PENTAX K-1 Mark II - Leírás

PENTAX K-1 Sorozat Speciális Oldala

Megmutatjuk, hogy a tervezők és fejlesztők meggyőződése és szenvedélye, hogyan ölt testet a 35 mm-es full frame-ben. Továbbá, professzionális fotográfusok is megosztják a véleményüket a K-1 sorozatról.
 

Tudjon meg többet


Az ISO 819200-as top érzékenység, amely javítja a képminőséget és kibővíti a nagy felbontású digitális SLR fényképezés kreatív határait

A legkorszerűbb képfeldolgozó rendszer
Nagymértékben javult a képminőség, még a nagy érzékenységű fotózás esetén is

A fejlett Pixel Shift Resolution II rendszer szuper-nagyfelbontású képekhez

A PENTAX technológia csúcsminőségű képeket készít a teljes képpontok teljesítményén túl

A K-1 Mark II legyőzi a terep kihívásait, mint például a rossz időjárás, sötétség és a fagypont alatti hőmérséklet

Öttengelyű, 5 fényerős rázkódáskompenzáció

Az ISO 819200-as top érzékenység javítja a képminőséget, és kibővíti a nagy felbontású digitális SLR fényképezés kreatív határait

HD PENTAX-D FA 15-30mmF2.8ED SDM WR
Rekesz: F8.0 ; Záridő: 1/125 sec. ; Expozíció-kompenzáció: +0.7EV ; ISO érzékenység: 100 ; Fehéregyensúly: Napfény ; Egyéni képmód: Tájkép

Apologies
There was incorrect information shown in the video. The high sensitivity photo comparison between K-1 and K-1 Mark II was incorrect, the video has been revised. We apologize for any inconveniences caused.

A legkorszerűbb képfeldolgozó rendszer
Nagymértékben javult a képminőség, még a nagy érzékenységű fotózás terén is

Reprodukálja a valósághoz nagyon hasonló élénk színeket és a gazdag színátmenetet minden érzékenységi tartományban, a PENTAX K-1 Mark II új nagysebességű képfeldolgozó processzorral van szerelve, amely hatékonyan feldolgozza a kimenő jeleket, mielőtt átküldené a képfeldolgozó motornak. Ez az eljárás mind a képfelbontást mind pedig a színvisszaadást javítja a nagyérzékenységű tartományban is, miközben drámai módon csökkenti a zajt a PENTAX K-1-hez viszonyítva.  . Emellett a fényképezőgép top érzékenységét is segít emelni, akár ISO 819200-ig is (sztenderd kimeneti érzékenység) a kiváló minőségű, nagy érzékenységű fotózás érdekében.

 Képszenzor Nagysebességű képfeldolgozó processzor  Képfeldolgozó motor


ISO 25600


ISO 25600

[ ISO érzékenység összehasonlítása] Kérjük, klikkeljen és tekintse meg az ISO érzékenység mintákat itt.

 • ISO 400
 • ISO 800
 • ISO 1600
 • ISO 3200
 • ISO 6400
 • ISO 12800
 • ISO 25600
 • ISO 51200

PRIME IV
Nagy teljesítményű képfeldogozó motor a nagy felbontású képek reprodukálásához

A PENTAX K-1 Mark II PRIME IV képfeldolgozó motorja a PENTAX nagysebességű, kiváló minőségű képfeldolgozási technológiáinak csúcsa. A hatékony zajcsökkentés mellett, „Finom élesség” és „Extra élesség” funkciót is biztosít a téma körvonalainak természetesebb és finomabb feldolgozásához, valamint rendelkezik a PENTAX Real-time Scene Analysis System - valós idejű jelenetanalizáló rendszerrel, amely áttörést hozott a mélytanulást alkalmazó technológiával. Hatékonyan kompenzálja a torzítást, vignettálást és a kromatikus aberrációt is, amelyet bizonyos objektív tulajdonságok okoznak, miközben eredményes a színhibák javításában is.* 

*Elérhető a D FA-, DA-, DA L- és FA-sorozat objektívjeivel. Előfordulhat, hogy néhány ezek közül az objektívek közül nem kompatibilis a fenti funkciókkal. 


35mm-es full-frame képszenzor
Nagy méretű és teljesítményű képérzékelő, hogy a fény összes tulajdonságát rögzítse

A PENTAX K-1 Mark II 35mm-es full-frame képérzékelője nagy képelakotó területtel rendelkezik és a pixelek közötti nagy távolság is hozzájárul ahhoz, hogy élethű és gazdag színátmenetű képeket hozzon létre. Kiváló teljesítményt nyújt a zajcsökkentés terén is, hogy a témát valósághűen, finom részletekkel és árnyalatokkal örökítse meg. A kis mélységélessége lehetővé teszi, hogy a fotós kontrollálja a mélységérzetet és a bokeh (képlágyítási, háttérelmosási) hatást tetszés szerint.

Körülbelül 36,4 megapixeles névleges felbontás
Aluláteresztő szűrő mentes felépítés a felbontás opitmalizálása végett

A PENTAX K-1 Mark II aluláteresztő szűrő (AA) mentes felépítéssel rendelkezik az optimális képfelbontás végett. Ez a felépítés valósághű képeket eredményez a téma finom részleteinek megjelenítése révén. Megtartja a kiváló felbontást, még akkor is, ha a képet a felvételkészítés közben vagy az elkészült fotót az utómunka során kisebbre vágják. Lehetővé teszi, hogy a döntő pillanatban éles, tiszta felvételt készítsünk.

Aluláteresztő szűrő szimulátor
A legkorszerűbb mechanizmus a moiré és a színhibák optikai minimalizálására

A PENTAX-eredeti aluláteresztő szűrő szimulátora* hatékonyan minimalizálja a moiré-t és a színhibákat a fényképezőgép SR mechanizmusa segítségével azáltal, hogy expozíció közben a képszenzor mikroszkópikus rezgetését alkalmazza. Lehetővé teszi, hogy az aluláteresztő szűrő hatást válasszuk a kiegyensúlyozott felvétel kedvéért vagy az alulátersztő szűrő mentes módot válasszuk a nagyobb felbontás végett.
* Ez a funkció 1/1000 vagy lassabb záridő használata esetén a leghatékonyabb.
* Előfordulhat, hogy ez a funkció nem használható néhány üzemmódban, vagy nem kombinálható bizonyos funkciókkal.

 

■ Az optikai aluláteresztő szűrő elve


Light Colour filter AA filter

■ Az alulátersztő szűrő szimulátor elve


Mikroszkópikus rezgetés szub-pixel szinten alkalmazva

A fejlett Pixel Shift Resolution System II a szuper-nagyfelbontású felvételekért

HD PENTAX-D FA 28-105mmF3.5-5.6ED DC WR
Rekesz: F11 ; Záridő: 1/120 sec. ; Expozíció kompenzáció: +0.7EV ; ISO érzékenység: 100 ; Fehéregyensúly: Napfény ; Egyéni kép: Élénk ; Pixel Shift Resolution: Bekapcsolva (Motion Correction function: Bekapcsolva)

A PENTAX technológia csúcsminőségű képeket készít a pixelek teljesítményén túl

A PENTAX Pixel Shift Resolution System II* rendszere szuper technikai megoldás, amely a képfelbontás és színvisszaadás terén sokkal jobb teljesítményt nyújt, mint a hagyományos Bayer rendszer. A fényképezőgép SR mechanizmusát felhasználva ugyanarról a jelenetről négy felvételt készít enyhén elcsúsztatva a szenzort minden egyes képhez, az összes RGB szín- és fényerősségadatot beolvasva minden egyes pixelről, azután pedig szintetizálja ezeket egy szuper-nagyfelbontású kompozit felvétellé. Nem csak a felbontás teljesítményét növeli meg, hanem a színhibák generálását is megakadályozza, csökkenti az érzékenység növeléséből eredő képzajt, és nagyban javítja a képminőséget.

