PENTAX K-1 - Leírás

Milyen a legjobb fényképezőgép egy fotográfusnak?

A PENTAX több mint 50 éves történetében mindig nagyon komolyan vette ezt a kérdést, és azon dolgozott, hogy megfelelő válaszokkal szolgáljon. Ez a véget nem érő innováció és fejlődés története.

Ezen évek alatt gyűjtött tudás és tapasztalat felhasználásával megszületett a végső válasz: az új 35mm-es full -frame szenzorral szerelt PENTAX K-1. Büszkén viseli nevében az 1-es számot, jelezve, hogy a méltán elismert K-széria zászlóshajójáról van szó.

A hagyományosan PENTAX-ra jellemző kisméretű és strapabíró vázat öröklő K-1 fontos újításokat hoz a full-frame világába, beleértve a PENTAX középformátumából átemelt csúcstechnológiákat, egyedi megoldások tárházát, illetve figyelemre méltó alkalmazkodóképességet a környezeti viszonyoknak megfelelően.

Az 1-es megjelöléshez híven a PENTAX K-1 egy új korszakot jelent a full-frame világában.

A K-1 kimagasló felbontást és érzékenységet biztosít

35mm-es full-frame CMOS képérzékelő  

Hozzávetőlegesen 36,4 effektív megapixel

Kiemelkedő képminőség a nagyméretű szenzornak köszönhetően

Kivételes felbontóképesség, AA-filter nélküli konstrukció

A K-1 egy új fejlesztésű 35mm-es full-frame CMOS szenzorral működik, amely az elérhető legmagasabb képminőséget biztosítja a K-bajonettes tükörreflexes fényképezőgépek között. Köszönhetően a képérzékelő nagy felületének és a széles képpont tartománynak, a magas pixelszámú érzékelő élénk, valósághű képeket készít gazdag árnyalatokkal és minimális zajjal. Az kis mélységélessége lehetővé teszi a térérzet és a bokeh (életlenség) effekt kontrollját.

Köszönhetően a hozzávetőlegesen 36,4 effektív megapixelnek, a K-1 lélegzetelállító, valósághű képeket készít - olyanokat melyek minden képzeletet felülmúlnak. A kivételes felbontás megörökíti a távoli fák minden levelét vagy az eső minden cseppjét a legfinomabb részletekig. Lévén, hogy annyi képinformációt tartalmaz, amely elég egy A2-es méretű nyomat készítéséhez (300dpi felbontásban), a fényképész biztos lehet benne, hogy még akkor is elegendő információ marad az utómunkázott képben, ha azt egy nagyobb vágással utólag átkomponálja. Köszönhetően a 14 bit-es képfeldolgozó rendszer nagy mennyiségű adatának, a K-1 gyönyörű, árnyalatokban gazdag képeket készít.

AA-filter nélküli konstrukció a felbontás optimalizálásáért

Egy optikai AA-filter (aluláteresztő szűrő) hatással van a kamera felbontására, annak ellenére, hogy segít a moiré effekt és a téves színfelismerés csökkentésében. A K-1 AA-filter nélküli kivitelezése a nagy pixel számú szenzor képfelbontásának optimalizálására lett tervezve.

PRIME IV

ISO 204800

Az új képfeldolgozó motor a 35mm-es full-frame képekhez hangolva

A szuper-magas érzékenység és a kivételes képfelbontás kombinációja

A K-1 egy újonnan tervezett PRIME IV képfeldolgozó motort tartalmaz. Elődjéhez, a PRIME III-hoz képest, ez a motor a nagy felbontású képek feldolgozására lett finomhangolva, megnövelve a működési frekvenciát közel 50%-kal. A zajfeldolgozó algoritmusa is tovább lett fejlesztve, hogy gyönyörű, finom szemcsézettségű képeket készítsen akár magasabb érzékenységen is. A fejlett képanalizáló rendszer és az új képfeldolgozó funkciók kombinációja segíti a pontos és megbízható kép reprodukciót.

A képérzékelő minden előnyét kihasználva a zajmentesség teljesítménye terén és a PRIME IV képfeldolgozó motor kombinációjaként, a K-1 akár ISO 204800 érzékenységre is képes (alap érzékenység teljesítmény). Nem csupán nagy felbontású, tónusugrás és zajmentes képek készítését teszi lehetővé magas érzékenységen, de egyúttal növeli a képminőséget az alacsonyabb érzékenységű tartományokban. Lévén, hogy a K-1 lehetővé teszi, hogy az érzékenység megemelése mellett olyan képeket készítsen a felhasználó, melyek képminősége megegyezik az alacsonyabb érzékenységen készültekével, a K-1 kiszélesíti az eddig ismert fotográfia határait.

Pixel Shift Resolution System

A valósághű, szuper-magas felbontású képek reprodukciója a tényleges pixelek mögött

A rázkódás csökkentő mechanizmussal megerősítve, a K-1 Pixel Shift Resolution System négy képet készít ugyanazon jelenetről, eltolva a szenzort egyetlen pixellel minden képnél, majd szintetizálja őket egyetlen, szuper-magas felbontású kompozit képpé. Összehasonlítva a hagyományos Bayer rendszerrel, ez az innovatív rendszer tartalmazza az összes RGB színadatot minden egyes pixelre, így készítve gyönyörű, jóval valósághűbb színeket és sokkal finomabb részleteket tartalmazó képet, a legkisebb színtévesztés nélkül. Ez a rendszer a minimumra csökkenti a magas érzékenységből adódó zajt is. A képminőségbeli különbség nyilvánvaló első pillantásra is, anélkül, hogy belenagyítanánk az elkészült képbe a számítógép monitorán vagy készítenénk egy nagyméretű nyomtatást belőle. A Pixel Shift Resolution System-mel készült képek elmenthetőek RAW formátumú fájlokként. Ezek a fájlok feldolgozhatóak akár a kamerán belül is, különböző paraméterek módosítása közben, vagy új kép is készíthető a Pixel Shift Resolution effekt ki- és bekapcsolásával.

*A rendszer használatakor ajánlott a kamera rögzítése stabil állványra, a képkészítési mód állítása időzített önkioldóra, távkioldóra vagy tükörfelcsapott funkcióra.
*A tárgy mozgása vagy a kamera bemozdulása esetén a kívánt effekt nem biztosan érhető el.Pixel Shift Resolution 

Normál képkészítés

[Kapott színinformáció]

[Kapott színinformáció]

Sorrendben négy kép készítésével, minden pixel tartalmaz szín és fényerő információt mindegyik RGB csatornán.

Minden pixelen a kapott fényinformációt csak egy szín csatorna tartalmazza.

