Pentax digitális tükörreflexes fényképezőgép vázakra vonatkozó kiterjesztett jótállás feltételei

Az egy éves kötelező jótálláson felül a Pentax kijelölt magyarországi márkaképviselete további két (2) év jótállást biztosít az erre a célra létrehozott online regisztrációs felületen beregisztrált digitális tükörreflexes fényképezőgép vázakra. A jótállás teljes időtartama három (3) év.
A kiterjesztett garancia kizárólag az eredeti, szabályosan kitöltött garancialevéllel, illetve az online regisztrációt megerősítő dokumentum birtokában vehető idénybe a hivatalos szakszervizben.

A kiterjesztett jótállás korlátozásai:

  • A jótállás kizárólag a hivatalos magyar márkaképviselet által forgalomba hozott, Premium Dealer kategóriába sorolt viszonteladóktól vásárolt termékekre vonatkozik. A Premium Dealer-ek listája megtalálható a http://www.ricoh-imaging.hu/hu/hivatalos-forgalmazok.html weboldalon.
  • A jótállás kizárólag a rendeltetésszerű használat mellett bekövetkező meghibásodások térítésmentes javítására vonatkozik.
  • A jótállás nem vonatkozik a termék rendeltetésszerű használatából adódó elhasználódásra, kopásra; illetve tartozékokra (beleértve az esetlegesen szettben vásárolt objektívet).
  • A jótállás nem érvényes abban az esetben, amennyiben a hiba nem rendeltetésszerű használatból, átalakítás, szakszerűtlen kezelés, helytelen tárolás, elemi kár, vízkár, vagy egyéb vásárlás után keletkezett okból következik be. A megfelelő használatról bővebben a használati utasításban tájékozódhat.
  • A jogszabályi kötelezettségen felül önként vállalt második- és harmadik évre vonatkozó jótállás nem érvényesíthető cserére vagy a vételár visszatérítésére.
  • A jótállás második és harmadik évében a postai vagy futárszolgálat által vállalt Magyarország belterületére vonatkozó csomagszállítási alapdíj felét téríti kiterjesztett jótállás keretében a hivatalos márkaképviselet a szerviz és fogyasztó viszonylatában, minden egyéb felmerülő költség (külföldre szállítás extra díja, expressz küldemény felára, stb.) a fogyasztót terheli.
  • A jótállás a második és harmadik évben akkor érvényesíthető, ha az expozíciók vagy a tükörfelcsapások száma nem érte el az alábbi táblázatban szereplő értékeket. Az expozíció- és tükörfelcsapás valós számát kizárólag a hivatalos szakszerviz jogosult megállapítani.

Modell

Expozíciók/tükörfelcsapások száma


Pentax K-1
 

100.000

Pentax KP

50.000

 

  • A jótállási jegyen, garanciakártyán, illetve elektronikus kiterjesztett jótálláson történő bármilyen átírás, javítás, vagy valótlan adatok feltüntetése esetén a jótállás megtagadható.
    Elveszített jótállási jegyet, garanciakártyát, elektronikus jótállást pótolni nem áll módunkban.

 

Regisztráció

A kiterjesztett jótállás iránti igény esetén az online regisztrációt a vásárlást követő harminc (30) napon belül el kell végezni az alábbi weboldalon található regisztrációs felületen, elfogadva ezen kiterjesztett jótállásra vonatkozó feltételeket:
http://www.ricoh-imaging.hu/hu/warranty-form.html
A regisztrációt követően automatikus válasz e-mail érkezik, mely önmagában nem jelenti a kiterjesztett garancia iránti igény befogadását.
A kiterjesztett garancia elfogadásáról tíz (10) munkanapon belül visszaigazolást küldünk.

Hivatalos Pentax márkaszerviz:
Camera Kft.
1085 Budapest,
Somogyi Béla u. 19.
Tel.: (1) 266-80-85

Oldal tetejére