PENTAX K-S2 - Leírás

Fotózd le a körülötted lévő világot. Állj készen a mozgásra!

A strapabíró váz, ami bárhol bevethető, kiszélesítve a lehetőségeket. Állj készen a fotózás eddig nem tapasztalt élményeire a Pentax K-S2-vel!

A világ legkisebb*, por- és időjárásálló digitális tükörreflexes fényképezőgépe, kihajtható LCD kijelzővel.


Rendkívüli teljesítmény és képminőség, az outdoor szépség fotózásához hogy ne vesszen el a táj és a pillanat szépsége.

Élvezd a könnyű megosztást Wi-Fi-n és NFC-n keresztül

A kategória legkisebb méretű gépe kb. 122.5mm széles és kb. 72.5mm vastag. A méret ellenére azonban időjárás és porálló szerkezete van, továbbá kihajtható LCD kijelzője, mely megkönnyíti a különféle nem megszokott beállítású fényképezéseket.

* A por és időjárásálló DSLR fényképezőgépek körében 2015. február 1-én.

A tetőtől talpig átgondolt modell a klasszikus DSLR formát idézi annak minden erősségével: 100%-os lefedettségű optikai kereső és nagy teljesítményű autófókusz rendszer, mely még rossz fényviszonyok közt is fókuszban tartja a mozgó témát is, valamint AA szűrő nélküli kialakítás a lehető legjobb képminőség érdekében.

A beépített Wi-Fi és dedikált okostelefon applikáció segítségével vezérelhető a fényképezőgép, illetve visszanézhetőek és letölthetőek az elkészült fotók, majd azok rögtön meg is oszthatóak közösségi oldalakon. Ezen felül az NFC képes okostelefonokat elég csupán közel helyezni párosításhoz.    

Rendkívüli teljesítmény, amivel minden tovaszálló pillanatot úgy örökíthetsz meg, ahogy Te látod.

smc PENTAX-DA L 18-50mm F4-5.6 DC WR RE
Rekesz: F11; Shutter speed : 1/250sec. ;
Expozíció kompenzáció: -1.7EV ;
Érzékenység: ISO 100 ; Fehéregyensúly: Nappali fény;
Kép: Tájkép

Komponálj és fókuszálj úgy, ahogy Te akarod.

Optikai kereső kb. 100%-os lefedettséggel

Az üveg pentaprizmának köszönhetően 0,95-szörös nagyítású* és kb 100%-os lefedettségű keresőbe tekinthetünk bele. Így egyszerűbb a komponálás és a fókusz ellenőrzése, hogy csak a témára koncentrálhass.

*50mmF1.4・∞

Hatékony rázkódáscsökkentés, bármilyen objektívet is használj.


1=CMOS Szenzor

Beépített SR mechanizmus

A fényképezőgép a Pentax által kifejlesztett SR szenzoreltolásos technológián alapuló mechanizmust használja. Ez hatásosan csökkenti a fényképezőgép rázkódását minden objektívvel, az ultra nagylátószögtől a szuper telefotóig.

Az SR használatával 3,5 fényértéknyi* kompenzáció érhető el. A fényképezőgép automatikusan alkalmazza a horizontális korrekciót**, illetve kompenzálja az apró függőleges bemozdulást is, mely gyakran előfordul az exponáló gomb megnyomásakor.
A gép továbbá a DR (Dust Removal) tisztító funkcióval is fel van szerelve, mely nagy sebességű SR vibrációt használ a szenzorra rakódott porszemek eltávolítására.