*Nagy felbontás és gazdag árnyalat elérés, mivel a kép szín és fényerő információk alapján lett generálva, magas felbontáson
*Színtévesztés és moiré effekt nem jön létre mivel nem történik pixel interpoláció

A színszűrő alapján az RGB arányok és felbontás az egyes színekre 1/2 zöld, 1/4 piros és 1/4 kék.

 

[Demozaik feldolgozás]

Megbecsüli a különböző pixeleket a szomszédos pixelek összehasonlítása és a körvonal információk alapján. (pixel interpoláció)

Előfordulhatnak esetek mikor a becsült szín és a valós szín nem egyeznek, ennek következménye a színtévesztés és szín moiré.

 

 *A képek szemléltetés céljából készültek

Bemozdulás korrekció funkció  

Amennyiben a Pixel Shift Resolution System-et használva készítünk képet, a K-1 lehetőséget ad az új Bemozdulás korrekció funkció használatára. Amennyiben ez a funkció aktiválva van, a kamera automatikusan érzékeli a téma mozgását a kép készítése során és minimalizálja a negatív effektek létrejöttét a folyamat alatt.*

*Lehetséges a bemozdulás nem elégséges javítása, amennyiben a tárgy egy adott irányba és/vagy adott minta alapján mozog. A funkció nem garantálja a bemozdulás megfelelő korrigálását minden téma esetében.

AA filter szimuláció

Csúcstechnológia a színtévesztés és moiré optikai kiküszöbölésében

A kamera rázkódást csökkentő mechanizmusát használva, mikroszkopikus méretű vibrációt adva a szenzorhoz, a PENTAX-egyedi AA filter szimulációja hatásosan minimalizálja a moiré-t és téves színkezelést, főként a kép széleken, ami gyakori probléma apró mintázatú tárgyak fotózásakor. A K-1 lehetővé teszi, hogy hűen reprodukálja a felhasználó a kreatív elképzelését az elkészült képen, akár szimulálva az AA filter hatását a jól kiegyensúlyozott képért, akár lehetőséget adva AA filter nélküli módra a nagyobb felbontás érdekében.

*Ez a funkció leghatásosabban a záridő 1/1000 vagy annál lassabbra állításánál működik.
*A funkció nem minden fényképezési üzemmód esetén érhető el.

Optikai AA filter alapelve (fény, színszűrő, AA filter)

AA filter szimuláció alapelve (Mikroszkopikus méretű vibráció sub-pixel szinten)

Light Color filter AA filter

Objektív aberráció korrekció és Fringe kompenzáció*

Finom élesség és Extra élesség

Magas minőségű képreprodukció a teljes képmezőn, hatékony aberráció kompenzációval

Élesség-fokozó eszközök a digitális képábrázolás nagyfokú javításában

A K-1 hatékonyan kompenzálja az egyes objektívek okozta torzítást, vignettálást és kromatikus aberrációt, így készítve szélétől-széléig éles nagy felbontású képeket. Ezen felül kompenzálja a fringe effektet RAW adatfeldolgozás közben.

*Elérhető D FA-, DA-, DA L- és FA sorozatú objektívek használatánál. Azonban ezek közül nem mindegyik objektív kompatibilis ezekkel a funkciókkal.

Nem számít mennyi pixellel és mekkora felbontással rendelkezik egy szenzor, az elkészült kép kis felbontásúnak is tűnhet, ha a tárgyat vastag vonalakkal rajzolja ki. A K-1 Finom élesség funkciója vékonyabb, sokkal természetesebb vonalakkal rajzol mint azt a normál feldolgozás teszi, ezzel készítve magas minőségű, részletekben gazdag képet. Lehetővé teszi egy valódi műalkotás megalkotását, mely a valósághoz hűen mutatja be témát. A K-1 rendelkezik továbbá egy Extra élesség funkcióval, amely sokkal kiemelkedőbben hangsúlyozza a tárgy vonalait, még inkább finomabb vonalakkal, ez különösen hasznos alacsony kontrasztú tárgyak rajzolatának fokozására.

A K-1 ellenáll a megpróbáltatásoknak, legyen szó rossz időről, sötétségről vagy fagyos hőmérsékletről

Shake reduction along five axes

Pitch and yaw Roll

Horizontal and vertical shift


SR II vázba épített rázkódás csökkentő mechanizmus  

A világ első öttengelyű, öt-expozíció lépéses kamera rázkódás kompenzációja*

A K-1 a PENTAX által fejlesztett SR II (Shake Reduction II) öt-tengelyes rázkódáscsökkentéssel szerelve érkezik, ami még a full-frame méretű szenzor bemozdulásait is hatékonyan csökkenti a kompatibilis objektívekkel: a hirtelen képsíkkal párhuzamos bemozdulások mellett az új rendszer horizontális és vertikális tengely körüli elfordulásokat kompenzál (ami gyakori jelenség makró fotózásnál)**, illetve az optikai tengely körüli elfordulásokat, amelyeket az objektívbe épített stabilizátorok nem képesek hatékonyan kiküszöbölni. A rendszer öt fényértékkel ekvivalens kompenzációt nyújt*** – ezzel a leghatékonyabb PENTAX DSLR - kitágítva a kézből történő fotózás határait.

* 35mm-es full-frame digitális SLR fényképezőgép számára fejlesztve, 2016. február (A RICOH IMAGING kutatásai alapján).
** Élőképes fényképezés folyamán, a mechanizmus nem kompenzál vízszintes és függőleges eltolásból származó kamerarezgést.
*** Mérés összhangban a CIPA sztenderddel, HD PENTAX-D FA 28-105mm F3.5-5.6ED DC WR objektívet használva 105mm-es gyújtótávolságon.


SR: OFF


SR: ON


SR: OFF


SR: ON

Pano fotózással kompatibilis

Még pano felvételeknél (amikor hosszabb záridőt használunk a téma vízszintes követése mellett, ezáltal a témát élesen tartva, de a hátteret elmosva) is érzékeli a rendszer a fényképezőgép mozgását és segíti a lehető leghatásosabb felvétel elkészítését.

Működési segédfény 

Segítség a sötétben történő használathoz

Négy működési segédfény található LED-ek formájában a váz négy pontján (a bajonett felett, a hátsó LCD mögött, a memóriakártya nyílásánál, és a távvezérlő csatlakozójánál), melyek megkönnyítik az objektív és memóriakártyák cseréjét, a távkioldó csatlakoztatását a sötétben.

* A LED-ek egyenként ki- és bekapcsolhatóak.


