Pentax K-30 - Áttekintés

 • K30_colors.jpg
 • K-30_CrystalBlue_18-135 (Custom).jpg
 • K-30_b_CrystalBlue (Custom).jpg
 • K-30_c_CrystalWhite_18-55 (Custom).jpg
 • K-30_c_CrystalBlue_18-135 (Custom).jpg
k-30-product-logo.png

Az Outdoor SLR

 • Időjárásálló váz
 • 16 Megapixeles CMOS szenzor
 • A váz rázkódáscsökkentő rendszerrel felszerelt
 • Full HD Video
 • Érzékenységi szint akár ISO 25600
 • 6 kép/másodperc
 • 3'' LCD kijelző 920K képponttal

DíjakBővebben

 • Best APS-c DSLR icon.jpg
 • SH2withK30.jpg
 • Ephotozine Highly Recommended.jpg
 • RYwithK30.jpg
 • photoblog stars 4 5.jpg
 • DPReview_silveraward_web.png

Links

LeírásBővebben

Ez az új középkategóriás modell minden szabványos SLR funkcióval felszerelt és kiemelkedő kezelhetőséget kínál. Mindez egy kompakt, időjárás-, porálló és könnyű vázba csomagolva a gond nélküli kültéri fotózáshoz.

Ezt a modellt azért fejlesztették ki, hogy segítse az SLR kezdőket, hogy könnyen kiváló minőségű rázkódáscsökkentett, 16 megapixeles képeket készíthessenek. A Pentax K -30 egy kompakt, könnyű vázú, azonos nagyságú belépő szintű modell. Sok fejlett funkció található meg benne, amelyek csak felső osztályú modelleknél vannak, mint például az időjárás-, por-, és fagyálló váz és egy üvegprizmás kereső közel 100%-os látómezővel. Olyan praktikus funkciókat is kínál, mint a nagy sebességű sorozatfelvétel, hiszen hat képet készít másodpercenként, vagy a 1/6000 másodperces nagy zársebesség, és a full- HD filmfelvétel funkció. Markolattal párosítva szilárd, kényelmes fogást biztosít, és sportos, funkcionális designt, hiszen ez biztosítja a megbízható, hibátlan teljesítményt a pályán. Három különböző színben érhető el: Crystal White és Crystal Blue, ragyogó és fényes felületekkel, és a klasszikus fekete szín, a hagyományos és klasszikus SLR megjelenésért.

Nagy felbontás, alacsony zajszint, valósághű képreprodukció

A K-30 magában foglalja a legújabb CMOS képérzékelőt és a nagy képrögzítési területet, mely 23,7 mm és 15,7 mm. Ez biztosítja a nagy sebességű képadatleolvasást, mely szuper nagy felbontású, részletgazdag digitális képeket jelent, 16,28 effektív megapixellel. Ez a képérzékelő párosul a K-30 a PRIME M képalkotó motorjával, így a felvételek kiváló minőségűek, teljes HD-filmek (1920 x 1080 pixel, 30 képkocka másodpercenként). A kamera ugyanúgy minimalizálja a képzajt mint alacsony érzékenységnél, miközben széles érzékenységi tartományt használ 100 és 12800 ISO között vagy gyakran akár a kiterjesztett 25600 ISO-t az egyedi funkcióval.

 

Sportos, funkcionális design, a tökéletes kültéri fényképezéshez

A 81 ponton szigetelt , kompakt, könnyen hordózható váznak köszönhetően a K-30  időjárás, por és fagyálló, valamint bizonyítottan működőképes -10 °C alatti hőmérsékleten is. Ez azt jelenti, hogy a K-30 használható olyan szabadtéri tevékenységek esetén, mint például a kemping és a hegymászás, így a jó minőségű digitális tükörreflexes fotózás öröme megmarad, és nem kell aggódni az időjárási körülmények miatt. Külseje úgy lett kialakítva, hogy egyszerre sportos és alkalmas aktív kültéri fényképezésre: a nagy markolat a szilárd, biztos tartását adja a kamerának; egy alacsony profilú pentaprizmás váz csökkentett magassággal; és a lekerekített, puha gumi burkolat a kamera szilárd tartásáért, függőleges helyzetben történő használat során.

Optikai kereső, közel 100%-os látómezővel

A kompakt váz ellenére, ami kisebb és könnyebb, mint a hagyományos középszintű modellek esetén, a K-30 fel van szerelve üvegprizmás keresővel, mely közel 100%-os látómezőt, és körülbelül 0,92-szeres maximális nagyítást nyújt (egy 50mm f/1.4 objektívnél végtelennél), hogy fedezze a teljes látómezőben a könnyű élességállítást és képkivágást. Mivel ez biztosítja a tiszta kereső képet, még erős napsütésnél is, valamint kiküszöböli a parallaxis hibát is és a késleltetést a keresőben, a K-30 hatékonyan és megbízhatóan működik az olyan helyzetekben ahol fontos a precíz képkivágás mint pl. a tájkép-fotózás vagy a sportfotónál, ahol kritikus az exponálás időzítése.

A K-30 rendelkezik a PENTAX eredeti Natural-Bright-Matte III fókuszkijelzőjével, hogy megkönnyítése a kézi élességállítás működését. A fotós helyettesítheti a hagyományos fókuszkijelző standard mattüveget más, rendelkezésre álló kiegészítő képernyővel, beleértve a keresztvonalas és skálázott típusokat, a több speciális alkalmazás befogadása érdekében.

Az újonnan kifejlesztett SAFOX IXi + AF modul a jobb autofókusz teljesítményért

A K-30 rendelkezik a state-of-the-art SAFOX IXi + AF érzékelő modullal, amely biztosítja az érzékeny, nagy precizitású autofókusz működést a diffrakciós lencse beépítésével, mely minimálisra csökkenti a kromatikus aberrációt a különféle objektívek tulajdonságainak megfelelően. Felvételkor ezt a tényezőt is figyelembe veszi. A 11 érzékelő pontból 9 kereszt típusú érzékelő, hogy képesek legyünk megragadni mindenféle tárgyakat éles fókuszban, míg a spotbeam projektor segíti az AF rendszert a gyengén megvilágított helyeken. A K-30 AF algoritmust is javították minden területen. Egy új select-terület bővítési funkció lehetővé teszi az érzékelő modulnál, hogy továbbra is követni tudja a mozgó témát, akkor is, ha egy előre beállított auto-követés területén kivül mozog, felmérve a távolságot a szomszédos fókusz érzékelők által összegyüjtött adatokból. A mozgó tárgyak pontosságának és a sebességének felderítése már jelentősen javult az autofókusz fényképezés során, ahogy az autofókusz teljesítmény is - amikorteleobjektívet használunk.

Specifikációk Bővebben

Típus - Fényképezőgép típus TTL autófókusz, automata exponális SLR digital-still kamera beépített visszahúzható P-TTL automata felugró vakuval
Objektív - Bajonett PENTAX KAF2 bajonett
Szenzor - Szenzor típus CMOS szenzor elsődleges színszűrővel
Szenzor - Névleges felbontás kb. 16.28 MP
Váz - Magasság 96.5mm
Váz - Szélesség 128.5mm
Váz - Színmélység 71.5mm
Váz - Súly Kb. 650 g (készre feltöltött dedikált akkuval és SD Memória kártyával), Kb. 590 g (csak váz)

Összeállítások Bővebben

Oldal tetejére