PENTAX KP - Leírás

Pentax KP – A csodálatos és izgalmas pillanatokat, káprázatos és nagy felbontású képként rögzíti

A világ tele van csodákkal, varázslatos, lélegzetelállító és izgalmas pillanatokkal, amiket tapasztalunk, a Pentax KP-val ezeket soha vissza nem térő pillanatokat rögzítheti teljes szépségükben.

A KP kompakt vázában a legmodernebb technológia rejtőzik, többek között egy csúcsteljesítményű optikai kereső felhasználóbarát kezelőfelülettel. Továbbá kiemelkedően ellenálló kedvezőtlen időjárási körülményekkel szemben, mint eső, hó, fagy. Mindezen felül lenyűgöző képalkotási teljesítménnyel rendelkezik, 24,3 megapixeles felbontással és ISO 819200-as maximális érzékenységgel.

Tekintet nélkül arra, hogy mikor és hol fényképez, a Pentax KP egy új generációs DSLR, ami lélegzetállító képeket készít, legyen bárhol a világon. A világ valódi szépsége csúcsminőségű digitális képalkotással.

Kompakt, keskeny design

A Pentax rengeteg időt áldozott, hogy a kameravázak méretét és súlyát csökkenteni tudja. A közhiedelemnek megfelelően, a hordozhatóság a fényképezőgép összteljesítményének egy fontos jelzőszáma. Az új Pentax KP számos olyan haladó funkcióval rendelkezik egy kompakt, keskeny vázban, hogy akár bel-, vagy kültéren használja, a legjobb eredményt kaphassa.

 

Szuper magas érzékenység, nagy felbontású képek

A Pentax KP az új generációs CMOS szenzor és a PRIME IV képalkotó processzor kombinációja. Ez együtt kibővíti az érzékenység felső határát a nem kívánatos zaj keletkezése nélkül. ISO 819200 szuper magas érzékenységet, a nagy felbontású, gazdag színárnyalatú képeket biztosít, a téma textúráját, térérzetét még magas ISO beállítás mellett is hűen reprodukálja. Magas minőségű képeket kapunk az egész érzékenység tartományon belül.

Fotózást segítő funkciók
SRII és cserélhető markolatok

A Pentax KP rendelkezik az SRII (Shake Reduction II*) öt tengelyes mechanizmussal, ami hatékonyan kompenzálja a kamera függőleges és vízszintes irányú bemozdulását, akár öt rekesznyi különbséggel.
**Lehetséges a markolat cseréje, a kényelmesebb, a felvételi körülmények vagy a felhasznált objektív függvényében.
*Az SRII csak a keresőn keresztül történő fényképezéskor használható
**A CIPA standardnak megfelelően mérve, smc Pentax-DA 18-135mmF3.5-5.6 ED AL [IF]DC WR objektívet használva 135mm-es gyújtótávolságon.
Kivételes képalkotás és ISO 819200 szuper nagy érzékenység a prémium minőségű képekért.

ISO 819200 Új!! / A legmagasabb érzékenység a Pentax APS-C DSLR-ek történetében

HD PENTAX-DA 21mm F3.2 AL Limited Aperture: F4.0 ; Shutter speed: 1/50 sec. ; Exposure compensation: -0.3EV ; ISO sensitivity: 1600 ; White balance: CTE ; Custom image: Vibrant

ISO 819200

A Pentax KP az új generációs CMOS szenzor és a PRIME IV képalkotó processzor kombinációja. Ez együtt kibővíti az érzékenység felső határát a nem kívánatos zaj keletkezése nélkül. ISO 819200 szuper magas érzékenységet, a nagy felbontású, gazdag színárnyalatú képeket biztosít, a téma textúráját, térérzetét még magas ISO beállítás mellett is hűen reprodukálja. Magas minőségű képeket kapunk az egész érzékenység tartományon belül.

 • ISO 800
 • ISO 12800
 • ISO 51200
 • ISO 204800

Körülbelül 24,32 effektív megapixel és AA szűrő nélküli design Új!!