Above lens mount


Above LCD monitor


At memory card slot


At cable switch terminal

Precíziós fénymérés és autófókusz még -3 FÉ sötétben is

A szabadba tervezett LCD kijelző  

Extra-accurate auto-exposure and autofocus control, even in the dark

A fényerő változtatása egy mozdulattal

 -3 fényérték sötétben még szabad szemmel is nehezünkre esik felismerni a témát, pontos manuális fókuszálás pedig gyakorlatilag lehetetlen. A K-1 még ilyen gyenge megvilágításban is pontos fókuszálást és fénymérést tesz lehetővé.*
A továbbfejlesztett algoritmusnak köszönhetően a rosszul megvilágított téma befókuszálási ideje is jelentősen lerövidült. A magas érzékenységen is kiválóan teljesítő képérzékelővel párosítva egy rossz fényviszonyok között is megbízhatóan teljesítő képalkotó rendszert tudhat magáénak a felhasználó.

Az új Outdoor View beállítási lehetőséggel egyetlen gomb megnyomásával változtatható a kijelző fényereje, így az könnyen átállítható az adott fotózási körülményekhez – világosítva a kijelzőt napsütésben, vagy besötétítve a csillagos ég alatt.

 

* A fénymérés ISO 100 érzékenységen 50mm f1,4 objektívvel, a fókuszálás ISO 100 érzékenységen szobahőmérsékleten és 25 középső fókuszponttal történt.


Outdoor View Setting:-2


Outdoor View Setting:+2

Megbízható por- és időjárásálló kialakítás

A környezeti behatásoknak nagymértékben ellenálló képalkotó rendszer (időjárásálló objektívvel)

A K-1 87 speciális tömítése és az opcionálisan megvásárolható D-BG6 portrémarkolat időjárásálló konstrukciója meggátolja a por és a nedvesség gépvázba jutását. AW vagy WR jelölésű objektívvel* a K-1 figyelemre méltó digitális képalkotó rendszert alkot, mely ellenáll a legzordabb természeti körülményeknek is.

* AW az All Weather (minden időjárás), WR a Weather Resistant (mérsékelten időjárásálló) rövidítése

–10°C Fagyálló konstrukció

DRII (Dust Removal II) mechanizmus

Páratlan megbízhatóság, tesztelési körülmények között bizonyítva

Idegen porszemek eltávolítása a képérzékelőről

Számítva a nagy hidegben való használatra, a PENTAX szigorú tesztelési körülményeknek vetette alá a K-1 vázat, többek között -10°-os hidegnek és nagy figyelmet fordított az áramkörök ilyen körülmények közötti működési precizitására és stabilitására, illetve az akkumulátor feszültségének ingadozására.

 A piezoelektromos elem segítségével ez az innovatív ultrahangos rezegtetéses mechanizmus hatékonyan távolítja el a képérzékelőre rakódott szennyeződéseket és meggátolja a bosszantó foltok megjelenését az elkészült képeken.

* Battery performance declines as the temperature goes down. When shooting in cold environments, the user is advised to carry spare batteries and keep them warm by storing them in an inside pocket.

 UV/IR szűrő  Abszorpciós típusú IR szűrő  Piezoelektromos elem  CMOS képérzékelő

Nagy szilárdságú, extra-strapabíró váz

Extra tartós zárszerkezet

Magnézium-ötvözet burkolat és fém váz

300.000 ciklusnak ellenálló professzionális szerkezet

A K-1 külső burkolata nagy merevségű, de könnyű magnézium ötvözetből készül, ami kiváló ütésállóságot és elektromágneses védelmet nyújt. Párosítva egy merev fém vázzal a főbb komponensek körül, a K-1 egy nagyon megbízható és kimagaslóan strapabíró rendszert alkot.

Tesztelési sorozatok során a K-1 300.000 kioldásnak is ellenállt, bizonyítva a zárszerkezet kivételes tartósságát.

Innovatív fotózást támogató funkciók a szemet gyönyörködtető mesterművek megalkotásáért

Flexibilis, dönthető LCD kijelző  

Innovatív mechanizmus, amely lehetővé teszi az optikai tengely mentén, a kívánt szögben történő döntést


A fotós látótengelyének és a fényképezőgép optikai tengelyének precíz összehangolásáért a PENTAX megtervezte a K-1 fényképezőgép innovatív mechanizmussal rendelkező LCD monitorát, amely 4 rögzítési ponttal rendelkezik. Ez a kialakítás két korábban nehezen megvalósítható célt is elért: nincs eltérés az optikai tengelyhez képest, valamint korlátlan mozgatást tesz lehetővé minden irányban, horizontálisan és vertikálisan egyaránt. A kijelző közel 90°-os szögben dönthető, így lehetővé teszi az alacsony szögből és a derékmagasságból történő fotózást.

・Vertikális döntés: kb. 44°
(Derékmagasságból használva: kb. 90°)
・Horizontális döntés: kb. 35°

Hézagmentes kialakítású LCD kijelző
A K-1 hézagmentes kialakítású LCD kijelző egy a védő- és az LCD panel között található speciális műanyag réteg alkalmazásának köszönhetően minimálisra csökkenti a belső tükröződéseket. Ezt párosítva a Szabadtéri nézet funkcióval kiváló láthatóságot biztosít ragyogó napsütésben is.

Élőképes fotózás

Automatikus horizont korrekció és kompozíció-igazítás

Eszközök egész sora a kreatív fotózás támogatásáért

Kényelmes eszközök a jól komponált képekért

Élőkép üzemmódban a K-1 a képkészítő eszközök széles skáláját nyújtja. A flexibilis dönthető LCD kijelzőnek köszönhetően különböző szögekből nézve is jól látható a kép, ami kényelmes fotózást tesz lehetővé.

Főbb funkciók Élőkép üzemmód esetén

● Választható AF módok: Arcfelismerés, Automatikus Követés, Több szegmensű Automata, Választott és Spot
● Fókuszsegéd az éles területek körvonalainak kihangsúlyozásával
● Öt választható rácsháló (fekete vagy fehér színben)
● 16X-os nagyítás a könnyű és pontos élességállításhoz

Az SR mechanizmus előnyeit kihasználva a K-1 segítséget nyújt a kiegyensúlyozott kompozíció létrehozásában és hibátlan képek alkotásában. Az automatikus horizont korrekció funkció* a képérzékelő elforgatásával kompenzálja a horizontális dőlést, ezzel megkönnyítve a kézből történő fényképezést. A kompozíció-igazítás funkció** lehetővé teszi a kompozíció finomhangolását a képérzékelő elcsúsztatásával. Ez rendkívül hasznos lehet Élőkép üzemmódban, állvány használata esetén.