■ Pixel Shift Resolution System alapelve

 • Fény

 • Szín információ

 • CMOS képérzékelő

 • Mozgás érzékelő

  Minden egyes pixel megkapja minden RGB szín és fényesség információját

* Amikor ezt a rendszert használja, akkor tanácsos fotózás közben stabilizálni a fényképezőgépet háromlábú állványon, és az időzítőt bekapcsolni vagy távírányítással működtetni a gépet, vagy a tükörfelcsapás funkciót használni.
** Előfordulhat, hogy a kívánt hatás nem érhető el, mert a téma mozog, vagy a fényképezőgép bemozdul.

RAW formátumú fájlok kompatibilitása

A Pixel Shift Resolution System-mel készített képeket elmenthetjük RAW formátú fájlként. Ezeket a fájlokat feldolgozhatjuk a fényképezőgépben, miközben különféle paramétereket beállítunk vagy a Pixel Shift Resolution System hatást be- vagy kikapcsoljuk, hogy elérjük a kívánt képet.

Mozgáskorrekció funkció
Hatékony eszköz kültéri fotózáshoz

Amikor a Pixel Shift Resolution System-mel készítünk képet, kiválaszthatjuk a mozgás korrekció funkciót. Amikor aktiváljuk ezt a funkciót, akkor a fényképezőgép automatikusan érzékeli a téma mozgásának mennyiségét a folyamatos felvételkészítés közben és a szintetizálás során minimalizálja a negatív hatást.* 

* Előfordulhat, hogy a mozgás nem korrigálható kellő mértékben, amennyiben a téma egy határozott irányba tart vagy és/vagy minta szerint mozog. A funkció nem garantálja, hogy minden téma mozgását tökéletesen korrigálja.

Innovatív Dynamic Pixel Shift Resolution mód
Nagyobb rugalmasság kézből történő fotózás közben

A hagyományos felvételkészítési módok mellett, a Pixel Shift Resolution System II új Dynamic Pixel Shift Resolution móddal* rendelkezik, innovatív technológia, amely a téma pozíciójának egyhe elmozdulását hasznosítja kézből történő fotózás esetén. A fényképezőgép alaposan analizálja a kézből készült négy felvételt és felismeri a fényképezőgép rázkódását, mielőtt egy szuper-nagyfelbontású kompozit képet szintetizálna.** Ezt a módot a fényképezőgép SR mechanizmusával kombinálva a fejlett Pixel Shift Resolution System II-őt rugalmasabban tudjuk használni, még nehéz felvételkészítési körülmények között is, mint például rosszul megvílágított helyszínek vagy háromlábú állvány használata nélkül.
* Amikor háromlábú állványt használunk, akkor nem tanácsos a Dynamic Pixel Shift Resolution módot aktiválni.
** Előfordulhat, hogy bizonyos témákról vagy bizonyos körülmények között készült felvételeket nem lehet megfelelően szintetizálni. RAW vagy RAW+ formátumban készült képek esetén a felhasználó azokat a képeket is feldolgozhatja a fényképezőgépben normál RAW formátumú képként, amelyek a szintetizálásra alkalmatlannak bizonyulnak.

A K-1 Mark II felülkerekedik a kihívást jelentő terepviszonyokon, úgymint rossz időjárás, sötétség és fagypont alatti hőmérséklet

HD PENTAX-D FA 150-450mmF4.5-5.6ED DC AW
Rekesz: F8.0 ; Záridő: 1/640 sec. ; Expozíció kompenzáció: +0.3EV ; ISO érzékenység: 200 ; Fehéregyensúly: Napfény ; Egyéni képmód: Élénk

SR II vázba szerelt rázkódás csökkentő mechanizmus
Öttengelyű, öt fényértékű fényképezőgép rázkódás kompenzáció

A PENTAX eredeti szenzor eltolásos rázkódás csökkentő mechanizmusát frissítették, hogy optimális kompenzációt biztosítson minden objektív használatakor kézből történő fotózás esetén. Az újgenerációs SR II (Shake Reduction II) öttengelyű rendszerrel van ellátva, hogy kompenzálja a vízszintes vagy függőleges* irányú kamerabemozdulást (gyakori jelenség makró fotózásnál), illetve az optikai tengely körüli elfordulásokat is, amelyeket az objektívbe épített stabilizátorok nem képesek hatékonyan kiküszöbölni. Az SR II egységet precízen vezérli, amint a fényképezőgép be van kapcsolva, és széles kompenzációs tartományt – öt fényértéknyi** -biztosít, hogy kiterjessze a kézből történő fotózás korlátait.


* Élőképes felvételkészítés során ez a mechanizmus nem kompenzálja a fényképezőgép vízszintes és függőleges bemozdulása által keltett rázkódást.
**a CIPA szabványainak megfelelően egy HD PENTAX-D FA 28-105mm F3.5-5,6ED DC WR-en105mm-en mérve.

 

Öttengelyes rázkódáscsökkentés
1. + 2. Y és z tengelyek körüli elfordulás 3. X tengely körüli elfordulás 4. + 5. Vízszintes és függőleges elmozdulás

Panoráma felvételekkel is kompatibilis

Panoráma felvételek készítésekor ez a mechanizmus hatékonyan kontrollálja az SR egységet úgy, hogy csak a fényképezőgép mozgásának irányát érzékeli, miközben minden más befolyásoló vektort kompenzál. Emiatt, a K-1 Mark II gyönyörű, nagyfelbontású képeket készít, mind normál mind panoráma fotózás során, anélkül, hogy bármilyen átkapcsolásra szükség lenne.

 • SR:OFF
 • SR:ON
 • SR:OFF
 • SR:ON

Nagypontosságú AE/AF működés -3FÉ megvilágításnál
Extra pontos autó-expozíció és autófókusz vezérlés, még sötétben is

-3FÉ megvilágítási szint megnehezíti, hogy szabad szemmel lássuk a témát, és majdnem lehetetlenné teszi, hogy manuálisan pontosan fókuszáljunk. Még ilyen alacsony megvilágítottságú körülmények között is, a K-1 Mark II biztosítja a nagy pontosságú automatikus expozíciót és autófókusz műveleteket.* A frissített algoritmusának köszönhetően, az autófókusz válaszidő a gyengén világított témák esetén is nagyban lecsökkent. A szuper-nagyfelbontású képalkotó teljesítményével együtt a K-1 Mark II kivételes felvételkészítési teljesítményt nyújt sötétben is.
*Fénymérés ISO 100-on és 50mm, F1.4 objektívvel; fókuszálás ISO 100-on szobahőméréskleten és 25 középszenzorral mérve. 

 

Kültéri monitor vörös világítású kijelző funkció
A monitor fényerejének könnyű, nyomógombos vezérlése

A fényképezőgép kültérre optimalizált kijelzőjét, amely a fényerrőség könnyű beállítását is biztosítja, frissítették. A pozitív beállítások mellett, amelyek a világos helyszíneken biztosítják a helyes fényerő beállítását, most már negatív beállítási lehetőség is rendelkezésre állnak, hogy sötét helyszíneken is jobban látható legyen. Vörös kijelzőmegvilágítási funkcióval is rendelkezik, hogy elősegítse a kijelző megtekintését csillagászati vagy éjszakai fotózás során, amikor a szem már hozzászokott a sötéthez. Ez a funkció hozzárendelhető az Fx1 gombhoz, így a kijelző azonnal kapcsolható a normál és vörös megvilágítású mód között.