Csúcs minőségű képek az új APS-C CMOS szenzornak köszönhetően

A Pentax KP egy új generációs APS-C CMOS 24,32 effektív megapixeles szenzorral rendelkezik a nagy felbontású képalkotás érdekében. Optikai aluláteresztő szűrő nélkül tervezve, optimalizáltak a szenzor képalkotó lehetőségei. Az eredmény éles, részletgazdag képek a mélység pontos érzékeltetésével. A képadatok létrehozásánál a 14 bites nagy kiolvasási sebesség mellett, gyönyörű gazdag átmenetű képek keletkeznek.

Pixel Shift ResolutionModern technológia a finomabb részletekért és a teljes színinformáció rögzítéséért

A beépített rázkódás csökkentéssel összhangban, ez az innovatív rendszer* négy képet készít egyszerre a képszenzor egy-egy pixellel történő eltolásával, ami utána összeillesztésre kerül egy képpé. Mivel a teljes színinformáció rögzítésre kerül minden pixelben, olyan szuper nagy felbontású képek készülnek, melyek sokkal pontosabbak, mint a normál eljárással rögzített képek. Biztosítja a valósághű színvisszaadást hamis színek nélkül, ami hatékonyan csökkenti a nem kívánatos zajt. Ha a Motion Correction funkció** aktív, automatikusan észleli a téma mozgását expozíció közben, ami minimalizálja a negatív hatásokat összeillesztés közben.
*A rendszer használatakor ajánlatos a gépet stabilan állványra helyezni, és érdemes vagy az önkioldó módot vagy a tükör felcsapása funkciót használni.
*A rendszer nem hozza a kívánt eredményt, ha a téma mozgásban van, vagy a fényképezőgép bemozdul expozíció közben.
**A Motion Correction funkció bizonyos esetekben nem hozza a kívánt eredményt. Nem garantálható, hogy minden mozgás tökéletesen korrigálva lesz minden témánál. A felhasználó kikapcsolhatja ezt a funkciót, ha szükséges.

Pixel Shift Resolution: OFF

Pixel Shift Resolution: ON

SRII beépített, 5 tengelyes rázkódás csökkentő mechanizmus Hatékony fényképezőgép bemozdulás kompenzáció 5 zársebesség értékig

A Pentax KP rendlkezik az innovatív szenzor eltolásos bemozdulás csökkentő mechanizmussal (Shake Reduction II), ami biztosítja az optimális teljesítményt, minden objektívvel. Ráadásul a hagyományos bemozduláson felül az öt tengelyes stabilizálás a horizontális és vertikális elmozdulást is kompenzálja (gyakran jelentkező probléma makró fényképezésnél). Bármely irányváltoztatás okozta elmozdulást nehéz az optikai stabilizátorral kezelni, de itt szintén kompenzálásra kerül. A tág, öt zársebesség értéknyi* kompenzációs tartománynak köszönhetően, számos kézből történő fényképezési szituációnál hasznos lehet, mint például teleobjektívvel vagy rossz fényviszonyok között történő felvételkészítés közben, így éles, bemozdulásmentes képek születhetnek.

*A CIPA standardnak megfelelően, smc PENTAX-DA 18-135mmF3.5-5.6 ED AL [IF]DC WR objektívet használva, 135mm-en

Pásztázó fényképezésnél is használható

Ha pásztázva fotózunk, a Pentax KP érzékeli a mozgás irányát. Az SRII mechanizmus kompenzálja véletlen kameramozgást. Automatikusan gyönyörű, nagy felbontású képek készülnek, mint normál, mint pásztázó fényképezésnél a beállítások változtatása nélkül.

SR II in-body, five-axis shake reduction mechanism

Pitch and yaw Roll  Horizontal and vertical shift

27 pontos autofókusz rendszer (25 kereszt típusú szenzorral)Csúcspontosságú téma felismerés

27 érzékelővel rendelkezve a teljes képmezőben, a Pentax KP kifinomult AF rendszere nem csak az éles képekért felel, hanem automatikusan újrafókuszálja a mozgó témát, ami elmozdul a kezdőpontról, ez a szomszédos pontok segítségével történik. A 27-ből 25 kereszt típusú, ami középre van pozicionálva, a precíz autofókusz érdekében, bármely témánál.