*Maximális kompenzáció: kb. ±2° (kb. ±1° aktivált SR mechanizmus esetén)

** Maximális kompenzáció: ±1.5mm (±1mm az elfordulás tengelyén) vagy ±1°

Példa az elektronikus szintjelző megjelenésére (élőkép használata esetén)


Digitális szintjelző

A fényképezőgép dőlésének pontos meghatározásáért anélkül, hogy a szemünket levennénk a témáról

A K-1 digitális szintjelzője vízszintes és függőleges sávokon mutatja a fényképezőgép dőlését, így pontos visszajelzést kapunk a szükséges korrekcióhoz anélkül, hogy a szemünket le kellene vennünk a témáról. A digitális szintjelző rendelkezésünkre áll az optikai kereső használata esetén ugyanúgy, mint élőkép és videofelvétel használatakor.

Sample of Digital Level display (during Live View shooting)

  Funkciótárcsa Beállítási lehetőségei

Smart Function

Egyszeres működésű funkció-vezérlés

A K-1 Smart Function rendszere egy vadonatúj operációs rendszer, amely az elérhető funkciókat könnyen kezelhetővé teszi. Ez a funkcionális rendszer a fényképezőgép felső panelján található két tárcsa segítségével könnyen elérhetővé teszi a beállítások módosítását, az LCD kijelzőn látható menü használata nélkül.

A Smart Function rendszeren keresztül elérhető funkciók

Funkciótárcsa

Beállítási lehetőségei

Üres

+/-

Expozíció kompenzáció eltolása

ISO

ISO érzékenység eltolása

CH/CL

Sorozatfelvétel  (3 opció) és egyszeri felvétel üzemmódok közötti váltás

BKT

Rekeszelés (bracketing) értékek módosítása

HDR

HDR üzemmód

Grid

Kereső: ON/OFF
Élőképes fotózás: rácsháló módosítása

SR

Állókép-készítés: SR mechanizmus BE/KI kapcsolása
Videofelvétel: Movie SR mechanizmus BE/KI kapcsolása

Crop

Képkivágás módosítása

Wi-Fi

ON/OFF

Beépített GPS-modul és elektronikus iránytű

A felvételkészítés pozíciójának automatikus rögzítése

A K-1 beépített GPS modullal és elektronikus iránytűvel rendelkezik, amelyek együttesen mutatják a fényképezőgép irányát az LCD monitoron. Ezek a jellemzők lehetővé teszik, hogy az EXIF adatokban eltároljuk a pozíciót, az irányunkat és a felvételkészítés idejét (UTC). Ez különösen hasznos olyan aprólékos előkészületeket igénylő szituációkban, mint az irány pontos meghatározása naplementék és égitestek fotózása esetén.


       Electronic Compass screen

Szélesség Hosszúság Magasság Egyezményes világidő által koordinált

GPS státusz  A fényképezőgép irányszöge (Azimuth)

GPS Log a fotós mozgásának nyomon követéséhez

A K-1 GPS Log funkciója rögzített intervallumokban regisztrálja a fotós mozgását. A naplófájl számítógépre másolásával nyomon követhetjük a megtett útvonalunkat, amit egy térkép-szoftver használatával (pl: Google Earth™) meg is jeleníthetünk.

ASTROTRACER 

Ekvatoriális teleszkóp nélkül is lehetőségünk van az égitestek követésére és fényképezésére, különösebb erőfeszítés nélkül, ugyanis a beépített GPS modul, az elektronikus iránytű és az SR mechanizmus mind segítségünkre vannak a csillagászati fényképezésben. A GPS műholdaktól származó földrajzi szélességi adatok és egy befolyásoló tényezők (a fényképezőgép iránya, vertikális/horizontális dőlés) figyelembe vételével a K-1 kiszámolja az égitestek mozgását, majd a képalkotó szenzorral szinkronizálva, nagy pontossággal képes követni azt. Ennek köszönhetően halványabb, szabad szemmel nem látható csillagokat is megörökíthetünk, mivel hosszabb expozíció esetén sem jelenik meg a képeken csíkozódás.

*A fényképezőgép stabilizálásának érdekében állvány használata javasolt.

*Használat előtt javasolt a felhasználói kézikönyv elolvasása.

*Az ASTROTRACER bizonyos üzemmódokban nem használható (pl: intervallumfotózás, intervallum-kompozit felvételkészítés).

HD PENTAX-D FA 15-30mmF2.8ED SDM WR

Optikai kereső és testreszabhatóság

Jól látható téma és intuitív élességállítás

HD PENTAX-D FA 150-450mmF4.5-5.6ED DC AW

Rekesz: F6.3 ; Zársebesség: 1/800 sec. ; Expozíció kompenzáció: 0.0EV ; Érzékenység: ISO 100 ; Fehéregyensúly: Egyedi ; Egyéni kép beállítás: Fényes

Optikai kereső közel 100% lefedettséggel

Biztosítva a tiszta keresőképet és a könnyű fókuszálást

A Pentax K-1 közel 100 százalékos lefedettségű és 0,7x-es nagyítású keresője biztosítja az éles keresőképet és a jól elkülönülő képmezőt, amik együttesen a 35mm full-frame kamera előnye.
Ez a kereső tiszta, a képmező széléig aberrációktól mentes képet biztosít. Natural Bright Matte III mattüvegje* megkönnyíti az élességállítást még manuális fókuszálási módban is.

*A mattüveg fix, nem cserélhető

Transparent LCD

Státuszkijelzés a keresőben  

Egy pillantással ellenőrizhető minden beállítás

A K-1 keresőjében helyet foglaló LCD lehetővé teszi, hogy a felhasználó kiválassza a kívánt adatokat, mint például a kivetített rács, és folyamatosan ellenőrizheti a megjelenített értékeket a keresőben.

Digitális szintező

A Digital Level megjeleníti a K-1 vízszintes és függőleges dőlését egy kétsávos skálán. A hagyományos típussal összehasonlítva, amik expozíciós sáv skálát használnak ez nem csak egyszerűbbé teszi azonosítani a kamera dőlését, hanem egyidejűleg lehetséges ellenőrizni a dőlést (szintet) és az expozíciós értékeket. Végeredményként ez nagyban javítja a kamera használhatóságát keresőn keresztül történő fényképezéskor.
Ez jól jön amikor a kamera dőlését kell korrigálni a digitális (víz)szintezővel vagy átrendezni a képkompozíciót a kivetített ráccsal anélkül, hogy le kellene vennünk a szemünket a témáról. A keresőbe vetített adatok (rács, digitális szintező, AF keret és spot-mérési pont ki-, illetve
bekapcsolhatóak, a változó felvételi körülményektől és a preferált felvételi stílustól függetlenül).

*Minden keresőbe vetített adatot a vágási keretet kivéve megmutat a fenti kép.

Az összes APS-C formátumú K-bajonettes cserélhető objektív használható a K-1-en

Az ultra nagylátószögtől a teleobjektívig, a belépő szinttől a csúcsteljesítményű DA sorozatú objektívekig, módosítás nélkül használhatóak a K-1-en. Ezek kivételesen jó képminőséget adnak kompakt, könnyű kialakításuk ellenére.