*A CIPA szabványokat teljesítve (f = 135mm, smc PENTAX DA18-135mm F3.5-5.6ED AL [IF] DC WR-t használva)

** A maximum szög, melyet javítani tud ±1.5, amikor az SR ki van kapcsolva vagy ±1, ha be van kapcsolva.


Tökéletes sötétben és amikor mozgó tárgyakat fotózunk.
Nagy precizitású AF rendszer.
SAFOX X

Ez a fényképezőgép a SAFOX X AF rendszerrel van felszerelve. A nagy érzékenységű AF szenzornak köszönhetően a kamera tökéletes a sötétben történő fotózásra, ezen felül továbbá, az optikai rendszere diffrakciós lencsével van felszerelve. Képalkotáskor a kromatikus aberrációt az abszolút minimumon tartja a gép és a fókuszérzékelés pontossága is növekedett a korábbi verziókhoz képest.

Gyors AF teljesítmény még sötétben is.
-3EV alacsony fényértékű AF

A nagy érzékenységű AF szenzor használatával az alacsony fénysűrűségű AF limit -3EV (9 kereszt-típusú szenzorig) van kiterjesztve. Ez lehetővé teszi a pontos AF-et, még sötét helyszíneken is, és ez csökkenti a fényes területek hatását háttérmegvilágításos helyszínek esetén is, így az alacsony kontrasztú tárgyak fotózása is pontos lesz.Pontosan elkapott tárgy
11 szenzor (9 kereszt-típusú fókuszpont) AF rendszer

A 11 AF szenzorpont segítségével szabadon alakíthatjuk kompozíciónkat. 9 ezekből a pontokból keresz-típusó fókuszpont, amely megkönnyíti a téma elfogását. A központi AF pontok lehetővé teszik a fókuszálást a legnehezebb szituációkban is, mint amikor széles látószögű objektívet használunk szűk mélységélességgel. 

Használj AF szenzort széles tereknél, hogy lefotózd a mozgó tárgyakat
Kiterjesztett AF terület

Amikor Kiterjesztett AF fókuszterületi opciót használunk, az aktív AF körüli érzékelőket is automatikusan használja a rendszer, így ha a tárgy még akkor is fókuszban marad, ha elmozdul az aktív AF szenzor ponttól.

*A 9 kereszt-típusú fókuszpont () középre van pozícionálva.
*Az Auto, 11 ponton felül, más AF területválasztások is használhatóak, mint az Auto (5 pont), Kiválasztott, Kiterjesztett AF terület (csak folyamatosan AF alatt) és a Szpot.

Az AF szenzorpontok a tárggyal együtt mozognak.

 


Fotózz élettel teli, a másodperc töredéke alatt mozgó tárgyat.

1/6000 mp nagy sebességű zár

Ez a fényképezőgép 1/6000 mp-es nagy sebességű zárral van felszerelve. Ezzel, éles részletekkel bíró, a másodperc töredéke alatt mozgó tárgyat is elkaphatunk.
Használj sorozatfelvételt és ezt követően válaszd ki a legjobb képet.

Kb. 5.5 fps nagy sebességű sorozatfelvétel

Akár kb. 5.5 fps nagy sebességű sorozatfelvétel is lehetséges. Mivel a mozdulatok és kifejezések pillanatról pillanatra változnak sorozatfelvétellel nem veszítjük el az eseményt, és a képek közül kiválaszthatjuk a legjobban sikerült felvételt. 


Gyorsan ellenőrizhető mélységélesség és a mozgás érzése.

Dupla e-tárcsa

A fényképezőgép váz kettő e-tárcsával van felszerelve, egy elől, egy pedig hátul. Az eredeti Pentax Hyper Control System-mel mindegyik tárcsa használatban van, hogy azonnal visszatükrözze a rekesz és zársebességet, és a gyors expozícióbeállítás is lehetséges, míg a keresőn keresztül nézünk.


Gyorsan aktiválhatóak a funkciók, melyekre szükségünk van.

Felvételi módok

A tárcsa mód a felvételi módok teljes felállásával fel van szerelve. Két USER módba elmenthetjük a gyakran használt beállításainkat.

Könnyű hordozhatóság, kompakt méret.