Cross-shaped sensor Line sensor  F2.8 Luminous flux Liner sensor

F2.8 luminance flux lineáris AF szenzorok

A három középső szenzornak – egy középen, a másik kettő alatta és felette helyezkedik el – az a funkciója, hogy érzékelje a fény irányát F2.8 fényerejű objektív használatakor a csúcs pontosságú autofókusz érdekében. Nagy fényerejű objektív használatakor, ahol a legnagyobb rekesz nagyobb, mint F2.8, ezek a szenzorok biztosítják az élességállítás fokozott pontosságát az F5.6 fényerejű objektívekhez tervezett szenzorokhoz képest.

Jelenet érzékelő automatikaHaladó jelenet érzékelő mód, a „deep learning” technológiából kifejlesztve

A Pentax valós idejű jelenet érzékelő rendszere által támogatva, ez a mód automatikusan optimalizálja az expozíciós beállításokat, így minden témához a legmegfelelőbb beállítás kerül kiválasztásra. Az optikai kereső használatakor a rendszert segíti egy „deep learning” mesterséges intelligencián alapuló algoritmus, hogy még tökéletesebb legyen a jelenet kiértékelése. Egyszerűen álllítsuk a fényképezőgép beállító tárcsáját AUTO (Scene Analyze AUTO) módra és minden képhez a legjobb eredményt fogja kapni.

Fejlett automatikus expozíciós rendszer Pentax Hyper Kontrollal

A hagyományos Av (Rekesz előválasztás) és Tv (Zársebesség előválasztás) módokon felül, a Pentax KP az eredeti Pentax auto expozíciós módokat nyújtja, amivel kifejezheti a téma mozgását, mélységét tetszés szerint. A Smart Function-t ISO-ra állítva, három fő paramétert ellenőrízhet – rekesz, zársebesség, és ISO érzékenység – az első és a hátsó e-tárcsát és a beállító tárcsát használva.

P (Hyper Program mód)

Ez a mód lehetővé teszi a kívánt rekesz és/vagy zársebesség beállítását az e-tárcsák használatával a megfelelő expozíciós érték megtartása mellett. Ez jelentősen csökkenti a szükségét a Tv és Av pozícióra váltásnak a megfelelő hatás eléréséhez, a téma mozgásának és mélységélességének érzékeltetéséhez.

M (Hyper Manual mód)

Miután beállította a megfelelő expozíciós értéket a zöld gomb lenyomásával, az e-tárcsákkal a kívánt  expozíciós szint beállítható. Ez egy sokkal gyorsabb és egyszerűbb módja a kívánt beállításoknak, mint manuálisan beállítani minden egyes paramétert, miközben az expozíciót a skálán ellenőrizzük. Az AE rögzítése funkció aktiválása után, eltolhatók a beállított rekesz és/vagy expozíciós értékek a kezdeti expozíciós szint megtartása mellett.

Sv (Érzékenység előválasztás mód)

A fényképezőgép automatikusan kiválasztja a megfelelő rekesz és zársebesség kombinációt a megfelelő expozíciós szint megtartása mellett, a kiválasztott ISO érzékenységgel összhangban.

TAv (Zársebesség/Rekesz előválasztásos mód)

A fényképezőgép automatikusan kiválasztja a megfelelő ISO érzékenységet a helyes expozíció érdekében, a felhasználó által kiválasztott rekesz és zársebesség értékeknek megfelelően.

B (B idő mód)

Ebben a módban tetszés szerinti expozíciós időt választhat ki. Elérhető még a B időzítő funkció, ahol az expozíciós idő hosszát 10mp és 20 perc közötti időre állíthatja be. Ez sokoldalúvá és rugalmassá teszi a B idővel fényképezést.Mélységélesség és mozgó téma sorozatfelvétel ÚJ!Három egymást követő felvétel különböző mélységélességgel és a téma mozgásának érzékeltetésével

Ezek az új funkciók lehetővé teszik három egymást követő kép elkészítését ugyanarról a jelenetről vagy témáról egyetlen exponálással, az expozíciós érték megváltoztatása nélkül. Mivel nem igényelnek időt rabló manuális beállítást, így a megfelelő pillanatra és a kép komponálására koncentrálhat.