DA★ / DA Limited / DA Lenses

Fish-eye zoom

smc PENTAX-DA FISH-EYE10-17mmF3.5-4.5ED[IF]

Ultra-wide-angle

smc PENTAX-DA 12-24mmF4ED AL[IF]

Standard zoom

smc PENTAX-DA★16-50mm F2.8ED AL[IF] SDMHD PENTAX-DA 16-85mmF3.5-5.6ED DC WRsmc PENTAX-DA 17-70mmF4AL[IF] SDMHD PENTAX-DA 18-50mmF4-5.6 DC WR REsmc PENTAX-DA 18-55mmF3.5-5.6AL WR HD PENTAX-DA 20-40mmF2.8-4ED Limited DC WR

Telephoto zoom

smc PENTAX-DA★50-135mmF2.8ED[IF] SDMsmc PENTAX-DA 50-200mmF4-5.6ED WRHD PENTAX-DA 55-300mmF4-5.8ED WRsmc PENTAX-DA★60-250mmF4ED[IF] SDM

High-magnification zoom

smc PENTAX-DA 18-135mmF3.5-5.6ED AL[IF] DC WRsmc PENTAX-DA 18-270mmF3.5-6.3ED SDM

Ultra-wide-angle

smc PENTAX-DA 14mmF2.8ED[IF]HD PENTAX-DA 15mmF4ED AL Limited

Wide-angle

HD PENTAX-DA 21mmF3.2AL Limited

Standard

smc PENTAX-DA 35mmF2.4AL

Medium telephoto

HD PENTAX-DA 40mmF2.8 Limitedsmc PENTAX-DA 40mmF2.8 XS

Telephoto

smc PENTAX-DA 50mmF1.8smc PENTAX-DA★55mmF1.4 SDMHD PENTAX-DA 70mmF2.4 Limitedsmc PENTAX-DA★200mmF2.8ED[IF] SDMsmc PENTAX-DA★300mmF4ED[IF] SDM

Super-telephoto

HD PENTAX-DA 560mmF5.6ED AW

Standard/Macro

HD PENTAX-DA 35mmF2.8 Macro Limited

* The lens categories are classified in the Crop mode.

Crop-mód

Automatikus átkapcsolás a csatlakoztatott objektívnek megfelelően

Amikor DA*, DA Limited, vagy DA sorozatú objektíveket használunk a K-1-en a “Crop-mode”
automatikusan átkapcsol egy a kereső középső részén megjelenített APS-C méretű területre, valamint kijelzi a vágókeretet a keresőben.
Nemcsak a képek magas felbontását biztosítja a körülbelül 15,36 megapixeles teljesítményével, hanem a képterület hatékony AF szenzor lefedését is, ami még rugalmasabbá teszi az automatikus élességállítást. A Crop-mód FF (full-frame) beállításával akár 35mm-es full-frame felvételt is készíthet a DA szériás optika használatával.*

*Némelyik objektívvel és/vagy bizonyos körülmények között a felvételek APS-C képterületen kívüli részein drasztikus fényerő és/vagy felbontás csökkenés következhet be. Ez a beállítás nem kompenzálja az APS-C képmezőn kívüli terület aberrációit.

Viewfinder display in the Crop mode (APS-C image area)

Cropping frame

* This image displays all AF sensors for an explanatory purpose.

Testreszabhatóság

Hozza létre a saját K-1-ét a beállítások testreszabásával

A K-1 biztosítja a testreszabhatóság beállításainak széles körét, optimalizálva a könnyű és kényelmes kamera használatot. Ezeket a beállításokat úgy tervezték, hogy bővítsék a Felhasználói Mód funkcióit és kiterjesszék az Fx gombok használhatóságát a kontroll-panelen, valamint megakadályozzák az esetleges működési hibákat.

 Felhasználói Mód

A leggyakrabban használt felhasználói funkcióknak 5 különböző kombinációját hozzárendeli a módhoz speciális témák vagy kreatív elképzelésekhez.

 Kontrol panel

Ez a panel megjeleníti a funkciókat és a státuszukat az LCD panelen, miközben lehetővé teszi megváltoztatni a tartalmakat a megjelenített funkciókból, alkalmazkodva a fotózási stílusunkhoz.

Személyre szabható gombok

 Fx1 gomb
Egy funkció a 7 lehetőségből (alapértelmezetten RAW)

Fx2 gomb
Egy másik funkció a 7 lehetőségből (alapértelmezetten Outdoor beállítás)

 AF gomb
Az egyik AF működést irányító funkciót lehet hozzárendelni

Előnézeti kar
Egy optikai vagy digitális előnézeti módot lehet hozzárendelni

 E-tárcsa
Egy sor expozíciós módot lehet hozzárendelni

Egyéni Funkció

Összesen 26 Egyéni Funkció érhető el a K-1-gyel

 Lock (Zár) gomb

Azért, hogy megakadályozza a beállítások véletlen módosításait, a K-1-et ellátták egy zár gombbal, ami ideiglenesen kikapcsolja a vezérlőtárcsákat és a gombokat. Két zár funkcióból ajánl fel választási lehetőséget: a Type 1 megakadályozza az expozíciós beállítások nem kívánt módosítását, a Type 2 pedig a működési beállítások megváltoztatását.

Lockable buttons and dials:

Type 1

Type 2

Kompakt, strapabíró váz

A 35mm-es full-frame tervezés ellenére figyelemre méltó kezelhetőség

A K-1 örökli a Pentax fejlesztési koncepcióját a kompakt váz és könnyű kezelhetőség terén. A Pentax teljesen átalakította a zárat és a tükörmozgató mechanikát tartalmazó egységet, valamint áthelyezte a keresőt, és figyelt arra is, hogy a kamera méretét a minimumon tartsa. A Pentaxnak egy fejlett, csúcsteljesítményű technológiát sikerült csomagolnia egy kompakt, jól kezelhető vázba.

(Elöl) PENTAX APS-C méretű SLR kamera
(Hátul) PENTAX 35mm full-frame SLR kamera

Floating Mirror Structure /Lebegő Tükör  

In order to accommodate the 35mm full-frame image sensor and cover the light flux of the large viewfinder with a nearly 100-percent field of view, it was necessary to increase the size of the main mirror and mirror box. To minimize the size of the mirror Ahhoz, hogy a 35mm full-frame szenzort befogadja és a közel 100%-os lefedettségű keresőt ellássa a szükséges fénymennyiséggel, muszáj volt növelni a fő tükör és a tükörakna méretét.
A tükörakna méretének minimalizálásáért a Pentax új mechanikát fejlesztett ki, amely felfelé lendítve visszahúzza a tükröt.