A világ legkarcsúbb* standard zoom objektíve

Felvételi mód AUTO: (Auto Kép mód), P: (Program), Sv: (Érzékenységprioritás), Tv: (Zárprioritás), Av: (Rekeszprioritás), TAv: (Zár- &
Rekeszprioritás), M: (Manual), B: (Izzó), U1: (USER Mód 1), U2: (USER Mód 2), A-HDR: (Továbbfejlesztett HDR Mód), SCN: (Jelenet mód)

A zoomos kit objektív csak 41mm összecsukott állapotban,az új tubus mechanikának köszönhetően így könnyen magaddal viheted bárhova. 27,5-től – 76,5mm ig terjedő (35mm ekvivalens) fókusz távolsággal rendelkezik és az új DC motorvezérlésnek köszönhetően a fókuszálás szinte hangtalan

Ez is ugyanazzal az időjárásálló konstrukcióval rendelkezik, mint a fényképezőgép váz.


Soha ne aggódj a hirtelen eleredő eső, vagy más outdoor feltétel miatt.

Időjárásálló/porálló váz

Az időjárásálló/porálló konstrukció lehetővé teszi az outdoor fotózást. 100 különböző  helyen használtak szigetelést, hogy megakadályozzák az eső, vízcseppek, homokszem és por fényképezőgépbe való jutását.

Rekesz: F10; Zársebesség: 1/200mp. ; Expozíciós kompenzáció: +1.0EV ; Érzékenység: ISO 100 ; Fehéregyensúly: AWB ; Kép: Tájkép
                                       

Kompromisszum mentes elkötelezettség a képminőségért.
Készíts magas képélességű felvételeket minden jelenet során.Éles felbontás az aluláteresztő szűrőmentes design-nal. 

20M CMOS képfelbontás

A fényképezőgép effektív pixelszáma kb. 20.12 MP. A felbontás fontosságának szem előtt tartásával az érzékelő nem használ AA filtert. A rendszer így válik képessé arra, hogy a legapróbb részleteket is megörökítse, mindezt magával ragadó színekkel és elismerésre méltó képalkotási teljesítménnyel


Az eredeti technológia szignifikánsan csökkenti a rossz színeket és a moirét

AA (anti-aliasing) Filter Simulator

Az AA (anti-aliasing) szűrő szimulátor egy olyan technológia, amely rázkódáscsökkentő (SR) mechanizmust használ, amely ugyanazt a hatást éri el, mint az optikai AA szűrő. A képszenzor az expozíció alatt vezetve van, hogy szignifikánsan csökkentse a rossz színeket és a moirét.

Ez az egy fényképezőgép kettő előnyét élvezi: egy fel van szerelve AA szűrővel, egy pedig nincs.

*A megfelelő hatásokat elérjük, amikor olyan zársebességénél fotózunk, amely lassabb, mint 1/1000 mp. Ez a funkció nem használható ha HDR fotókat készítünk.Továbbfejlesztett képfeldolgozás a természetes színekért és a magas képélességért

PRIME M II

A legújabb eredeti PRIME M II képfeldolgozó motort használja a fényképezőgép. Együtt a nagy teljesítményű szenzorral, csodálatos ábrázolásokat kapunk minimális érdességgel, transzparent szíeneke és részeletekbe menő természetes érzés is elérhető még magas ISO érzékenységnél is.


Maximalizált objektív teljesítmény.
Diffrakciós korrekció, Objektív korrekció, Színszegély korrekció és Szín moiré korrekció

A fényképezőgép számos hibát automatikusan javít, mint például a torzítás, az objektívfüggő színáteresztés, periférikus fényvesztés, és a felbontás veszteség, amely a rekesz túlzott szűkítése nyomán keletkezik. A digitális képminőség magasabb szintjét a Color Fringe Correction- ön keresztül érjük el, a RAW fejlesztés és a Color Moiré Correction során, amikor szerkesztjük a képeket.

Természetesebb és realisztikusabb eredmény. Clarity Enhancement.