 • Kültéri nézet:-2

 • Kültéri nézet:+2

 • Éjszakai LCD kijelző

Használatot segítő világítás
A fényképezőgép-használat támogatása a sötétben

Négy, használatot segítő lámpa van elhelyezve a kamera stratégiailag fontos részein: az objektív bajonett felső részénél, az LCD monitor mögött, a memóriakártya nyílásánál, és a kábelcsatlakozásnál. A világítás gomb megnyomásával felkapcsolhatóak*, hogy megkönnyítse az objektív és memóriakártya cseréjét, a kezelőgombok használatát, és a kábel csatlakoztatását vagy eltávolítását a hatékonyabb és kényelmesebb éjszakai kültéri fotózásokon és a rosszul megvilágított beltéri témák esetén.


*A LED lámpákat egyenként lehet be- vagy kikapcsolni. Alapértelmezett beállításban mindegyik ki van kapcsolva.

 • Objektív bajonett felett

 • LCD monitor mögött

 • Memóriakártya nyílásánál

 • A kábelcsatlakozónál

Megbízható, por- és időjárásálló szerkezet
A környezetnek teljesen ellenálló képalkotó rendszer, időjárásálló objektívvel

A K-1 Mark II 87 tömítő része és az opcionális vízálló D-BG6 markolat megakadályozza a víz vagy a por bejutását. Amikor AW- vagy WR sorozatú objektívet csatlakoztatunk,* akkor a K-1 Mark II és az objektívjei figyelemre méltó digitális képalkotó rendszerré válnak, amely teljesen ellenáll a környezeti kihívásoknak.
* Az AW az All Weather (minden időjárás; por- és időjárásálló konstrukció) rövidítése, miközben a WR a Weather Resistant (időjárásálló; egyszerűsített dőjárásálló konstrukció) rövidítése.

DRII (Poreltávolító II) mechanizmus
Idegen részecskék hatékony eltávolítása a képszenzorról

Piezoelektromos egység használatával, ez az innovatív mechanizmus ultrahangrezgést alkalmaz az optikai üvegpanelen, amely a képszenzor előtt helyezkedik el. Ez hatékonyan eltávolít minden porrészecskét, amely a szenzor felületéhez tapadt, és megakadályozza a zavaró porfoltok megjelenését a felvételeken.

UV/IR szűrő Abszorpciós típusú IR szűrő Piezoelektromos egység
 CMOS képszenzor

-10°C-os hidegnek is ellenálló konstrukció

A páratlan megbízhatóság bizonyított a kemény vizsgálati körülmények között

Feltételezve, hogy hideg helyszíneken is használják, a PENTAX a K-1 Mark II-t szigorú tesztelésnek vetette alá -10°C-on és nagymennyiségű adatot gyűjtött össze a működés pontosságát, a mechanizmusok és az áramkörök reakcióját és stabilitását és az akkumulátor feszültségingadozását illetően.* Ennek eredményeképpen, a K-1 Mark II megbízható, problémamentes működést biztosít még fagypont alatti hőmérsékleten is.


* A hőmérésklet csökkenésével az akkumulátor teljesítménye is csökken. Hideg környezetben történő fotózáskor érdemes tartalék akkumultorokat vinni és melegen tartani őket egy belső zsebben.

Nagy szilárdságú, extra tartós váz
Magnézium-ötvözet burkolat és fém váz

A K-1 Mark II külső burkolata merev, könnyű magnéziumötvözet, amely kiváló ütésállóságot és elektromágneses árnyékolást biztosít. Párosítva egy merev fém vázzal a főbb komponensek körül, a K-1 egy nagyon megbízható és kimagaslóan strapabíró rendszert alkot. 

Extra tartós záregység

Professzionális használathoz 300.000 ciklusra tervezve

Szigorú teljesítményteszt-sorozat után, a K-1 Mark II záregysége bizonyította a kivételes tartósságot, miután ellenállt a 300.000 ciklusnak is. Működés közben biztosítja a kimagasló pontosságot és a kivételes tartósságot, amelyet a szigorú professzionális munka megkövetel.

 

Kettős kártyanyílás
Nagy mennyiségű kép tárolása két SD memóriakártyán

A K-1 Mark II kártyanyílása két SD memóriakártyát fogad, háromféle választható adatbeviteli móddal: „Túlcsordulás” mód, hogy nagy mennyiségű adatot egymás után tároljon egyik kártyán, majd a másikon (két kártya egymás utáni feltöltése); „Duplikált” (egyidejű archiválás, biztonsági másolat) az egyszerűsített adatmentéshez, és „RAW / JPEG megosztás” az adatfájlok felvételi formátum alapján történő elválasztásához. Lehetőség van az egyik kártyán tárolt kép másik kártyára történő másolására is.

Innovatív fotózást támogató funkciók a szemet gyönyörködtető remekművek elkészítéséért

HD PENTAX-D FA 28-105mmF3.5-5.6ED DC WR
Rekesz: F11 ; Záridő: 1/500 sec. ; Expozíció kompenzáció: +0.7EV ; ISO érzékenység: 200 ; Fehéregyensúly: Napfény ; Egyedi kép: Élénk

Okosfunkció
Egylépéses funkcióvezérlés

A K-1 Mark II intelligens funkciója egy teljesen új, fényképezőgépoperációs-rendszer, amely harmonizálja a különféle funkciók egyszerű működését. Ez a funkcionális fényképezőgépoperációs-rendszer lehetővé teszi, hogy gyorsan kiválassza és beállítsa a kívánt funkciót anélkül, hogy a menübe be kellene lépnie, mindössze két tárcsa használatával, amelyek a fényképezőgép felső paneljén vannak,.

Funkciók, amelyeket az Okosfunkcióval lehet vezérelni

 

Funkció tárcsa

Beállítás

Üres

+/-

Expozíciókompenzáció beállítása

ISO

ISO érzékenység beállítása

CH/CL

Váltás a folyamatos felvételkészítés (háromféle választható mód) és az egyszeri felvételkészítés között

BKT

Bracketing érték állítás bracket felvételi módban

HDR

HDR felvételkészítési mód változtatása

Grid

Állóképfelvétel: SR mechanizmus be-/kikapcsolva
Videófelvétel: Mozi SR mechanizmus be-/kikapcsolva

SR

Still-image shooting: ON/OFF of SR mechanism
Movie recording: ON/OFF of Movie SR mechanism

Crop

A Crop beállítás módosítása

Wi-Fi

be-/kikapcsolva

Funkciótárcsa Beállítótárcsa

Flexibilis dönthető LCD kijelző
Innovatív mechanizmus, amely lehetővé teszi, hogy a kijelzőt bármilyen kívánt szögbe dönthesse az optikai tengely mentén  

A fotós látótengelyének és a fényképezőgép optikai tengelyének precíz összehangolásáért a PENTAX megtervezte a K-1 fényképezőgép innovatív mechanizmussal rendelkező LCD monitorát, amely 4 rögzítési ponttal rendelkezik. Ez a kijelző két bonyolult célt is elért, amelyet a konvencionális kijelzőknek nem sikerült: nincs elhajlás az optikai tengelytől; és korlátozás nélkül minden irányban állítható, vízszintesen vagy függőlegesen. Közel 90 fokig dönthető, lehetővé téve az alacsony szögből és derékmagasságból történő fotózást.  

 

Függőleges döntés: kb. 44° (derékmagasságból történő fotózás: kb. 90°)
Vízszintes döntés: kb. 35°

Air Gapless LCD monitor
A K-1 Mark II air gapless LCD kijelző a védőpanel és az LCD képernyő közötti speciális gyantaréteggel van ellátva, hogy hatékonyan csökkentse a belső tüköröződést. Ezt kültéri nézet beállításokkal kombinálva kiváló láthatóságot biztosít még napsütlésben is.

