K-3 - Leírás

A PENTAX K-bajonettes digitális SLR sorozat új zászlóshajója új technológiák, és felhasználóbarát funkciók tárházát vonultatja fel, optimalizálva a képminőséget, kezelhetőséget, még nehéz helyzetekben is.

Pentax K-3

Nagyfelbontású, új fejlesztésű, 24 megapixeles szenzor; és új képfeldolgozó motor

A K-3 új APS-C méretű, 24 effektív megapixeles CMOS (23.5mm×15.6mm) szenzort kapott. Párosítva a szintén új, kivételesen hatékony képfeldolgozással és zajszűréssel rendelkező PRIME III képfeldolgozó motorral, valamint az optikai aluláteresztő szűrő nélküli kialakítással, a K-3 nagyfelbontású, tónusokban gazdag képek készítését teszi lehetővé. Az extrém rossz fényviszonyokban segítségül szolgál az ISO 51200 legmagasabb érzékenység.
Ez a gép tehát ISO 51200-as legmagasabb érzékenységet kínál, így a fotózás során részletgazdag fotókat készíthetünk extrém rossz fényviszonyokban is, továbbá éjszakai módban egyaránt.

Hatékony moiré csökkentés az optikai aluláteresztő szűrő helyett

Beépített SR mechanizmus

A K-3 a PENTAX által fejlesztett SR (Shake Reduction) mechanizmust is magáénak mondhatja, mely minden kompatibilis K-bajonettes objektívvel működik**. Az SR mechanizmust segítő vezérlőszerkezet beépítése és a megnövelt mágneses erőnek köszönhetően a stabilizátor még megbízhatóbban és hatékonyabban működik, mint korábban.

Világelső***, innovatív aluláteresztő szűrőt szimuláló funkció

Újonnan fejlesztett optikai aluláteresztő szűrőt szimuláló funkció**** szubpixel mértékű mikroszkopikus rezgésekkel szűri ki a moiré effektust expozíció közben, mely ugyanazt a hatást váltja ki, mint egy dedikált optikai aluláteresztő szűrő. De ellenben az optikai aluláteresztő szűrőkkel, amik mindig ugyanazt a hatást gyakorolják a képekre, az innovatív szimulátor nem csak ki- és bekapcsolható, de annak mértéke is beállítható. Ezzel a témához igazíthatjuk az ideális szűrés mértékét.


 

Felhasználót segítő funkciók

A szenzor bármely irányba történő elmozgatását lehetővé tévő SR mechanizmus az egyik oka annak, amiért olyan felhasználót segítő funkciók kerülhettek a gépbe, mint az automata vízszint kiegyenlítő, kompozíciós finomhangolás, és ASTRO TRACER, mely megkönnyíti a csillagászati fényképezést az opcionális O-GPS1 GPS egységgel.

** Kompatibilis objektívek:  K-, KA-, KAF-, KAF2-, és KAF3-bajonettes objektívek, screw-mount objektívek, (adapterrel);és 645- és 67-rendszerű objektívek (adapterrel). Egyes funkciók nem elérhetőek bizonyos objektívekkel.
*** Világelső a cserélhető objektíves fényképezőgépek között 2013. októberi állapot szerint.(A RICOH IMAGING COMPANY kutatásai alapján)
**** Ez a funkció 1/1000 vagy lassabb záridőkkel hatékony. A funkció nem alkalmazható HDR kép készítése közben.

Új fejlesztésű SAFOX 11 AF modul 27 autófókusz ponttal

A K-3 az új SAFOX 11 AF modullal érkezik kiterjesztett AF területtel, mely 27 pontos (ebből 25 kereszt-típusú).A középső, illetve az alatta és felette elhelyezkedő fókuszpontok a fényerős, F2,8-as optikák fényáteresztő képességéhez tervezett fókuszpontok, melyek egyszerűvé teszik a fényerős optikákkal való hajszálpontos fókuszálást.Az új AF modul rendkívül fényérzékeny, a -3EV-től +18EV tartományban is hatékonyan működik.
Az RGB szenzornak köszönhetően olyan fejlett AF funkciók is elérhetőek, mint a zóna-kiválasztásos fókuszálás, mely egy meghatározott 9 pontos területen belül keresi meg a legoptimálisabbnak vélt fókuszpontot.Kimagaslóan precíz fénymérés PENTAX Real-Time Scene Analysis Rendszerrel


A K-3 az új fejlesztésű PENTAX Real-Time Scene Analysis System a kb. 86,000 pixeles RGB fénymérő szenzorral és továbbfejlesztett algoritmussal szerelve érkezik, mely nem csak eddig nem látott pontossággal bír, de további segítséget nyújt a fókuszálás és a fehéregyensúly beállításához. Így akár -3 fényértéknél is kiválóan működik.