Bajonett

Zár

A tükör mozgása

A tükör mozgása FMS nélkül (a tükör beleütközne a bajonettbe)

A tükör és a tengelye felcsapott állapotában

A Lebegő Tükör koncepcionális képe

Képalkotó funkciók

Képkészítő funkciók garmadájával szolgálunk azért, hogy ne szalassza el a fontos pillanatokat.

HD PENTAX-D FA 24-70mmF2.8ED SDM WR
Rekesz: F3.5 ; Zársebesség: 1/160 sec. ; Expozíció kompenzáció: 0.0EV ;
Érzékenység: ISO 100 ; Fehéregyensúly: Napfény ; Egyéni kép beállítás: Portré

Pentax valós idejű képelemző rendszer

Az AE, AF és a komponálás összehangolásával tovább optimalizáltuk a teljesítményt

A közel 86 ezernyi RGB pixel fénymérő szenzor támogatásával és az új PRIME IV képfeldolgozó motorral, a PENTAX valós idejű képelemző rendszere olyan tényezőket is nagy pontossággal figyelembe vesz, mint a fényesség eloszlása a képalkotó felületen, a téma elsődleges színe és mozgása. Ráadásként, egy a gép érzékelő-algoritmusába* beépített új, korszakalkotó mesterséges intelligencia program (amelyet találóan „beható tanulmányozásnak” neveztünk el a rendszer pontosabban elemezi az önálló képet, miközben a fénymérés, autófókusz és expozíciós értékek pontosságát optimalizálja, így választva ki az adott képhez legmegfelelőbb beállításokat.

*Ez az új RICOH technológia csak a keresőn keresztül történő fénykép-készítés közben érhető el, amikor is az „Auto téma analizálás” expozíciós mód be van kapcsolva és az „Egyedi képalkotó mód” pedig „Automatán választ” módba van beállítva.

SAFOX 12 

Új fejlesztésű autófókusz rendszer, kibővült AF területtel

A K-1 autófókusz területét kibővítettük, hogy optimalizálni tudjuk a képalkotás folyamatát a megnövelt 35mm full-frame képérzékelőn. Köszönhetően az új fejlesztésű SAFOX 12 AF rendszernek, a K-1 autófókusz területe mintegy 40%-kal szélesebb, mint a megszokott AF érzékelő terület.*
Annak érdekében, hogy a hosszabb optikai utat biztosítani tudjuk a kompakt váz designban, innovatív módon kellett a beérkező fényt az érzékelőig elvezetnünk. Az újratervezett autófókusz blokk a beérkező fényt többszörösen visszatükrözi, majd átvezeti egy tömörítő és egy elválasztó extra lencsén, így biztosítva a 33 autófókusz érzékelő pont működését.

SAFOX 12 AF modul

Ez az új AF érzékelő modul két visszaverő tükröt tartalmaz. Azzal, hogy a beérkező fényt kétszer is visszatükrözzük a lencsék alkalmazásával, hosszabb optikai utat tudunk biztosítani, míg a blokk mérete megközelíti a korábbi SAFOX 11 méreteit.

 Visszaverő tükör  Optikai út Tömörítő lencse

 Elválasztó lencse  Infravörös szűrő AF érzékelő

Egy fényforrás érzékelőt a pentaprizma mellé helyeztünk, így ellensúlyozva a prizmába jutó mesterséges, nem kívánt fényforrások által okozott fókuszálási hibákat, így optimalizálva tovább az autófókusz képességeit a kamerának.

86000 pixel RGB fénymérő

Precíziós, a téma színén, alakján és mozgásán alapuló elemzés

A K-1 86000 pixelt tartalmazó RGB fénymérője nem csak, hogy kiváló eredményeket produkál, de színeket is nagy pontossággal határoz meg. Miután pontosan megállapítja a téma formáját, uralkodó színvilágát és esetleges mozgását; a mért adatokat valós időben továbbítja a PENTAX látvány-elemző rendszerébe ahol tovább elemzi a gép a mért adatokat, a még pontosabb eredményekért.

33 pontos autófókusz rendszer 25 kereszt típusú érzékelővel  

Megbízható, hibamentes témafókusz

A K-1 kifinomult 33 pontos, nagy sűrűségű AF rendszere hatékonyan figyeli a fontos részeit a képnek, míg ebből 25 kereszt típusú érzékelő biztosítja az extra pontos fókuszt.

 Kereszt fókusz Vonal fókusz   F2.8 alacsony fényerős közép (vonal) érzékelő

Autófókusz rendszer F2,8 luminancia fluxos lineáris érzékelővel

A három középső érzékelőt úgy tervezték, hogy egy F2,8 fényerejű objektívvel is nagy pontossággal lehessen fókuszálni, még alacsony mélységélesség mellett is.

Fókusz zóna választás

Kiterjesztett célterület

Ebben a fotós módban kiválaszthat a felhasználó egy 9 pontból álló négyzetet, amely mozgatható a megadott határokon belül. Ezzel kijelölheti a fő témát a képünkön, amelyet ezek után a gép automatikusan követ és fókuszban tart.

Ebben a módban a 33 fókusz pont közül kijelölhetünk egyet, amelyben a témát a gép automatikusan követi és fókuszban tartja, de oly módon, hogy ha a téma a környező fókuszpontok valamelyikébe vándorol át, a gép továbbra is követi. A célterületeket szűkíthetjük 9, 25 vagy 33 érzékelő pontra. Az érzékelő pontok elhelyezése, természetesen szűkítheti a célterületet, például a sarok elemek körül nem minden esetben rajzolható ki a 9 érzékelő-pontos négyzet.

Auto követés a PENTAX valós idejű témaelemző rendszerével

Az új K-1-be épített PENTAX valós idejű témaelemző rendszer auto követési funkciója képes pontosan meghatározni a téma mozgását számos jellemző alapján, többek közt annak színe segítségével. Ezt követően a rendszer az élességet automatikusan ezen a témán tartja a fókuszpont mozgatásával.

Témaelemzés AUTO módban  

Jelentősen megnövelt pontosság, egy mesterséges intelligencia programnak köszönhetően

A PENTAX valós idejű témaelemző rendszerének támogatásával a K-1 témaelemző AUTO módja a képkészítés folyamán optimalizálja az expozíciós értékeket, hogy az adott témáról a lehető legjobb képet kapja a felhasználó. Kereső használatakor, még egy tanulásra képes
mesterséges intelligencia program is segíti a képalkotási folyamatot, amely lényegében a felhasználó korábbi képeit analizálva próbálja tovább finomtani az expozíciós értékek beállítását.