Beépített GPS modul és elektronikus iránytű
A felvételi helyzet automatikus rögzítése

A K-1 Mark II beépített GPS modullal és elektronikus iránytűvel van szerelve, amelyek együtt az LCD kijelzőn megjelenítik a fényképezőgép irányát. Ezek a funkciók lehetővé teszik, hogy Exif adatokat csatoljunk a rögzített képhez, beleértve a helyszínt, irányt és a fotózás idejét (Universal Time Coordinated időzónát használva). Ez különösen olyan helyzetekben jön jól, amikor aprólékos előkészületek szükségesek a fotózás irányát illetően, úgy mint napfelkelte fotózás és égitestek fotózása.

Elektronikus Iránytű
1.    Szélesség
2.    Hosszúság
3.    Magasság
4.    Universal Time Coordinated
5.    GPS jel státusza
6.    Fényképezési irány (Azimuth)

GPS napló a fotós mozgásának nyomonkövetésére

A K-1 Mark II GPS napló funkciója automatikusan rögzíti a fotográfus mozgását bizonyos időközönként. Ha betölti a naplófájlt a számítógépére, térkép applikációval segítségével (pl.a Google Earth™) lekövetheti az útvonalat, ahol járt.

ASTROTRACERÉgitestek könnyű nyomonkövetése és fotózása ekvatoriális koordináták nélkül

By making full use of its GPS module, Electronic Compass and SR

A GPS modul, az elektronikus iránytű és az SR mechanizmus teljeskörű hasznosításával a K-1 Mark II leegyszerűsíti az égitestek csillagászati fotózását ekvatoriális koordináták nélkül.
A GPS műholdaktól kapott szélességi adatokon és más befolyásoló tényezőkön (pl. a fényképezőgép iránya és víszintes/függőleges dőlése), - amely adatokat a gép különböző szenzorai biztosítják, - alapulva a K-1 Mark II kiszámolja az égitestek mozgását, azután nagy pontossággal szinkronizálja a képszenzor mozgását az égitestek mozgásával. Mivel a csillagokat pontszerűen örökíti meg még hosszú expozíció esetén is, ezért halvány, szabadszemmel alig látható csillagokat is rögzíthetünk vele.
* A fényképezőgép stabilizálásának érdekében állvány használata javasolt.
* Használat előtt javasolt a felhasználói kézikönyv elolvasása.
* ASTROTRACER bizonyos fotózási módokban nem használható, például intervallum fotózás, intervallum kompozit mód.


HD PENTAX-D FA 15-30mmF2.8ED SDM WR

Élőképes fotózás, opcionális elektronikus zár móddal

Számos praktikus eszköz a kreatív fotózáshoz

Élőképes módban a PENTAX K-1 Mark II számos fotózási eszközt biztosít.
A rugalmas dönthető LCD kiejlző lehetővé teszi, hogy tisztán lássa a kijelzőn megjelenő képet különböző szögekből, hogy a fotózást kényelmesebbé tegye. A hagyományos zármódon túl, az opcionális elektronikus zármódot is lehetővé teszi, hatékony makró- és tájképfotózásnál minimalizálja a mechanikus zár által keltett rázkódást.

Fő élőképes felvételkészítési módok

•    AF módok közötti választás: Arcfelismerés, Automatikus követés, Multi-segmens auto, AF pont választás Select and Spot
•    Fókusz Asszistens, amely hangsúlyozza a fókuszban lévő terület körvonalát
•    Ötféle mintázatú grid kijelzési és két szín opció (fehér és fekete)
•    Maximális 16-szoros zoom kijelzés a fókusz kondíciók könnyebb ellenőrzése végett.

Automatikus horizont korrekció és kompozíció beállítás

Kényelmes eszközök a kiegyensúlyozott kompozíció érdekében

Az SR meachanizmusát felhasználvba a K-1 Mark II kiegyensúlyozott, hibátlan kompozíciójú fotók létrehozását teszi lehetővé. Az automata horizont korrekció funkció elforgatja az képszenzort, hogy kompenzálja a fényképezőgép vízszintes dőlését, kézből történő fotózás esetén hasznos. A kompozíció beállító funkció** lehetővé teszi, hogy a kép kompozícióján finomhangolást hajtson végre a képszenzor eltolásával. Élőképes háromlábú állványról történő fotózásnál hasznos.
* Maximális kompenzációs szög: kb. ±2° (kb. ±1° aktivált SR mechanizmussal)
** Maximális kompenzációs tartomány: ±1.5mm (±1mm az elfordulási tengely mentén) vagy  ±1°

 

Digitális szintjelző

A fényképezőgép dőlésének detektálása anélkül, hogy levennénk a szemünket a tárgyról

A K-1 Mark II digitális szintjelzője meg tudja jeleníteni a kereső jobb oldalán és az alján a szintet jelölő oszlopot, hogy megmutassa a fényképezőgép vízszintes és függőleges dőlését, lehetővé téve a témának a vízszintes és függőleges beállítását, anélkül, hogy levenné a szemét a tárgyról. A digitális szintjelzőt az LCD kijelzőn is meg tudja jeleníteni keresős fotózás, élőképes fotózás és videófelvétel közben.


Példa a digitális szintjelző megjelenítésére (élőképes fotózás során)

Más funkciók
Számos eszköz a kreatív vizuális kifejezés támogatására

 • ● Bulb időzítő funkció

  Ez a funkció lehetővé teszi, hogy a bulb időzítőt 10 másodperctől akár 20 perces expozíciós időtartamra állítsa, megkönnyítve a bulb záridős fotózást.

 • ● 1:1 crop mód

  A három crop mód mellett (Auto, FF és APS-C), a fényképezőgép 1:1 crop módot is biztosít. A kereső az 1:1 képkeretet is kijelzi, hogy megkönnyítse a kép komponálását.

Minden APS-C formátumú, K-bajonettes cserélhető objektív használható a K-1 Mark II vázon

Az ultra nagylátószögűtől a telefotó objektívig, a nagy teljesítményű DA-sorozatú objektívek teljes választéka használható a K-1 Mark II-n módosítás nélkül. Kivételes képminőséget biztosítanak, a kompakt, könnyű kivitelük ellenére.

Crop mód

A képterület automatikus átakapcsolása a felszerelt objektívnek megfelelően

Ha egy DA ★, DA Limited vagy DA-sorozatú lencse van felszerelve a K-1 Mark II-re, a Crop mód automatikusan átkapcsolja a képterületet a képmező középső szakaszára kiterjedő APS-C méretre, miközben megjeleníti a vágó keretet a keresőben. Ez nem csak a nagy felbontású képeket biztosítja, kb. 15,36 effektív megapixeles felbontással, de az automatikus élességállítás során hatékony AF érzékelő lefedettséget is, az adott képterülethez a rugalmasabb képalkotás érdekében. Ha a Kivágási mód FF (Full Frame) beállítását választja, akár 35 mm-es teljes képkockát is képes rögzíteni egy DA-sorozatú objektívvel. *
* Bizonyos objektívekkel és / vagy bizonyos fotográfiai körülmények között a rögzített kép fényereje és / vagy felbontása drasztikusan csökkenhet az APS-C képterületen kívül eső területeken. Ez a beállítás nem kompenzálja a különböző objektív torzítását.

A kereső kijelzője Crop módban (APS-C terület)
*Ez az illusztráció minden AF szenzort mutat a könnyebb érthetőség végett. 