Clarity Enhancement, a Ricoh eredeti képfeldolgozó technológiája úgy készült, hogy passzoljon az ember vizuális képfeldolgozó karakterisztikájához, három dimenziós érzéssel.
Ez a technológia a képeknek a legfinomabb szerkezetet adja realizmussal túlcsordulva.

A fotó egy kép

Clarity Enhancement KI

Clarity Enhancement BE


Kiváló képminőség minimális zajjal még sötét jeleneteknél is.
Maximum ISO 51200

A nagy teljesítményű CMOS képszenzor és képfeldolgozó motor lehetővé teszi a maximális ISO 51200-as ultra nagy érzékenységet. A zaj minimális még sötét helyszíneken is, ha tripod vagy vaku nélkül fotózunk.


A fényképezőgép automatikusan meghatározza a beállításokat, még jelenetek esetén is ahol az expozíció bonyolult.

77 Multi-szegmentációs mérés

A kép 77 szegmensre oszlik a részletes kontrasztmérés érdekében. A totális expozíció az olyan információkra alapozva kerül meghatározásra, mint a tárgy pozíciója és távolsága.

A helyes expozíció háttérmegvilágításos szituációkban vagy a nagy kontrasztmennyiségű jeleneteknél is fenn áll.

* Közép és szpotmérés is elérhető.HD PENTAX-D FA 150-450mm F4.5-5.6 ED DC AW
Rekesz: F5.6; Zársebesség: 1/25mp. ; Expozíció kompenzáció: ±0.0EV ;
Érzékenység: ISO 100 ; Fehéregyensúly: AWB ; Kép: Nappali

Ennek a fényképezőgépnek a használata forradalmasítja hogyan is élvezzük a fotókat.


Tapasztald meg szabadság egy új szintjét a fotózásban.

Kihajtható LCD kijelző

Ez a fényképezőgép kihajtható LCD monitorral van felszerelve, így tehát szabadon alakíthatjuk a megfelelő szöget. Az Élőkép fotózás lehetőségeinek kiterjesztése adott, a magas szögből történő fotózástól lejjebb menni, és alacsony szögből fotózni. Az Elktronikus szint is látható a monitoron, ezzel egy objektív nézőpontot adva, amikor a kompozíció dőlését ellenőrizzük.

Nagy láthatóság outdoor esetén is. Légmentes LCD monitor.

Az LCD kijelző és védőburkol közti tér egy speciális gyantával lett kitöltve. Ez a konstrukció eltávolítja a fény visszatükrözödését, ez által növelve a láthatóságot még fényes kültéri feltételek esetén is. A fehér pixelek későbbi hozzáadásával az RGB-hez, a kijelző éles és fényes. A kijelző széles 3.0 incses és a képarány 3:2-es (ugyanaz a képeknél), a képek teljes méretben láthatóak a kijelzőn.

Megnövelt láthatóság (összehasonlítva a napfény visszazükrözödésével)

           Légmentes konstrukció

1=LCD 2=Akril 3=Megerősített üveg 4=Levegő 5=Gyanta

                Korábbi monitor                           Légmentes LCD monitor

A tükrözödés ki lett küszöbölve a speciális gyanta használatával, a törésmutató közel van ehhez az üveghez. Ez megnöveli a láthatóságot és kizárja a port.

Küldd el a fotóidat az okostelefonodra. A gép Wi-Fi használatra kész.

Ez a fényképezőgép kompatibilis wireless LAN (Wi-Fi)-vel, így lehetőség van okostelefonra vagy tabletra történő csatlakozásra.

Egyszerűen lebegtesd meg az okostelefonod a fényképezőgép felett az importhoz. NFC készen áll

Ez a fényképezőgép NFC-re (Near Field Communication) készen áll, így egyszerűen húzd el előtte telefonod a kommunikációhoz. Egyszerűen érintsd az NFC- kész okostelefonod a fényképezőgép vázhoz, ez által párosítva a két eszközt az egyszerű képátvitelhez és a távirányítású fényképezés funkcióhoz.