Széleskörű auto-expozíciós rendszer

1/8000 másodpercnyi, nagy sebességű zár

Különböző választható AE módok

Kiemelkedő pontosság és tartósság

A megszokott program módok mellett (Program (P), Rekesz-prioritás (A), Zárprioritás (Tv)) a K-1 a PENTAX-tól már megszokott egyedi Érzékenység prioritás (Sv) és Zársebesség/Rekesz prioritás (TAv) módokat is kínálja, amely az ISO érzékenységre fektetett nagyobb figyelemmel próbálja a helyes expozíciós értékeket meghatározni. Ezekkel a program módokkal a felhasználó még flexibilisebben kezelheti a mozgó témákat, vagy a mélységélességet. Ezt kiegészítendő, a rendszer +5EV értékben (állókép készítésénél) támogatja az EV kompenzációt.

A K-1-ben egy elektronikusan vezérelt, függőleges irányban mozgó zárat építettünk be, hogy az új 35mm-es full-frame érzékelő teljesítményét optimalizálni tudjuk. Az 1/8000 másodpercnyi rövid záridő képessé teszi a felhasználót arra, hogy világos helyeken is tágra nyissa a rekeszt, így alakítva a bokeh-t a képeken. A rendszer 1/200-ad maximum vakuszinkront képes támogatni. A K-1 tervezési alapkoncepcióját végig szem előtt tartva ezt a kamerát kompaktnak, könnyűnek terveztük úgy, hogy megfeleljen a pontos működési és kimagasló tartóssági elvárásoknak is.

Nagy sebességű sorozatkép

Nagyszámú képkészítési kapacitás, folyamatos fotózás mellett is

Hibátlan sorozatkép, megközelítőleg 4,4 kép/másodperc sebességgel

Akár 100 képet is készíthetünk egyhuzamban, 36 megapixeles felbontásban

A K-1 nagy sebességű képalkotó módjában (CH) 4,4 kép/másodperc sebességgel képes rögzíteni a képeket. Két további módban lehetséges a sorozatkép, ahol is a CM mód 3 kép/másodperc, a CL mód 0,7 kép/másodperc sebességgel készíti a képeket full-frame módban. Amennyiben a kamerát APS-C módban használjuk, a maximum sebesség megnövelhető 6,5 kép/másodpercig, így a gyorsan mozgó témák is könnyen megörökíthetőek.

Fejlett puffer memóriájának köszönhetően számos kép készíthető a K-1-gyel folyamatos fotózás mellett. CH beállításban 70 JPEG/17 RAW; CM beállításban 100 JPEG/20 RAW; illetve CL beállításban 100 JPEG/100 RAW kép készíthető.*

*Közelítő értékek, 35mm-es full-frame formátumban, a legmagasabb JPEG beállítások mellett, ISO 100-on kell érteni.

Hyper Program és Hyper manuális mód

A mélységélesség és a téma mozgásának flexibilis kontrollja

Program (P) módban a K-1 a PENTAX által kifejlesztett Hyper Program Módot használja, amelynek segítségével a felhasználó az első vagy hátsó tárcsán beállíthatja a kívánt zár- vagy rekesz-értéket, miközben a gép megőrzi a helyesnek ítélt expozíciós értékeket. Ennek a funkciónak köszönhetően a felhasználónak ritkábban kell Tv vagy Av módba váltania.

Elcső tárcsa Hátsó tárcsa  Zöld gomb  AE-L gomb


A Hyper Program mód koncepció rajza

A Hyper manuális mód koncepció rajza

A záridő/rekesz kombinációja változtatható úgy, hogy az elmentett expozíciós érték változatlan marad.

A Hyper manuális módban (M) a zöld gomb lenyomása automatikusan beállítja az optimalizált záridő/rekesz értékeket, mintha a gép (P) módban működne. Ezt követően az első és hátsó tárcsákkal tetszőlegesen állíthatunk ezen értékeken. Amennyiben az AE-zár
funkció be van kapcsolva, az értékek változtatása közben a gép a többi értéket a helyes expozíciós szinthez állítja.

Amennyiben az „Okos működés” funkciót beállítjuk az ISO módhoz, a felhasználó sokkal szabadabban kontrollálhatja a három fő paramétert – záridő/rekesz/ISO érték – mind P és M módban, az első/hátsó és előválasztó tárcsák segítségével.

Kompozíciós- és felvételi funkciók

A kreativitás szabadságáért és a határtalan inspirációért

HD PENTAX-D FA 24-70mmF2.8ED SDM WR

Rekesz: F8.0 ; Zársebesség: 1/500 sec.; Expozíció kompenzáció: 0.3EV; Érzékenység: ISO 100 ;Fehéregyensúly: AWB ; Egyéni kép beállítás: Tájkép

Custom Image

Az ideális tónus és árnyék gondtalan megjelenítése minden témánál

A K-1 „Custom Image” funkciója lehetővé teszi, hogy a felhasználó már exponáláskor elvégezze az utolsó simításokat a képen a témától, vagy kreatív szándéktól függően. Az AutoSelect hozzáadásával, amiben a kamera automatikusan érzékeli a téma típusát és kiválasztja az ideális feldolgozási módot, illetve a Flat beépítésével, ami retusálásra legalkalmasabb nyersanyagot készít, a K-1 13 Custom Image móddal rendelkezik.* Minden mód biztosítja a színtelítettség, árnyalat, színezet, kontraszt és a képélesség azonnali beállítását.**

* A Custom Image mód AutoSelect-re van rögzítve, amikor a kamera exponálási módja AUTO-ra
van állítva.

** Az állítható paraméterek változhatnak a kiválasztott Custom Image módtól függően.

Flat

A különböző Custom Image módok

 • Auto Select ● Világos

 • Élénk

 • Ragyogó

 • Diapozitív

 • Monokróm

 • Keresztfeldolgozás

 • Fakó

 • Flat

 • Természetes

 • Portré

 • Tájkép

 • Ezüstbenthagyás

Bright

Mikrokontraszt kontrol és Bőrtónus korrekció* 

A téma textúrájának kompenzációja, a kép élességének megőrzése mellett

A Clarity Control (Mikrokontraszt kontrol) funkció egy képfeldolgozó technológia, ami képes visszaadni a fémek csillogó textúráját és az ég, vagy a fröccsenő víz tisztaságát.
Selymes, vagy csillogó felületek simaságának beállításával lehetővé teszi a textúrák minőségének és a tisztaság mértékének a módosítását.
A Bőrtónus korrekció funkció** helyreállítja a lágy textúrákat és az alany bőrének egészséges tónusát, mialatt megtartja a haj, a ruhák, valamint a háttér magas felbontását.

* Mindkét funkció a RICOH Co., Ltd. fejlesztése.