Cropp keret

DA★ / DA Limited / DA Lenses

Halszem zoom

smc PENTAX-DA FISH-EYE10-17mmF3.5-4.5ED[IF]

Ultra nagylátószög

smc PENTAX-DA 12-24mmF4ED AL[IF]

Standard zoom

smc PENTAX-DA★16-50mm F2.8ED AL[IF] SDM

HD PENTAX-DA 16-85mmF3.5-5.6ED DC WR

smc PENTAX-DA 17-70mmF4AL[IF] SDM

HD PENTAX-DA 18-50mmF4-5.6 DC WR RE

smc PENTAX-DA 18-55mmF3.5-5.6AL WR 

HD PENTAX-DA 20-40mmF2.8-4ED Limited DC WR

Telephoto zoom

smc PENTAX-DA★50-135mmF2.8ED[IF] SDM

smc PENTAX-DA 50-200mmF4-5.6ED WR

HD PENTAX-DA 55-300mmF4-5.8ED WR

smc PENTAX-DA★60-250mmF4ED[IF] SDM

Nagy nagyítású zoom

smc PENTAX-DA 18-135mmF3.5-5.6ED AL[IF] DC WR

smc PENTAX-DA 18-270mmF3.5-6.3ED SDM

Ultra nagylátószög

smc PENTAX-DA 14mmF2.8ED[IF]

HD PENTAX-DA 15mmF4ED AL Limited

Nagylátószög

HD PENTAX-DA 21mmF3.2AL Limited

Standard

smc PENTAX-DA 35mmF2.4AL

Medium telephoto

HD PENTAX-DA 40mmF2.8 Limited

smc PENTAX-DA 40mmF2.8 XS

Telephoto

smc PENTAX-DA 50mmF1.8

smc PENTAX-DA★55mmF1.4 SDM

HD PENTAX-DA 70mmF2.4 Limited

smc PENTAX-DA★200mmF2.8ED[IF] SDM

smc PENTAX-DA★300mmF4ED[IF] SDM

Super-telephoto

HD PENTAX-DA 560mmF5.6ED AW

Standard/Macro

HD PENTAX-DA 35mmF2.8 Macro Limited

*Az objektív kategóriák a Crop módnak megfelelően vannak feltüntetve.

A torzítás kompenzált DA sorozatú objektívek használhatók 35 mm-es full-frame vázon

A következő DA sorozatú objektívek fedik le a 35mm-es full frame képterületet. Amikor a crop mód FF-re (Full Frame) van állítva, akkor a K-1 Mark II objektív torzítás-kompenzáció funkciója ki van terjesztve bizonyos torzításokra, úgymint diffrakció, a 35 mm-es full-frame területre is.
* Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez a funkció nem garantálja az APS-C képterületen kívüli kép minőségét.

 

■ smc PENTAX-DA★ 200mmF2.8ED [IF] SDM
■ smc PENTAX-DA★ 300mmF4ED [IF] SDM
■ HD PENTAX-DA 560mmF5.6ED AW

 

Számos képalkotási funkció a döntő pillanat tökéletes megörökítéséért

HD PENTAX-D FA150-450mmF4.5-5.6ED DC AW
Rekesz: F8.0 ; Záridő: 1/1250 sec. ; Expozíció kompenzáció: +0.0EV ; ISO érzékenység: 800 ; Fehéregyensúly: Napfény ; Egyéni képmód: Tájkép ; AF mód: Folyamatos[FPS-prioritás]

Optikai kereső közel 100%-os lefedettséggel
Biztosítja a tiszta képet és a könnyű fókuszálást

A K-1 Mark II optikai keresője közel 100%-os lefedettséget biztosít és 0,7-szeres nagyítást, hogy éles, kristálytiszta képet adjon a témáról és nagy, jól meghatározott képmezőt, amelyek közül mindkettő a 35mm-es fullframe tükörreflexes fényképezőgép előnye. A kereső a látómező tiszta, torzulásmentes képét is biztosítja, még a széleken is. A Natural-Bright-Matte III mattüveg* megkönnyíti a fókuszban lévő pont azonosítását, még manuális fókusz esetén is.
*A mattüveg a fényképezőgép vázára van szerelve, és nem cserélhető.  

Átlátszó LCD

Átlátszó kereső kijelző
A fényképezőgép működési státusza egy pillantással ellenőrizhető

A K-1 Mark II átlátszó LCD kereső kijelzője lehetővé teszi, hogy kiválasszuk a kívánt adatot, mint például grid kijelzés, és ellenőrizzük azt a keresőben. Hasznos, amikor a fényképezőgép dőlését korrigáljuk a digitális szintjelző segítségével vagy a kép kompozícióját finomítjuk a griddel anélkül, hogy levennénk a szemünket a témáról.

Adatok kiválasztása a kereső kijelzőjén

A keresőben megjelenítendő átlátszó adatok (grid mintázat, digitális szintjelző, AF keret és spot mérés) függetlenül be- és kikapcsolhatók, hogy az eltérő fotózási körülményekhez és a preferált fotózási stílusokhoz alkalmazkodjonak.

Digitális szintjelző

A digitális szintjelző mutatja a K-1 Mark II vízszintes és függőleges dőlését két diagram segítségével. A hagyományos típusú kijelzőhöz viszonyítva, amely csak az expozíciót mutatja, nemcsak megkönnyíti a kamera dőlésének azonosítását, hanem egyszerre teszi lehetővé a dőlés és az expozíció státuszának ellenőrzését. Ennek eredményeképpen, nagyban javítja a fényképezőgép működtetését keresős fotózás során.

* Minden kereső kijelző adat, kivéve a crop vázat, szimulálva van a funkció bemutatása végett.

PENTAX Real-time Scene Analysis System
Az AE és AF rendszerek teljesítményének optimalizálása és a képkompozíció megkönnyítése

Hozzávetőlegesen 86.000 pixel RGB fénymérő szenzorral és az új PRIME IV képalkotó motorral támogatva, a PENTAX Real-time Scene Analysis System – valós idejű jelenetelemző rendszere olyan tényezőket analizál nagy pontossággal és hatékonysággal, mint a fényerő eloszlása a képmezőben, a tárgy elsődleges színe és mozgása. Továbbá, a képdetektáló algoritmusa az áttörést jelentő mesterséges intelligencia, az úgy nevezett mélytanulás alkalmazásával minden egyes jelentet pontosabban becsül meg, miközben optimalizálja a fénymérés, az expozíció irányítás és az autofókusz rendszer pontosságát és teljesítményét, és kiválasztja a legmegfelelőbb beállítást az adott jelenethez vagy kompozícióhoz.


* Ez a RICOH eredeti technológia a keresős fotózás során érhető el, amikor az expozíció mód Scene Analyze (jelenet analizálásra) és a Custom Image mód (egyéni képmód) Auto Selectre van állítva.

SAFOX 12
Fejlett AF rendszer, kiterjesztett AF érzékelő területtel

Annak érdekében, hogy optimalizálni lehessen a képalkotást a nagy 35 mm-es full-frame képkockán, a PENTAX K-1 Mark II a legújabb SAFOX 12 fókuszrendszert alkalmazza, fényforrás szenzorral szerelve, hogy kibővítse az AF érzékelési területet. A kiterjesztett AF területhez szükséges hosszabb optikai út eléréshez a fényképezőgép innovatív kialakítású, amelyben a bejövő fény visszafordul az AF modulba. A gyűjtőlencse optimalizálásának köszönhetően összesen 33 AF-érzékelő pontot is biztosít. Ez a csúcstechnológiájú modul kompakt méretekkel és kivételes képalkotó teljesítménysel rendelkezik

Továbbfejlesztett AF teljesítmény

A legújabb AF algoritmus beépítésének köszönhetően a PENTAX K-1 Mark II biztosítja a nagysebességű autofókuszos működést az AF rendszer aktiválásától kezdve a tárgy fókuszba helyezéséig. A tárgy mozgását nagy pontossággal rögzíti, még akkor is, ha a téma és a háttér színe majdnem azonos. Kiváló nyomkövetési teljesítményt nyújt olyan témákkal is, amelyek oldalirányban vagy függőlegesen mozognak a képmezőben. A fényképezőgép teljes AF teljesítményét új szintre emelték.