Az RGB szenzort használva a K-3 automatikusan felismeri a témát, és nem csak konzekvensen követi a felhasználó szándékait, de precízen el tudja különíteni a fő témát a háttértől, hatékonyabban kiegyensúlyozva a vaku erősségét.

Kb. 8,3 kép/másodperces képtovábbítási sebesség

A K-3 22 nyers képet, és 60 JPEG képet képes rögzíteni egy gyors sorozatban*****, maximum 8,3 kép/másodperces sebességgel. Ez több innováció segítségével történt, többek közt egy nagy sebességű képalkotást segítő mechanizmussal, mely optimalizálja gyors sorozat esetén a zárat, tükröt, illetve a diafragmát; egy tompító mechanizmussal mely csökkenti a tükörcsapódás következtében keletkező rezgéseket; valamint a PRIME III képfeldolgozó motorral, mely lehetővé teszi a nagy adatmennyiségek gyors átvitelét.

***** JPEG Felbontás:L, JPEG Minőség:★★★

Optikai kereső 100%-os lefedettséggel; nagyobb, fényesebb képpel

Az üvegprizma új bevonatának köszönhetően fényesebb képet kapunk kevesebb tükröződés mellett. A kereső szemkagylója teljesen újra lett tervezve, így a 0,95-szörös nagyítással pontosabban komponálhatunk és ellenőrizhetjük a fókuszpontot.
Full HD videofelvétel kreatív eszközökkel

A K-3-mal csodálatos Full HD videofelvételeket rögzíthetünk (1920 x 1080 felbontás; 60i/30P fps) H.264 tömörítési formátumban, mely jó minőségű felvételeket biztosít még gyorsan mozgó témák esetén is. A vázon egy sztereó mikrofon, illetve egy fejhallgató csatlakozó is helyet kapott. A felhasználó manuálisan is állíthatja a hangot, illetve felvétel közben ellenőrizheti azt. A speciális effekteken felül******, a K-3 fejlett time-lapse módot is kínál, mely 4K felbontású videofelvételeket rögzít meghatározott időközönként (3840 x 2160 felbontás).

****** Speciális effektek használata esetén a kép/mp eltérhet a normál üzemmódhoz képest.

Okostelefon funkciók*******

Az opcionális FLU CARD FOR PENTAX 16GB memóriakártyával a felhasználó akár a telefonjáról is vezérelheti a fényképezőgépét.


******* A szoftver iOS6 vagy későbbi, illetve Android 4.2 vagy későbbi operációs rendszerekkel kompatibilis.

Nagy, 3,2 incses LCD kijelző 1,037,000 képpontos felbontással

A k-3 új 3,2 incses, nagyfelbontású hátsó LCD kijelzővel rendelkezik, kb. 1,037,000 képpontos felbontással (3:2 képaránnyal). A nagy betekintési szög mellett edzett üveg védi a kijelzőt a külső behatásoktól, és az egyedi rés nélküli kialakítás a tükröződéseket hivatott redukálni, így még erős napsütésben is jól látható marad a kijelző.

Strapabíró, por- és időjárásálló kialakítás; az outdoor fotózáshoz tökéletesítve

A K-3 váza erős, ám könnyű magnézium ötvözet anyagból készül. A 92 speciális tömítésnek köszönhetően a por, nedvesség, és fagy nem ellenség a gép számára.A strapabíróság a zárra is igaz, mely 200 000 cikluson át volt tesztelve. Mindezek ellenére, a K-3 kompaktnak és könnyen kezelhetőnek lett tervezve.

 
 

Egyéb jellemzők

・Dupla SD kártya foglalat (SDXC UHS-1 kártyákkal kompatibilis SDR104 bus speed módban)・DRII (Dust Removal II) mechanizmus
・HDR (High Dynamic Range) funkció nyers formátumban
・PENTAX által fejlesztett hyper control system, a gyors, pontos reakciókért
・Módválasztó tárcsa LOCK lehetőséggel (ON vagy OFF)
・Újratervezett markolat, a még kényelmesebb fogás érdekében
・Különboző korrekciós lehetőségek: objektív torzítás, kromatikus aberráció, vignettálás
・Kompatibilitás Eye-Fi vezetéknélküli LAN kártyákkal
・USB3.0, HDMI (type D) csatlakozók
・Újonnan fejlesztett Digital Camera Utility 5 szoftver mellékelve javított teljesítménnyel

Oldal tetejére