PENTAX K-S1: az új innovatív digitális SLR fényképezőgép, 12 színvariációban

PENTAX K-S1: Új digitális SLR fényképezőgép, kimagasló képalkotó képességgel, progresszív designnal és innovatív dekorációs világítással

Örömmel jelentjük be a PENTAX K-S1 digitális SLR fényképezőgépet. Az új modell innovatív grafikus felületet és dekoratív külsőt öltött magára, mindemellett mindazokat az előnyöket kínálja, amit a PENTAX tükörreflexes fényképezőgépekben megszokhattunk – olyanokat, amikkel képes magasabb kategóriájú fényképezőgépekkel is versenyezni.

A PENTAX K-S1 elsősorban az okostelefonnal fényképező felhasználóknak lett tervezve, akik nem elégedettek telefonjuk képminőségével és a telefon nyújtotta funkciókkal. A K-S1 a megszokott DSLR formáknak ellentmondva, a LED világítással és új formavilággal újszerű megjelenést tudhat magáénak. Az új modell még a felsőbb kategóriás DSLR fényképezőgépeknek is konkurenciát jelenthet, köszönhetően a csúcstechnológiás, PENTAX által fejlesztett optikai aluláteresztő szimulációnak, ami először a PENTAX K-3-ban jelent meg; a teljes képmezőt lefedő pentaprizmás keresőnek, vázba épített rázkódáscsökkentésnek, illetve az ISO51200 legmagasabb érzékenységnek. Ezek a jellemzők minden igényt kielégítenek – a kezdő felhasználótól a hozzáértő fotósokig.

A K-S1 12 színkombinációban lesz elérhető: az alapszínek mellett (feket, kék , és fehér) kilenc szövet által inspirált színkombinációban lesz elérhető, melyek közül négy a pamut és vászon tónusait adja vissza, illetve öt, a különböző napszakok közti színátmenetet reprezentálja. A felhasználók a konfigurátoron keresztül rendelhetik meg a választott színkombinációt.

Főbb jellemzők

1. Dekoratív megvilágítás

A PENTAX K-S1 bekapcsoló gombja, módválasztó tárcsája, OK gombja, illetve a markolat LED világítással van ellátva, mindegyik jelezve a fényképezőgép aktuális állapotát. A bekapcsoló gomb állóképek készítésekor zölden világít, de videofelvétel módba kapcsolva megváltozik a színe. Arcfelismerő funkciók használatakor a markolaton elhelyezett LED-ek közül annyi aktiválódik, ahány arcot a fényképezőgép felismert. A markolatvilágítás ezen felül design elemként is szolgál.

2. Kompakt, könnyű váz egyedi megjelenéssel

A K-S1 fényképezőgép váza, beleértve a markolatot, egyedi, kifinomult formavilágot mutat be, a PENTAX DSLR gépektől megszokott előnyök mellett, mint például a pentaprizmás, teljes képmezős lefedettségű kereső. Ezen tulajdonságok ötvözésével egy teljesen egyedi és divatos fényképezőgép született.

Megjegyzés: a termék a Ziba Tokyo, Co., Ltd. vállalattal közreműködve és felügyelete alatt lett megtervezve

3. Nagyfelbontású, 20 megapixeles fényképek akár ISO 51200-as érzékenységen

A K-S1 új fejlesztésű CMOS képérzékelővel szerelve érkezik, kb. 20,12 effektív megapixellel. A szenzor optikai aluláteresztő szűrő nélküli konstrukció, hogy maximálisan kihasználható legyen a nagyfelbontású szenzor részletgazdagsága. A nagyteljesítményű PRIME MII feldolgozómotorral
párosítva a K-S1 élethű, tónusokban gazdag képeket biztosít még ISO 51200-as érzékenységen is.

4. Egyedi PENTAX SR mechanizmus az optikai aluláteresztő szűrő helyett

(1) Beépített SR mechanizmus

A K-S1 a PENTAX által fejlesztett SR (Shake Reduction) mechanizmust is magáénak mondhatja, mely minden kompatibilis K-bajonettes objektívvel működik**. Az SR mechanizmust segítő vezérlőszerkezet beépítése és a megnövelt mágneses erőnek köszönhetően a stabilizátor még megbízhatóbban és hatékonyabban működik, mint korábban.

(2) Innovatív aluláteresztő szűrőt szimuláló funkció

Újonnan fejlesztett optikai aluláteresztő szűrőt szimuláló funkció szubpixel mértékű mikroszkopikus rezgésekkel szűri ki a moiré effektust expozíció közben, mely ugyanazt a hatást váltja ki, mint egy dedikált optikai aluláteresztő szűrő. Ellenben az optikai aluláteresztő szűrőkkel, amik mindig ugyanazt a hatást gyakorolják a képekre, az innovatív szimulátor nem csak ki- és bekapcsolható, de annak mértéke is állítható. Ezzel a témához igazíthatjuk az ideális szűrés mértékét.