 

33-pontos 25 keresztszenzoros AF rendszer
Biztosítja a megbízható, kifogástalan  fókuszt

 

A K-1 Mark II kifinomult 33 pontos AF rendszere sűrűn elhelyezett AF szenzorral rendelkezik, hogy a képmező fontos részeit hatékonyan lekövesse, miközben 25 keresztszenzort biztosít az extra pontos témára fókuszálás végett.


Kereszt szenzor Lineáris szenzor
F2.8 lineáris fényerősség érzékelő

AF rendszer F2.8 luminancia fluxos lineáris érzékelővel

Három középérzékelő van kialakítva az F2.8 objektív fénysűrűségének detektálására a nagy pontosságú automatikus élességállítás érdekében. Amikor gyors objektívet használ kis mélységélességgel, ezek a szenzorok nagyban tudják javítani a fókuszálás pontosságát.

Zónaválasztás

Ez a mód lehetővé teszi, hogy kilenc pontból álló négyzet alakú csoportot kiválasszon, amely a középpont mozgatásáváal tetszőlegesen eltolható. Az ebbe a négyzetbe helyezett tárgyat érzékeli, optimalizálja a fókuszt, és nyomon követi a mozgását - mindezt automatikusan.

Kiterjesztett célterület

Ez a mód lehetővé teszi, hogy a 33 AF pont egyikét kiválassza, hogy a témára fókuszáljon, és így a K-1 Mark II automatikusan követi a témát és újrafókuszál a szomszédos pontok segítségével, még akkor is, ha eltávolodik a kiinduló ponttól. A kiterjesztési területet tetszőlegesen 9, 25 vagy 33 pont lehet.
* Az AF pontok száma csökkenhet, ha a kiválasztott kiterjesztési terület az AF kereten kívül eső részt is tartalmazza.

Automatikus követés a PENTAX valós idejű jelenetelemző rendszerével (Real-time Scene Analysis System)

A PENTAX valós idejű jelenetelemző rendszere (Real-Time Scene Analysis System) által támogatott K-1 Mark II automatikus követési funkciója pontosan felismeri a tárgy mozgását különböző tényezőkön alapulva, beleértve a színt is, majd folyamatosan fókuszál a témára a képfeldolgozási folyamat során azáltal, hogy automatikusan mozgatja a fókuszpontot.

86.000 pixel RGB fénymérő szenzor
Nagy pontosságú jelenetelemzés a téma színe, alakja és mozgása alapján

A K-1 Mark II hozzávetőlegesen 86.000 pixeles RGB fénymérő szenzora nemcsak kiemelkedő felbontóképességet nyújt, hanem a színeket is nagy pontossággal felismeri. A téma alakjának, elsődleges színének és mozgásának pontos mérése után a kapott adatokat a PENTAX a Real-Time Scene Analysis Systemhez továbbítja az extra pontos jelenetelemzés céljából.

Scene Analyse AUTO (Automata jelenetelemzés)
Továbbfejlesztett pontosság, a mesterséges intelligencia felhasználásával

A PENTAX Real-Time Scene Analysis System által támogatott K-1 Mark II Scene Analyse AUTO (automata jelentelemzés) mód automatikusan optimalizálja az expozíció beállításait, és kiválasztja a témához legmegfelelőbb finomhangolást. Az optikai kereső használatakor egy algoritmus is támogatja, amely a mély tanulású mesterséges intelligencia technológiát alkalmazza, és elvégzi egy adott jelenet részletes elemzését az előző jelenetekből felhalmozott óriási adatmennyiség alapján.

Multi-mód AE rendszer
Különféle auto-expozíciós módok választása

A hagyományos program (P), a rekeszelőválasztás (A) és a zárelőválasztás (Tv) mód mellett a K-1 Mark II a PENTAX eredeti érzékenység előválasztás (Sv) és a zársebesség- / rekeszelőválasztás (TAv) módokat is lehetővé teszi, melyek mindegyike biztosítja a téma megfelelő expozícióját az ISO érzékenységnek az expozícióvezérlésbe történő nagyobb mértékű beszámítása révén. Ez a többfunkciós rendszer biztosítja az expozíciós beállítások rugalmasabb szabályozá át a tárgy mozgásának vagy a mélységélesség kifejezésének érdekében. Ezenkívül széles expozíció kompenzációs tartományt is biztosít ± 5FÉ-ig (állókép készítés esetén), hogy kibővítse az expozícióvezérlés tartományát.

Hyper Program and Hyper Manual
A mélységélesség és a téma mozgásának rugalmas kontrollja

A Program (P) módban a K-1 Mark II a PENTAX által kifejlesztett Hyper Program módot tartalmazza, amely lehetővé teszi a kívánt zár vagy rekeszérték beállítását az elülső és hátsó e-tárcsák segítségével, miközben megőrzi a megfelelő expozíciós szintet. Ez kiküszöböli a modellváltó tárcsa forgatásának szükségességét, amikor a Tv vagy Av módra vált.

Front e-dial Rear e-dial Green button AE-L button

Hyper Program mód koncepció rajza

A Hyper Manual (M) üzemmódban a zöld gomb egyszeri megnyomásával egy pillanat alatt beállíthatja ugyanazt a rekeszértéket és zársebességet, mint amilyeneket a P mód a megfelelő expozícióhoz használ. Azután beállítható az expozíció kívánt mértékre az első vagy a hátsó e-tárcsa használatával. Az AE rögzítés funkcióval a rekeszértéket és / vagy a zársebességet is módosíthatja, miközben megőrzi az eredeti expozíciós szintet.

Hyper Manual mód koncepció rajza

A rekesz és a zársebesség kombinációja megváltoztatható anélkül, hogy az a rögzített expozíciós értéket befolyásolná.
Ha az Intelligens funkciót az ISO módba állítja, akkor élvezheti a három elsődleges expozíciós paraméter - a rekeszérték, a zársebesség és az ISO érzékenység - rugalmasabb szabályozását mind a P, mind az M módban, az első és a hátsó e- tárcsák és a beállító tárcsa együttes használatával.

Testreszabás
A személyes K-1 Mark II testreszabása

A K-1 Mark II a testreszabási beállítások széles skáláját kínálja a fényképezőgép működésének egyszerűsége és kényelme érdekében. Ezek a beállítások úgy lettek megtervezve, hogy kibővítsék a FELHASZNÁLÓ üzemmód és az FX (funkció) gombjait, javítsák a kezelőpanelen elérhető funkciók elérhetőségét, és megakadályozzák a véletlen működési hibákat.

FELHASZNÁLÓ Mód

A leggyakrabban használt funkciók öt különböző kombinációja rendelhető ehhez a módhoz a speciális témáknak és kreatív szándéknak megfelelően.

Kezelőpanel

Ez a panel az LCD kijelzőn megjeleníti a funkciókat és azok státuszát, miközben lehetővé teszi a listázott funkciók tartalmának és/vagy sorrendjének megváltoztatását, hogy illeszkedjen a fotózási stílusához.

Lock (Zár) gomb

A véleltenszerű elállítás megakadályozása végett a K-1 Mark II zár gombbal rendelkezik, hogy ideiglenesen inaktiválja a vezérlő gombokat és tárcsákat. Kétféle zárfunkciót kínál: az 1-es típus megakadályozza az expozíciós értékek véletlenszerű átállítását; a 2-es típus a működési beállítások véletlenszerű átállítását akadályozza meg.