Mélységélesség sorozat

Ez a funkció egymás után készít három felvételt, különböző mélységélességgel, a rekeszérték megváltoztatásának segítségével.

 • Aperture:F1.8, Shutter speed:1/5000sec,
  ISO sensitivity:ISO100
 • Aperture:F5.0 Shutter speed:1/640sec,
  ISO sensitivity:ISO100
 • Aperture:F14 Shutter speed:1/125sec,
  ISO sensitivity:ISO200

Mozgó téma sorozat

Ez a funkció egymás után készít három felvételt, a mozgás kifejezésének érdekében a zársebesség megváltoztatásával.

 • Aperture:F10, Shutter speed:1/4sec,
  ISO sensitivity:ISO200
 • Aperture:F4.5, Shutter speed:1/30sec,
  ISO sensitivity:ISO320
 • Aperture:F4.5, Shutter speed:1/250sec,
  ISO sensitivity:ISO2500

Elektronikusan kontrollált zárszerkezet csendes, nagy sebességű, 1/24000 mp-es leggyorsabb zársebességgel Új!

Ideális csendes helyeken történő fényképezéshez, és gyönyörű, háttérelmosódás effektek létrehozásához napfényes helyszíneken

A Pentax KP számos mechanikus és elektronikus fényképezési lehetőséget kínál. Elektronikus zár módban*, a zárszerkezet alacsony zajjal és vibrációval dolgozik, így ideális olyan helyszíneken történő fényképezéshez, ahol a csendes munkavégzés kívánatos. Ebben a módban 1/24000 mp is beállítható, ami előnyös olyan helyszíneken, ahol nyitott rekesszel szeretnénk fényképezni világos, napsütötte körülmények között. Élőképes vagy tükörfelcsapás üzemmódban, még csendesebb és alacsonyabb vibrációjú képek születhetnek.

*Az elektronikus zár üzemmód sorozatfelvételnél, expozíciós sorozatnál, tükörfelcsapásnál és többszörös expozíció funkciónál használható. Ha a Pentax Pixel Shift Resolution Rendszer aktív, csak az elektronikus zár üzemmód használható.
*Elektronikus zár módban az SRII mechanizmus és az AA szűrő szimulátor nem használható.
*Ha gyorsan mozgó témát fényképez elektronikus zár módban, a téma eltorzultan jelenhet meg.

 

smcPENTAX DA★55mm

F1.4 Aperture: F1.6 ; Shutter speed: 1/24000 sec. ; ISO sensitivity: 100

 

Nagy sebességű sorozatfelvétel kb. 7 kép / mp sebességgel Megbízható módja a pillanat precíz megörökítésének, gyorsan mozgó téma fényképezésénél

A Pentax KP képes 7 kép / mp-es sorozatfelvételre, valamint kiválasztható a 0,8 és 3 kép / mp-es sorozat is, attól függően melyik passzol jobban a téma mozgásához.

Kompakt váz, kivételes időjárásálló teljesítménnyel, hogy még kihívást jelentő körülmények között is gondtalan legyen a fotózás


HD PENTAX-DA 20-40mmF2.8-4ED Limited DC WR Aperture: F4.0 ; Shutter speed: 1/80 sec. ; Exposure compensation: -0.7EV ; ISO sensitivity: 800; White balance: Auto ; Custom image: Bright

Kompakt, karcsú design Tökéletes ahhoz, hogy bárhová magával vihesse

A Pentax sokat áldozott a gépvázak csökkentésének érdekében. A belső komponensek és mechanizmusok tervezésének optimalizálásával, sikerült a rendkívüli képalkotó erőt, a technológiát  és számos haladó funkciót a Pentax KP kompakt, karcsú vázában összehangolni. Így biztosítja a gondtalan fotózást nem csak a napi, hanem alkalmi használat során, kirándulások, egyéb outdoor tevékenységek során.

Compact, slim design

Rendkívül strapabíró váz Magnézium ötvözet konstrukció referencia minőségben

A Pentax KP külső váza rendkívül ellenálló, pehelykönnyű magnézium vázból készült, kiváló elektromágneses árnyékolással. Merev, korróziónak fokozottan ellenálló fém aljjal párosítva, extrém ellenálló, megbízható váz szerkezetet alkot.