Egyszerűbb fényképezés, megtekintés és megosztás

“Image Sync” dedikált app

Az újonnan fejlesztett “Image Sync” app kiterjeszti az okostelefon és a fényképezőgép együttes használatából eredő szórakozást. Ellenőrizheted a fényképezést a tenyeredből és beállíthatod a rekeszt, a zársebességet és az ISO érzékenységet.

A képeket az okostelefonodon is visszanézheted és feltöltheted a kedvenceidet közösségi oldalakra is.

Ez az alkalmazás ingyenesen letölthető, elérhető az App Store-ban (iPhone) és a Google Play-ben (Android)

*További részletekért látogasd meg a weboldalunkat, vagy vedd fel a kapcsolatot a legközelebbi szolgáltatói központtal.

Távirányítású működés okostelefonról. Távvezérlés 

Távolról is irányíthatjuk a fényképezőgépet okostelefonunkról vagy tabletünkről. Készíts képeket úgy, hogy közben a kijelzőn figyeled az élő képet.

Használd a képkészítő funkciókat a még egyedibb videókért. Full HD videófelvétel

Kihasználhatjuk az SLR-ek előnyét, azaz kicserélhetjük az objektíveket, hogy Full HD videókat készíthessünk. Amikor videófelvételt készítünk használhatjuk az elektronikus rázkódáscsökkentés és a digitális filtereket. Ezek a tulajdonságok a videókban kíváló képminőséget eredményeznek.

Kiválló hang külső kapcsolatnál is. Külső mic támogatás

A beépített mikrofonnal történő sztereo audio felvételen felül, a vázra rácsatlakoztathatunk külső sztereo mikrofont is.
Ez egy különösen hatásos módja a videók magával ragadó hangzásának felvételéhez.

Könnyedén elkészíthető time-lapse videók. 4K Interval Movie Record

Kapcsold össze az állóképeket bizonyos intervallumon belül, hogy ez által egy egyszerű videófájlt készíts. Full HD, HD, és 4K (3840x2160) felvételi méret elérhető.

Csillagcsíkokat fotózni, mint az álomszerű videókban.
Star Stream videofelvétel

Az éjszakai ég csillagainak fénycsíkait is rögzíthetjük  és megvilágítjuk a 4K Interval Movie Record használatával. Amikor kombináljuk a Fade-out funkcióval álomszerű videókat készítünk.

*Amikor visszajátsszuk a 4K Interval Movie Record-ot, biztosak lehetünk benne, hogy a számítógép vissza tudja játszani a 4K videókat.


Élvezd az asztrofotózást és rögzítsd a helyinformációkat.
GPS kompatibilis

Ez a fényképezőgép kompatibilis a nagy teljesítményű O-GPS1 rácsíptethető GPS-szel (opcionális). Rögzíthetjük a szélességet és a hosszúságot a felvételi adatokkal. Ez a kiegészítő szintén hasznos az asztrofotózásnál. Ezzel ki lehet kalkulálni az égitestek mozgását, miközben lehetőség van állóképe készítésére a csillagokról.


Ez a modell olyan dedikált gombbal van felszerelve, amely az önarcképekhez szükséges

Ha az objektívet magad felé fordítod, és az LCD monitor is kihajtod, majd Élőnézetre váltasz, az új önarckép zár gomb fénye világítani KEZD. Ezt követően könnyen használhatjuk ezt a gombot is, amelyet azért helyeztek el a vázon, hogy könnyebb legyen önportét készíteni, miközben egy kézzel tartjuk a vázat.

smc PENTAX-DA L 18-50mm F4-5.6 DC WR RE
Rekesz: F4.0; Zársebesség: 1/50mp. ; Expozíciós kompenzáció: ±0.0EV ;
Érzékenység: ISO 1600 ; Fehéregyensúly: Multi Auto Fehéregyensúly; Kép: Keresztfeldolgozás

Terjeszd ki a lehetőségeket a kreatív funkciók különböző módjaival.