Típus

Zárható gombok és tárcsák

1. típus

2. típus

Fx1 gomb

Hét funkcióból egy hozzárendelhető (alapértelmezett: RAW)

Fx2 gomb

A hétből egy másik funkció rendelhető hozzá (alapértelmezett: Kültéri nézet beállítások)

AF gomb

Az AF működést vezérlő funkciók egyike hozzárendelhető.

Előnézeti kar

Egy optikai vagy digitális előnézeti mód rendelhető hozzá.

E-tárcsa

A beállított expozíciós mód rendelhető hozzá.

Egyéni funkciók
Összesen 26 egyéni funkció érhető el a K-1 Mark II-vel.

 

1/8000 másodperces nagysebességű zár
Rendkívüli működési pontosság és figyelemre méltó tartósság

A K-1 Mark II elektronikusan vezérelt, függőlegesen futó zárral rendelkezik, hogy a 35mm-es full frame képszenzor teljesítményét optimalizálja. Az 1/8000 másodperces maximális sebeséggel lehetővé teszi a rekesz kinyitását és a nagy szenzor által keltett bokeh hatás hasznosítását még erős fények esetén is. Ezenkívül 1/200 másodperces vakuszinkronizációs sebességet biztosít. A K-1 Mark II terep-fényképezőgép koncepcióját szimbolizálva, ezt az egységet úgy tervezték, hogy kompakt és könnyű legyen, a nagyfokú precíz működés és a kimagasló tartósság kiegyensúlyozott kombinációjával.

Nagysebességű mód
Hibátlan folyamatos felvételkészítés hozzávetőlegesen 4,4 kép per másodperc sebességgel

A K-1 Mark II nagysebességű folyamatos felvételkészítést tesz lehetővé körübelül 4,4 kép per másodperc maximális sebességgel (CH beállítás mellett). Azonnal három kép per másodperces (CM) opcionális sebességre kapcsolható vagy 0,7 kép per másodperc (CL) a főmenü használatával vagy az Okos funkcióval. APS-C módban, a sebesség akár körülbelül 6,4 kép per másodpercre is növelhető, hogy a gyorsan mozgó témákra is tudjunk reagálni.

Nagy képrögzítő kapacitás folyamatos felvételkészítés közben
Maximum 100 kép készítése jó minőségű 36 megapixeles szinten

A nagy kapacitású puffermemóriának köszönhetően a K-1 Mark II lehetővé teszi, hogy nagy számú képet készítsen folyamatos felvételkészítés közben: hozzávetőlegesen 70 JPEG képet (vagy hozzávetőlegesen 17 RAW képet) CH beálíltás mellett; megközelítőleg 100 JPEG képet (vagy megközelítőleg 20 RAW képet CM beállítás esetén, vagy hozzávetőleg 100 JPEG képet (vagy hozzávetőleg 100 RAW képet) CL beállítás mellett.*
*Ezek az adatok a hozzávetőlegesen rögzíthető képszámot mutatják a 35 mm-es fullframe formátumban, a legjobb L-méretű JPEG formátumban ISO 100-on.

Kompakt, masszív váz
A 35 mm-es fullframe kialakítás ellenére kiemelkedő kezelhetőség

A PENTAX fejlesztési koncepciója az volt, hogy olyan kompakt vázat tervezzen és optimalizálja a terepen  történő használatát. A PENTAX K-1 Mark II hű ehhez a koncepcióhoz. Amellett, hogy optimalizálta a kereső egység pozícióját, hogy a fényképezőgép magasságát minimális szinten tartsa, a PENTAX egy eredeti/egyedülálló mechanikus egységet, amelyben a zár és a tükörvezérlő mechanizmus található. A PENTAX fejlett technológiájának sikerült kompakt, jól használható vázat készíteni ehhez az új fényképezőgéphez.

Lebegő tükörszerkezet

A 35 mm-es teljes képkocka befogadásához, és a nagy kereső fényáramának közel 100 százalékos látómezővel történő lefedéséhez szükség volt a fő tükör és a tükör doboz méretének növelésére. Ahhoz, hogy minimalizálják a tükör doboz méretét, a PENTAX kifejlesztett egy új mechanizmust, amely visszahúzza a fő tükröt, miközben felfelé lendül.

Objektív bajonett

Zár

A fő tükör mozgása

A fő tükör mozgása a lebegő tükörszerkezet nélkül (a tükör beleütközne az objektív bajonettjébe.)

A fő tükör és a tengelye felcsapott állapotában.

A kreativitás szabadságáért és a határtalan inspirációért
Képkompozíció és felvételkészítési funkciók

smc PENTAX-D FA MACRO 100mmF2.8 WR
Rekesz: F4.5 ; Záridő: 1/50 sec. ; Expozíció kompenzáció: +0.7EV ; ISO érzékenység: 200 ; Fehéregyensúly: Napfény ; Egyéni képmód: Élénk

Egyéni képek
Az ideális tónus és árnyalat könnyű kifejezése bármilyen téma esetén

A K-1 Mark II egyéni képfunkciója lehetővé teszi, hogy a kívánt finomhangolást végrehajtsa a képen, a témának és a kreatív szándéknak megfelelően. Az Auto Select (automatikus kiválasztás) funkció hozzáadásával, amelyben a fényképezőgép automatikusan érzékeli a jelenet vagy téma típusát és kiválasztja a legjobb finomhangolást, és a Flat, amely egy alap képet készít, amely jól tolerálja a retusálást, a K-1 Mark II összesen 13 egyéni képmódot biztosít.* Minden egyes mód a paraméterek úgy, mint telítettség, árnyalat, key, kontraszt és élesség finom beállítását biztosítja.**
*Az egyéni képmód az Auto Select módhoz kapcsolódik, amikor fényképezőgép expozíció módja AUTO-ra van állítva.   
**Az állítható paraméterek változhatnak a kiválasztott egyéni képmód függően.

 

[ Válogatás az egyéni képmódból ] Kattintson és nézze meg az egyéni kép minták

 • Bright
 • Vibrant
 • Radiant
 • Reversal Film
 • Monochrome
 • Cross Processing
 • Muted
 • Flat
 • Natural
 • Portrait
 • Landscape
 • Bleach Bypass

Mikrokontraszt kontrol és Bőrtónus korrekció
A téma textúrájának kompenzációja, a kép élességégének megőrzése mellett

A Clarity Control (Mikrokontraszt kontrol) funkció egy képfeldolgozó technológia, amely hatékonyan visszaadja a fémek fényes textúráját és az ég vagy csobbanó víz tisztaságát. Selymes, vagy csillogó felületek simaságának beállításával lehetővé teszi a textúrák minőségének és a tisztaság mértékének a módosítását. A bőrszín javító funkció** visszaállítja a bőr lágy textúráját és az egészséges bőrtónust, miközben megőrzi a haj és ruházat illetve a háttér nagyfelbontású megjelenítését. A témát sima textúrával és egészséges bőrtónussal képezi le.
* A bőrtónus korrekció funkció csak akkor aktiválható, ha az arc felismerő mód is ki van választva. 