 

 

Extra-durable, high-rigidity body

Por és időjárásálló Dustproof, weather-resistant constructionKüzd az elemekkel a tökéletes felvételért

Hogy megakadályozza a por és a nedvesség behatolását a vázba, a Pentax KP 67 tömítéssel rendelkezik a gomboknál, a tárcsáknál, a fedeleknél és a külső csatlakozóknál. Egy AW vagy egy WR sorozatú objektívet* csatlakoztatva és az időjárásálló D-BG7 markolattal használva, egy olyan fokozottan zárt digitális képalkotó eszközt kapunk, ami megbízható teljesítményt nyújt kedvezőtlen időjárási körülmények között is.

*Az AW jelölés, mint All Weather a por és időjárásálló konstrukciót jelenti, miközben a WR jelölés kizárólag az időjárásálló konstrukciót mutatja
*A meghibásodás elkerülése végett, ajánlott a felhasználóknak a gépvázra került esőcseppeket, vizet és port letörölni és a fényképezőgépet megszárítani.

 

Dustproof, weather-resistant construction

Lenyűgöző teljesítmény a hideggel szemen -10C°-ig Csúcs megbízhatóság fagyos időben is

Ha a Pentax KP-t téli hidegben, nagy magasságon vagy alacsony hőmérsékleten kívánja használni, megnyugodhat, a gép tesztelve lett szélsőséges környezeti körülmények között -10C°-on. A tesztelés során hatalmas mennyiségű adat került összegyűjtésre, beleértve a reakciót és stabilitást, továbbá az akkumulátor feszültségének ingadozását*. Végeredményként a gép biztosítja gondtalan használatot, miközben lenyűgöző jeleneteket örökítünk meg.

*Az akkumulátor teljesítménye lecsökken a hőmérséklet süllyedésekor. Ha hideg időben fényképezünk ajánlott a felhasználónak tartalék  akkumulátort magával vinnie és azokat meleg helyen, például a zsebében hordania.

Excellent cold-resistant performance at -10°C

Cserélhető markolatok A markolat formájának testreszabásával, három különbözőből választhatunk

A Pentax KP-n cserélhetőek a markolatok, legkézreállóbbat használhatjuk az objektívtől vagy a fotózási stílusunktól függően.

 • L markolat O-GP1672


  Használata nagy fényerejű teleobjektíveknél vagy nagy nagyítású zoom objektíeknél ajánlott, mivel stabilabb fogást biztosít a gépváz megnövelésével

   

 • M markolat O-GP1671


  Standard zoom objektívek használata mellett ajánlott, előnye a hordozhatóság.

   

 • S markolat O-GP167


  A keskeny vázzal használva, ideális alkalmi fotózáshoz, főleg a limitált sorozatú objektíveket használva

   

Kontroll gombok testreszabása

Még jobban személyre szabható használat 3 Fx gombbal

A Pentax KP-n 3 Fx gomb található, melyekhez a leggyakrabban használt funkciókat tudjuk hozzárendelni. Az AF/AE-L gomb funkciója is testre szabható, vagy az első és hátsó tárcsához és/vagy a zöld gombhoz is rendelhetünk különböző funkciókat minden expozíciós módban.

Control button customization

Smart funkciók 15 különböző funkció testreszabása

Másik innovatív Pentax találmány a Smart funkció. Ez lehetővé teszi, hogy egyedi funkciókat válasszunk ki a Funkció tárcsa használatával, utána pedig kiválasszuk a kívánt beállítást a beállító tárcsával. A két-tárcsás működéssel sokkal könnyebben kontrollálható a kamera. Ráadásul a négy előre beállított pozíció*, valamint a Funkció tárcsán is használható három egyedi beállítás (C1-től C3-ig), melyhez egy kívánt funkciót rendelhetünk, amit aztán rögtön alkalmazhatunk.