(3) Felhasználót segítő funkciók

A szenzor bármely irányba történő elmozgatását lehetővé tévő SR mechanizmus az egyik oka amiért olyan felhasználót segítő funkciók kerülhettek a gépbe, mint az automata vízszint kiegyenlítő, kompozíciós finomhangolás, és ASTRO TRACER, mely megkönnyíti a csillagászati fényképezést az opcionális O-GPS1 GPS egységgel.

* This function is most effective with a shutter speed of 1/1000 second or slower. This function is not available during HDR (High Dynamic Range) shooting.

5. Optikai kereső kb. 100%-os lefedettséggel

A belépő kategóriás gépekre jellemző kis méret ellenére a K-S1 pentaprizmát kapott, ami közel 100%-os képlefedettséget biztosít 0,92-szeres nagyítás mellett. (50mm F1,4-es optikával végtelenre fókuszálva). Ez megkönnyíti, és pontosabbá teszi a komponálást.

6. Nagysebességű zárszerkezet a gyorsan mozgó témákhoz

A K-S1 1/6000 másodperces záridőre is képes, garantálva a tökéletes élességet még nagyon gyorsan mozgó témáknál is. Az 5,4 kép/másodperces képsorozat funkcióval a felhasználó az élet egyszeri pillanatait is megörökítheti.

7. Precíz autófókusz SAFOX IXi+ AF modul

A K-S1 a csúcstechnológiás SAFOX IXi+ AF modullal dolgozik, amely érzékeny, precíz autofókusz működést biztosít 11 fókuszponttal (ebből 9 keresztszenzoros). A gépvázon egy AF segédfény is helyet kapott, ami a nagyon rossz fényviszonyok között segíti a fókuszrendszert. A továbbfejlesztett AF modul kimagasló teljesítményt nyújt, olyan lehetőségeket biztosítva, mint pl. a fókuszterület kiválasztás, mely még akkor is követi a tárgyat, ha az elhagyja a kiválasztott fókuszpontot. Így a fókuszálás nem csak gyorsabb és pontosabb lett, hanem még teleobjektívvel is könnyen lekövethetjük a mozgó témákat.

8. Képfeldolgozó eszközök széles palettája

A módválasztó tárcsa EFFECT pozícióba állításával a felhasználó 10 egyedi hatás közül választhat, miközben a hátsó LCD-n láthatja az előnézetet. A K-S1-ben 21 digitális szűrő is alkalmazható.

9. Megbízható objektív korrekciós rendszer

A megbízható torzítás és kromatikus aberráció kompenzáció mellett diffrakció korrekció is beállítható, mellyel csökkenthető a képminőség romlása szűk rekeszértékeken.

10. Okostelefont támogató funkciók**

A tartozékként megvásárolható PENTAX FLUCARD 16GB-os memóriakártyával a K-S1-ben a felhasználó távvezérlőként használhatja okostelefonját, megnézheti az élőképet, de akár böngészheti és letöltheti az elkészült fotókat.

** A funkciók csak iOS6 vagy későbbi, illetve Android 4.2 vagy későbbi operációs rendszerekkel kompatibilis.

11. 3 incses kijelző és újragondolt menürendszer

A nagyfelbontású hátsó kijelzőn, mely 921.000 képpontos átgondolt menürendszer jelenik meg, ami az új, négyirányú vezérlővel még felhasználó barátabb, mint korábban. A menüben a RICOH RT betűtípus kerül felhasználásra.

12. Kíváló minőségű videó funkció

A K-S1 nagyfelbontású, full HD videoklipeket rögzít (1920 x 1080 pixeles felbontás) H.264 kodekkel tömörítve, akár 30 kép/másodperces képfrissítéssel (30, 25 vagy 24 kép/mp.). A fényképezőgép beépített sztereó mikrofonnal is fel van szerelve, a még élethűbb hangzásért.

13. PENTAX K-S1 a szivárvány színeiben

Váz színei:

  • Alapkollekció: fekete, kék, fehér
  • Szövet kollekció: Cotton Beige, Linen Brown, Denim Blue, Tweed Gray
  • Night Sky kollekció: Sunset Orange, Dusk Gold, Moon Silver, Midnight Black, Dawn Purple


Megjegyzés: a specifikációk megegyeznek az alapmodell specifikációival. Csak alapobjektíves változatban elérhető (váz DAL 18-55mm F3.5-5.6AL objektívvel)

14. Egyéb jellemzők

  • Kompatibilitás Eye-Fi vezeték nélküli LAN SD memóriakártyákkal
  • 77-szegmensű többzónás fénymérés
  • DR (Dust Removal) mechanizmus a képérzékelő tisztítására
  • Digital Camera Utility 5 szoftver mellékelve

A design megváltoztatásának jogát fenntartjuk!

Oldal tetejére