 • Clarity control:-4
 • Clarity control:0
 • Clarity control:+4
 • Bőrtónus korrekció:kikapcsolva
 • Bőrtónus korrekció:bekapcsolva [Type1]
 • Bőrtónus korrekció:bekapcsolva [Type2]

HDR
A csúcsfények és az árnyékok valósághű visszaadása

A K-1 Mark II HDR (High Dynamic Range) nagy dinamikai tartományú mód* a szabadszemmel érzékelthez hasonló képet készít, azáltal, hogy minimalizálja a kiégett csúcsfényeket és a bebukott árnyékokat, még extrém nagy kontraszkülönbség esetén is. Emellett lehetővé teszi több expozícióváltás beállítását, vagy az Automatic Position Adjustment funkció választását.** Mivel ez a mód eredeti képfájlokat tud RAW formátumban elmenteni, kidolgozhatja őket úgy, hogy megváltoztatja a HDR beállításokat vagy a HDR módot ki is kapcsolhatja. A PC és a mellékelt szoftver használatával egy RAW formátumú fájlt három különálló RAW formátumú képpé bonthat és egymástól független fájlként is elmentheti őket.
* Ez a HDR funkció bizonyos felvételkészítési módokban nem használható, és bizonyos funkciókkal nem kompatibilis.
** Az Automatic Position Adjustment funkció Interval, vagy Interval Movie Shooting módban ki van kapcsolva.
[ HDR összehasonlítás ] Kéjük kattintson és tekintse meg a HDR mintákat itt. HDR

 

 • HDR OFF
 • HDR Type 1
 • HDR Type 2
 • HDR Type 3
 • HDR Auto
 • HDR Advanced

Három lehetőség kreatív képek szintetizálásához

A K-1 lehetővé teszi, hogy a kívánt mennyiségű képet – 2-től 2000-ig – egy kompozit képben összegezze, három különböző összegző móddal: átlagoló, additív és összehasonlító fényerő. Élőképnél a K-1 kijelzi az eddigi felvételek áttetsző képét az LCD kijelzőn, hogy precízen összehangolhassa felvételeit.


Átlag

CTE
Fejezze ki a gondolata színeit a valós színvisszaadás helyett

A hagyományos fehéregyensúly móddal ellentétben, ami tompítja a fényforrás hatását a fénykép színvisszaadásán, a CTE (Color Temperature Enhancement) mód kihangsúlyozza a felvétel domináns színét a színhőmérséklet alapján. A CTE segítségével drámai felvételeket készíthet a napkeltéről és naplementéről, vagy a hóval borított tájról a felhős ég alatt. Emellett hatásos a színek kifakulása, valamint egyes színek (sötétzöld, halvány rózsaszín) elvesztése ellen.

AWB

CTE

Digitális szűrők
Szűrőgyűjtemény a kreatív vizuális effektekért

A PENTAX K-1 Mark II fotózás közben kilenc szűrőt biztosít és 21 szűrőt a visszajátszás során, különleges vizuális effekteket adjunk a képekhez. Egy képhez akár 20 szűrőt is alkalmazhat, hogy egyedülálló, személyre szabott műalkotást hozzon létre.
 [ Feltévtelkészítés közben elérhető szűrők ] Kérjük, kattintson és tekintse meg a példákat itt

 

 • Extract Colour
 • Replace Colour
 • Toy Camera
 • Retro
 • High Contrast
 • Shading
 • Invert Colour
 • Unicolour Bold
 • Bold Monochrome

[ Filters available during playback ]

 
Alap paraméterek beállítása Színkiemelés Színcsere Játék fényképezőgép Retro
Nagy kontraszt Árnyékolás Inverz szín Egy szín erősítése Erős monokróm
Színtónus kiterjesztése Vázlat Vízfesték Pasztell Keményítés
Miniatűr Lágy Csillag Halszem Vékony
Monokróm        

4K-kompatibilis Intervallum felvétel
Folyamatosan változó téma dokumentálása nagy felbontásban

A K-1 Mark II Interval Movie módja lehetővé teszi, hogy állóképeket készítsen egy lassan változó témáról, megadott intervallumban, majd ezeket összevágja egy videofelvételbe. Visszajátszhatja a 4K felbontású (3840 x 2160 pixel) filmet*, mintha gyorsan előre tekerné az időt a képernyőn. A K-1 Mark II rendelkezik a Star Stream funkcióval, ami lehetővé teszi a csillagok nyomvonalának ábrázolását.
* A film K-1 Mark II-őn kívüli visszajátszásához 4K kompatibilis PC javasolt.

Wi-Fi kompatibilitás
 A kamera távirányítása okostelefon használatával

Vezeték nélkül csatlakoztathatja a PENTAX K-1 Mark II -őt okostelefonjához*, hogy távolról készíthessen felvételeket, visszanézheti az elkészült felvételeket okostelefonján valamint átküldheti őket egy másik eszközre. ** Beállíthat többféle felvételi funkciót és módosíthatja ezek beállításait, változtathatja a fókuszt, és visszanézheti a felvételeit. Nemcsak többféle felvételi funkciót lehet beállítani, de a fókusz, a záridő is állítható valamint az elkészült képeket is jóváhagyhatja.
* Ellenőrizze a RICOH IMAGING hivatalos weboldalát vagy lépjen kapcsolatba az ügyfélszolgálatunkkal a kompatibilis okostelefon operációs rendszerekért.
** A  távirányításhoz és a megtekintés módhoz Image Sync alkalmazás szükséges, ami ingyenesen letölthető az AppStore-ból (iPhone-ra), valamint Google Play™-ről (Android™ okostelefonokra).

Full HD felvételek gyönyörű háttérmosással

A K-1 Mark II élénk, valósághű filmeket készít. A 35mm-es full-frame tervezése miatt kis mélységélességének köszönhetően gyönyörű háttérmosásra képes. Sztereó mikrofon használatával sztereó hangfelvételre is képes (kereskedelemben kapható termék, a K-1 Mark II nem tartalmazza), fejhallgatóval (kereskedelemben kapható termék, a K-1 Mark II nem tartalmazza) pedig valós időben figyelemmel kísérheti a felvétel hangját. Továbbá, a K-1 Mark II akár ISO 25600-ig növeli a sötétben történő felvételkészítés lehetőségét.

Készüléken belüli RAW feldolgozás
A kívánt utolsó simítások számítógép nélkül

A PENTAX K-1 Mark II biztosítja a RAW formátumú fájlok készüléken belüli feldolgozását az előhívott fájlok külön JPEG vagy TIFF formátumú mentésével. Ez nagyobb rugalmasságot nyújt az Ön kreatív szándékának megvalósításában, számítógép használata nélkül. Az állítható paraméterek széles választékának köszönhetően addig tökéletesítheti felvételét, amíg el nem éri a kívánt eredményt, mindezt helytől függetlenül.

IMAGE Transmitter 2 kompatibilitás  

Tetherelés számítógépről 

Az IMAGE Transmitter 2 tetherelő szoftver telepítésével és a K-1 Mark II USB-n történő számítógéphez csatlakoztatásával működtetheti a K-1 Mark II-őt, automatikusan áthelyezheti és mentheti felvételeit, valamint ellenőrizheti az adatokat a számítógépén. Ez nagyban növeli a stúdió-fényképezés hatékonyságát.
* Megjegyzés: A hibátlan működés érdekében használja a szoftver legfrissebb verzióját.

Részletekért látogasson el weboldalunkra.

Exkluzív szoftver a minőségi utómunkaért és böngészésért
Digital Camera Utility 5

Az elismert SILKYPIX® képfejlesztő motor által támogatott szoftver lehetővé teszi a rögzített képek böngészését és számítógépes RAW formátumú fájlokká történő fejlesztését.

Fő ablakszerkezet (Böngésző mód)

Navigációs panel

Kezelőfelület (kép adat)

Kezelőfelület (felvétel adatai)

Kezelőfelület (szerzői jog információ)

Fő ablakszerkezet (Labor mód)

Kezelőfelület (felvételkészítés adatai és története)

Kezelőfelület (kép adat és oldatérkép)

Kezelőfelület (Egyéni kép, fehéregyensúly és expozíció/tónus)

Kezelőfelület (objektív torzítás kompenzáció, zajcsökkentés és forgatás/eltolás)

* A felhasználó testre szabhatja a kijelző funkcióit (mutat vagy elrejt) és a pozíciót, amelyben az oldalak a kezelőfelületen megjelennek.
**Ez a Digital Camera Utility 5 képernyőképe.  

 

Oldal tetejére