*A következő funkciók vannak alapbeállítás szerint hozzárendelve: Kikapcsolás, AE mérés, HDR rögzítése, sorozatfelvétel módok közötti váltás

 (A C1-től C3-ig rendelhető funkciók)

ISO érzékenység, expozíció kompenzáció, expo sorozat (beállítható lépésközökkel), Egyedi kép (a C1 alapbeállítása), AF mód, aktív AF mező, Focus Peaking, Program, zársebesség mód kiválasztása, rögzített képpontok száma, AA szűrő szimulátor (a C2 alapbeállítása), rács megjelenítése, LCD kijelző beállításai: nagyítás a képbe, kültéri használat (a C3 alapbeállítása)

Function Dial Setting Dial

5 felhasználói mód Helyzettől függetlenül gyors hozzáférés a kívánt funkcióhoz

A Pentax KP összesen 5 felhasználói móddal rendelkezik. Hozzárendelheti a gyakran használt funkciókat bármelyikhez fotózási stílusától vagy a témától függően. Négy előre beállított kombináció már hozzá van rendelve az U1-U4-ig pozíciókhoz, speciális célokhoz, mint a tájkép     vagy makrófényképezés, így villámgyorsan kiválaszthatja a legjobb kombinációt az adott jelenethez vagy témához.
Alapbeállítások: U1: HDR tájkép, U2: Makró, U3: Asztrofotó, U4: Manuális objektív, U5: nincs hozzárendelve

Optikai kereső üveg pentaprizmával A képmező 100%-át látja a pontos komponálás kedvéért

A közel 100%-os képmezőnek köszönhetően, a Pentax KP keresője a valósághoz hasonló látómezőt nyújt. Az optikai tervezés a téma valóságos képét adja vissza, mivel az üveg pentaprizmának köszönhetően nagy, részletgazdag keresőképet látunk 0,95x-es nagyítással (50mm F1.4 objektívvel, végtelenre állítva). A Natural Bright Matte III mattüveggel könnyen meghatározhatók a fókuszpontok, még manuális élességállítás mellett is. Ez a standard mattüveg könnyen kicserélhető másikkal, ha a feladat megkívánja.

Optical viewfinder with glass pentaprism

Kihajtható LCD kijelző Könnyű rátekintés fotózás közben

A Pentax KP LCD kijelzője sokoldalú, dönthető szerkezettel rendelkezik, ami a kívánt pozícióba állítható, akár magas, akár alacsonyszögből fényképezünk. Ráadásul a Pentax Air Gapless struktúrának köszönhetően, minimalizálja a tükröződést még napsütésben is, miközben hatékonyan védi a karcolásoktól is.

Optical viewfinder with glass pentaprism

Mozgókép felvétel Kihasználva a nagy szenzor és a cserélhető objektívek előnyeit

A Pentax KP nagy felbontású Full HD felbontású mozgóképet képes rögzíteni, miközben kihasználja a cserélhető objektívek és a nagyméretű szenzor előnyeit. Mozgóképfelvétel közben is használhatja a folyamatos élességállítás módot (AF.C)* vagy olyan lehetőségeket használhat ki, mint a rekeszérték változtatása, a beépített bemozdulás csökkentés és a digitális szűrők. Sztereo hangot is felvehet a beépített mikrofonnal vagy az opcionális külső mikrofonnal, a hangszintet pontosan megválasztva. Egy hasznos tulajdonság mozgókép módban, hogy a felvételt standby módban aktiválhatjuk.

*A rekesz kontroll funkció csak akkor elérhető, ha a Pentax KP-hez a HD PENTAX-DA 55-300mm F4.5-6.3ED PLM WR Reobjektív van csatlakoztatva.

WiFi funkciók Könnyű adatátvitel és böngészés okostelefonnal

A Pentax KP-n elérhető a WiFi csatlakozás lehetősége is okostelefonnal vagy tablettel az ImageSync applikáció* telepítése után. Így könnyedén böngészhetjük képeinket vagy irányíthatjuk a kamerát távolról.**

*Az ImageSync szükséges a képek böngészéséhez. A szoftver ingyenesen letölthető az App Store-ból és a Google Play-ről
**Kattintson a Ricoh Imaging hivatalos weboldalára itt, vagy lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal a kompatibilis operációs rendszerekkel kapcsolatban

 

Oldal tetejére