Élvezd ki a különböző beállításokat, amelyek azt az érzést keltik, mintha filmtípust váltanál. Szabd testre képeidet

A testreszabhatóság lehetőséget ad az ideális színek és tónusok beállítására a felvételeknél. 11 különböző lehetőség érhető el, olyan paraméterek mint a szaturáció, színárnyalat, kontraszt, melyek könnyedén beállíthatók. Élvezd a képek benyomásait a saját beállításaiddal.

*A paraméterek beállításai a Custom Image opcióktól függően különbözhetnek.

vibrant

Gyártsd vicces fotókat művészi érzékkel. Digitális Filter

A Digitális Filter lehetőséget ad arra, hogy drámai és egyedi benyomásokat készítsünk. Az effektek beállításán felül 20 különböző folyamatból is választhatunk.

   Megváltoztatott szín

Hagyd a nehéz jeleneteket a fényképezőgépre. Scene Mód

Ezzel a funkcióval, a fényképezőgép automatikusan ellenőrzi a beállításokat, tökéletes eredményt produkálva. 19 különböző jelenet van, beleértve a Forest-et és a Food-ot.

HDR-mód


HDR megújult, hogy még festőibb kreációt készíthessünk.

A-HDR mód

Az általános HDR fotózáson felül A-HDR mód (továbbfejlesztett HDR mód) a Clarity Enhancement technológia előnyeivel együtt. Olyan képeket készíthetünk, melyek drámaiabb végkifejlettel rendelkeznek, mint valaha. 

Élvezd a még több szabadságot a fotózásban. Sokoldalú fotózási funkciók

Ez a modell különböző vezérfunkciókkal rendelkezik, hogy a benyomás lehetőségeit kiterjessze. A javított tulajdonságok, mint a multi-expozíció és a felvétel utáni képalkotás elérhetőek.

Multi-expoozíció

Bármennyi képet elkészíthetünk 2 és 2,000 között, és ezeket és ezeket egy képbe egyesíthetjük. Különböző módok érhetőek el, mint az Average, egy átlagos expozíciós mennyiséghez; Additive, expozíció hozzáadásához, és Bright a kép fényes részeinek kompozíciójához. 

Intervallum fényképezés

A fényképezőgép automatikusan megadott intervallumban fényképezé Ez a tulajdonság tökéletes a téma kis változásainak elkapásához. Választhatunk az intervallum fotózás és a készenléti idő fotózás között, mint az alapértelmezett beállítás. Ez a modell fel van szerelve Interval Composite-tal, hogy összeolvassza ezeket a képeket egy egészbe.

Sorozatfelvétel lehetősége önidőzítővel

Az önidőzítő kompatibilis a sorozatfelvétellel. Készíts sorozatfelvételekez barátaiddal majd válaszd ki a legjobbakat.

Egyéb funkciók


Beépített RAW feldolgozás

Beállítható paraméterek csak a fényképezőgép használatával. 

Buffer RAW mentés

Mentsd el a végső adatokat RAW formátumba, miközben JPEG-be is készítetted a fotókat.

Beépített vaku

Támogatja a piros szem csökkentés és slow-speed szink.


Dynamic Range Settings

(Kiemelő korrekció/Árnyék korrekció)
Hatékony túlexponálás és alulexponálás.

Nagy-ISO Zajcsökkentés

Csökkenti a zajt, amikor magas ISO sebességnél fotózunk.

Auto Picture mód

Egyszerűen nyomjuk meg a zár gombot, hogy csodálatos képeket készítsünk.

Digital Camera Utility 5

Minőségi utolsó simítás a képeken ezzel a szoftverrel.

Ez a hozzátartozó szoftver engedi a RAW adatok feldolgozását, ahogy a JPED ésa TIPP formátumok mentését is. Ez a szoftver a népszerű SILKYPIX® motort használja.Oldal tetejére