** A SkinToneCorrection funkció csak bekapcsolt arcfelismerés mellett aktiválható.

Clarity Control: -4                    Clarity Control: -0                      Clarity Control: +4

Skin Tone correction: OFF                            Skin Tone correction: ON

HDR

Csúcsfények és árnyékok hiteles reprodukciója

A K-1 HDR (High Dynamic Range) módja a szem által érzékelthez hasonló képet hoz létre a kiégett csúcsfények és a koromfekete árnyékok minimalizálásával, még extrém magas kontrasztú felvételeken is. Emellett lehetővé teszi több expozícióváltás beállítását, vagy az
Automatic Position Adjustment funkció választását.** Mivel ezen mód segítségével RAW formátumban is mentheti a képeit, az utómunka során több lehetőse marad a kép további feldolgozására, de vissza is menthető a kép az eredeti HDR funkció nélkül készült képpé. Számítógépen a mellékelt szoftverrel egy RAW formátumú fájlból 3 RAW formátumú képet készíthet, és azokat különálló fájlként mentheti.

* A HDR funkció nem használható minden fényképmódban, és nem kompatibilis néhány más funkcióval.
** Az Automatic Position Adjustment funkció Interval, vagy Interval Movie Shooting módban ki van kapcsolva

Többszörös expozíció

Három mód különösen kreatív képek összegzéséhez

A K-1 lehetővé teszi, hogy a kívánt mennyiségű képet – 2-től 2000-ig – egy kompozit képben összegezze, három különböző összegző móddal: átlagoló, additív és összehasonlító fényerő. Élőképnél a K-1 kijelzi az eddigi felvételek áttetsző képét az LCD kijelzőn, hogy precízen összehangolhassa felvételeit.

accumulationDigitális szűrők

Drámai műalkotás, speciális vizuális effektekkel

A K-1 9 azonnali, és 21 utólagos szűrővel rendelkezik. Összesen akár 20 szűrőt is alkalmazhat egyetlen képen, egy jellegzetes, személyre szabott műalkotás létrehozásának érdekében.

CTE

Fejezze ki a gondolata színeit a valós színvisszaadás helyett

A hagyományos fehéregyensúly móddal ellentétben, ami tompítja a fényforrás hatását a fénykép színvisszaadásán, a CTE (Color Temperature Enhancement) mód kihangsúlyozza a felvétel domináns színét a színhőmérséklet alapján. A CTE segítségével drámai felvételeket készíthet a naplementéről, vagy a hóval borított tájról. Emellett hatásos a színek kifakulása, valamint egyes színek (sötétzöld, halvány rózsaszín) elvesztése ellen.

AWB                                                                  CTE

Videofelvétel

4K kompatibilis Intervallum felvétel

Full HD felvételek gyönyörű háttérmosással

Folyamatosan változó téma dokumentálása magas felbontásban

A K-1 élénk, valósághű filmeket készít. A 35mm-es full-frame tervezése miatt kis mélységélességének köszönhetően gyönyörű háttérmosásra képes. Sztereó mikrofon használatával sztereó hangfelvételre is képes, fejhallgatóval pedig valós időben figyelemmel kísérheti a felvétel hangját.
* A mikrofont és a fejhallgatót a K-1 nem tartalmazza.

A K-1 Interval Movie módja lehetővé teszi, hogy állóképeket készítsen egy lassan változó témáról, megadott intervallumon keresztül, majd ezeket összevágja egy videofelvételbe.
Visszajátszhatja a 4K felbontású (3840 x 2160 pixel) filmet*, mintha előre tekerné az időt a képernyőn. A K-1 rendelkezik a Star Stream funkcióval, ami lehetővé teszi a csillagok nyomvonalának ábrázolását.

*A film K-1-en kívüli visszajátszásához 4K kompatibilis PC javasolt.


Wi-Fi kompatibilitás

A kamera távirányítása okostelefon használatával

Vezeték nélkül csatlakoztathatja a K-1-et okostelefonjához, hogy távolról vezérelhesse azt, valamint visszanézheti az elkészült felvételeket okostelefonján.* Beállíthat többféle felvételi funkciót és módosíthatja ezeknek beállításait, változtathatja a fókuszt, és visszanézheti a felvételeit.

* A távirányításhoz Image Sync alkalmazás szükséges, ami ingyenesen letölthető az AppStore-ból (iPhone-ra), valamint Google Play™-ről (Android™ okostelefonokra).
** A támogatott okostelefon operációs rendszerekért keresse fel a RICOH IMAGING hivatalos weboldalán.


IMAGE Transmitter 2 kompatibilitás  

Stúdió-fényképkészítés számítógépén

Az IMAGE Transmitter 2 telepítésével, és a K-1 számítógéphez csatlakoztatásával hozzáférhet a fényképezőgép beállításaihoz és élőképéhez, automatikusan áthelyezheti és mentheti felvételeit, valamint ellenőrizheti az adatokat a számítógépén. Ez nagyban növeli a stúdió-fényképezés hatékonyságát.
* A hibátlan működés érdekében használja a szoftver legfrissebb verzióját. Részletekért látogasson el hivatalos weboldalunkra.
Készüléken belüli RAW feldolgozás

Kívánt utolsó simítások alkalmazása számítógép nélkül

A K-1 biztosítja a RAW formátumú fájlok készüléken belüli feldolgozását az előhívott fájlok külön JPEG vagy TIFF formátumú mentésével. Ez nagyobb rugalmasságot nyújt az Ön kreatív szándékának megvalósításában, számítógép használata nélkül. Az állítható paraméterek széles választékának köszönhetően addig tökéletesítheti felvételét, amíg el nem éri a kívánt eredményt, mindezt helytől függetlenül. Emellett a K-1 új tervezésű kezelőfelülete hozzájárul a még egyszerűbb, még rugalmasabb paraméter-beállításhoz.

Dupla memóriakártya-foglalat

Hatalmas mennyiségű adat, két SD kártyára mentve

A K-1 képes két SD kártya befogadására, három adatmentési móddal: túlcsordulás (két kártya egymás utáni feltöltése); Egyidejű mentés (biztonsági másolat), és „RAW/JPEG Division” az adatok formátum szerinti csoportosításához. Emellett lehetséges egy felvétel átmásolása egyik kártyáról a másikra.


Digital Camera Utility 5

Exkluzív szoftver a kiváló minőségű utolsó simításokhoz és böngészéshez

Az elismert SILKYPIX® képfeldolgozó motor segítségével ez a program lehetővé teszi a fényképek böngészését, valamint azok RAW formátumba konvertálását a számítógépen. A program kompatibilis a K-1 új funkcióival, mint a Custom Image funkció Flat módjával és a Pixel Shift Resolution System Motion Correction funkciójával.

Oldal tetejére