA szűrő nélkül
 • Kimagaslóan precíz fénymérés
 • 86 000 pixeles RGB szenzor
 • 8.3 kép/másodperces képtovábbítás
 • 3,2’’ 1037K LCD kijelző
 • Dual SD kártyacella

DíjakBővebben

 • K-3_Testsieger_4-14.jpg
 • K-3_Kauftipp_2-14.jpg
 • K3_d-pixx_6-13_hervorragend_100.jpg
 • K-3_sehr_gut_dkamera-100.jpg
 • 2013_0004_aod_-new-technology.png
 • reviewedcom-ec-award.jpg
 • New DT Editors Choice.jpg
 • dp_award.jpg
 • EC_logo_pc.png

Links

LeírásBővebben

A PENTAX K-bajonettes digitális SLR sorozat új zászlóshajója új technológiák, és felhasználóbarát funkciók tárházát vonultatja fel, optimalizálva a képminőséget, kezelhetőséget, még nehéz helyzetekben is.

Pentax K-3

Nagyfelbontású, új fejlesztésű, 24 megapixeles szenzor; és új képfeldolgozó motor

A K-3 új APS-C méretű, 24 effektív megapixeles CMOS (23.5mm×15.6mm) szenzort kapott. Párosítva a szintén új, kivételesen hatékony képfeldolgozással és zajszűréssel rendelkező PRIME III képfeldolgozó motorral, valamint az optikai aluláteresztő szűrő nélküli kialakítással, a K-3 nagyfelbontású, tónusokban gazdag képek készítését teszi lehetővé. Az extrém rossz fényviszonyokban segítségül szolgál az ISO 51200 legmagasabb érzékenység.
Ez a gép tehát ISO 51200-as legmagasabb érzékenységet kínál, így a fotózás során részletgazdag fotókat készíthetünk extrém rossz fényviszonyokban is, továbbá éjszakai módban egyaránt.

Hatékony moiré csökkentés az optikai aluláteresztő szűrő helyett

Beépített SR mechanizmus

A K-3 a PENTAX által fejlesztett SR (Shake Reduction) mechanizmust is magáénak mondhatja, mely minden kompatibilis K-bajonettes objektívvel működik**. Az SR mechanizmust segítő vezérlőszerkezet beépítése és a megnövelt mágneses erőnek köszönhetően a stabilizátor még megbízhatóbban és hatékonyabban működik, mint korábban.

Világelső***, innovatív aluláteresztő szűrőt szimuláló funkció

Újonnan fejlesztett optikai aluláteresztő szűrőt szimuláló funkció**** szubpixel mértékű mikroszkopikus rezgésekkel szűri ki a moiré effektust expozíció közben, mely ugyanazt a hatást váltja ki, mint egy dedikált optikai aluláteresztő szűrő. De ellenben az optikai aluláteresztő szűrőkkel, amik mindig ugyanazt a hatást gyakorolják a képekre, az innovatív szimulátor nem csak ki- és bekapcsolható, de annak mértéke is beállítható. Ezzel a témához igazíthatjuk az ideális szűrés mértékét.


 

Felhasználót segítő funkciók

A szenzor bármely irányba történő elmozgatását lehetővé tévő SR mechanizmus az egyik oka annak, amiért olyan felhasználót segítő funkciók kerülhettek a gépbe, mint az automata vízszint kiegyenlítő, kompozíciós finomhangolás, és ASTRO TRACER, mely megkönnyíti a csillagászati fényképezést az opcionális O-GPS1 GPS egységgel.

** Kompatibilis objektívek:  K-, KA-, KAF-, KAF2-, és KAF3-bajonettes objektívek, screw-mount objektívek, (adapterrel);és 645- és 67-rendszerű objektívek (adapterrel). Egyes funkciók nem elérhetőek bizonyos objektívekkel.
*** Világelső a cserélhető objektíves fényképezőgépek között 2013. októberi állapot szerint.(A RICOH IMAGING COMPANY kutatásai alapján)
**** Ez a funkció 1/1000 vagy lassabb záridőkkel hatékony. A funkció nem alkalmazható HDR kép készítése közben.

Új fejlesztésű SAFOX 11 AF modul 27 autófókusz ponttal

A K-3 az új SAFOX 11 AF modullal érkezik kiterjesztett AF területtel, mely 27 pontos (ebből 25 kereszt-típusú).A középső, illetve az alatta és felette elhelyezkedő fókuszpontok a fényerős, F2,8-as optikák fényáteresztő képességéhez tervezett fókuszpontok, melyek egyszerűvé teszik a fényerős optikákkal való hajszálpontos fókuszálást.Az új AF modul rendkívül fényérzékeny, a -3EV-től +18EV tartományban is hatékonyan működik.
Az RGB szenzornak köszönhetően olyan fejlett AF funkciók is elérhetőek, mint a zóna-kiválasztásos fókuszálás, mely egy meghatározott 9 pontos területen belül keresi meg a legoptimálisabbnak vélt fókuszpontot.Kimagaslóan precíz fénymérés PENTAX Real-Time Scene Analysis Rendszerrel


A K-3 az új fejlesztésű PENTAX Real-Time Scene Analysis System a kb. 86,000 pixeles RGB fénymérő szenzorral és továbbfejlesztett algoritmussal szerelve érkezik, mely nem csak eddig nem látott pontossággal bír, de további segítséget nyújt a fókuszálás és a fehéregyensúly beállításához. Így akár -3 fényértéknél is kiválóan működik.

Az RGB szenzort használva a K-3 automatikusan felismeri a témát, és nem csak konzekvensen követi a felhasználó szándékait, de precízen el tudja különíteni a fő témát a háttértől, hatékonyabban kiegyensúlyozva a vaku erősségét.

Specifikációk Bővebben

Típus - Fényképezőgép típus TTL autofókusz, automatikus expozíciójú SLR digitális fényképezőgép, beépített felnyíló P-TTL vakuval
Objektív - Bajonett PENTAX KAF2 bajonett (AF kapcsoló, objektív információkapcsolás, K-bajonett teljesítmény érzékelővel)
Szenzor - Szenzor típus

CMOS elsődleges színszűrővel

AA Szűrő Szimulátor: Egyedi PENTAX SR mechanizmus. KI/Típus1/Típus2

Szenzor - Névleges felbontás

Kb. 23.35 megapixel

Váz - Magasság

100mm

Váz - Szélesség

131.5mm

Váz - Színmélység

77.5mm

Váz - Súly

Kb. 800g (Beleértve a dedikált akkut és az 1x SD memória kártyát), Kb. 715g (csak váz)

Összeállítások Bővebben

Oldal tetejére