Új nagy teljesítményű standard zoom objektív PENTAX K-bajonettes digitális SLR fényképezőgéphez

Örömmel jelentjük be a HD PENTAX-D FA 24-70mm F2.8ED SDM WR, 35mm-es (full-frame) szenzorokat is kiszolgáló objektívet.

A fix fényerejű, teljes tartományban F2.8-as objektív lefedettsége az ultra-nagylátószögtől a normál tartományig terjed (24-70mm)*. Az alkalmazott alacsony diszperziójú és aszférikus optikai elemeknek köszönhetően a képszéleken is megfelelő fénymennyiség áll rendelkezésre, illetve a különféle aberrációk szintjének minimumra csökkentésével, részletekben gazdag, kontrasztos és nagy felbontású képek készítését teszi lehetővé. A beépített SDM (Supersonic Direct-drive Motor) autofókusz motor gyors és halk élességállítást biztosít.

* Egy K sorozatú PENTAX fényképezőgépen használva, az objektív 37-107mm közötti tartományt fed le (35mm-es formátumra átszámítva).

Főbb jellemzők

1. Kivételes képalkotó teljesítmény
A 12 csoportban elhelyezett 17 optikai elem extra-alacsony diszperziójú és aszférikus lencsetagokat is tartalmaz, hogy kiszolgálja a szuper-nagyfelbontású képérzékelőket is. A képszélekre eső, megfelelő mennyiségű fény biztosításával és a különféle aberrációk szintjének minimumra csökkentésével, részletekben gazdag és kontrasztos felvételi lehetőséget biztosít az egész képmezőn. Egy PENTAX K sorozatú fényképezőgéppel használva, az objektív által rajzolt képmezőnek a közepe vesz részt a képalkotásban, így a rögzített kép különösen nagy felbontású és részletgazdag lesz a teljes területen.

2. Nagy fényerejű alap zoom-objektív
35mm-es full-frame fényképezőgépen használva az objektív kb. 2.9-szeres nagyítást biztosít az ultra-nagylátószögtől egészen a normál tartományig (24-70mm között), végig 2.8-as fényerőt nyújtva. Egy K sorozatú PENTAX fényképezőgépen használva 37-107mm közötti (nagylátószög – közép-tele) lefedettséget biztosít. A nagy fényerő, a kiváló bokeh effektuson túl lehetővé teszi a fotós számára, hogy gyenge megvilágítással rendelkező környezetben is fényképezzen, állvány használata nélkül.

3. Beépített SDM autofókusz motor
Az új generációs SDM (Supersonic Direct-drive Motor) beépítésének köszönhetően, az objektív gyors és halk élességállítást tesz lehetővé, ezáltal gyors reakcióidőt biztosít a fotós számára.

4. Időjárásálló konstrukció
A speciális tömítéseknek köszönhető, megbízható időjárásálló kialakítás megakadályozza a víz objektívbe való bejutását. Egy PENTAX időjárásálló fényképezőgép vázzal párosítva egy strapabíró, megbízható képalkotási rendszert tarthat a kezében a felhasználó.

5. HD bevonat a jobb rajzolatért
Az objektív a PENTAX által fejlesztett többrétegű HD bevonattal* lett kezelve. A hagyományos többrétegű bevonatokkal szemben a PENTAX HD bevonata hatékonyabban szűri ki a becsillanásokat és jobb fényáteresztő képességet biztosít, kontrasztosabb, telítettebb, szellemképektől mentes fényképeket eredményezve rossz fényviszonyok között, például ellenfényben.

*A HD a High Definition rövidítése.

6. Quick-Shift fókuszrendszer
Az objektív a PENTAX által fejlesztett Quick-Shift Focus rendszerrel működik, lehetővé téve a felhasználónak a gyors manuális fókuszra váltást, még akkor is, ha az autófókusz működésben van.

7. Egyéb jellemzők

  • Lekerekített diafragma lamellák a természetes, gyönyörű bokeh érdekében.
  • A zoom egy kapcsoló segítségével rögzíthető, ami megakadályozza a tubus véletlenszerű kicsúszását, lefelé fordított objektív esetében.

A termék várhatóan október végén kerül forgalomba 399.900 Ft-os fogyasztói áron.

>>> Termék adatlapja

Oldal tetejére